Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ανθρώπινη πλωτή αλυσίδα στις ακτές της Κρήτης το μεσημέρι (βίντεο)

"Οχι τα δικά τους χημικά στη δική μας θάλασσα"

της Μαρίας Αντωνογιαννάκη

Μια συμβολική ανθρώπινη πλωτή αλυσίδα που θα αγκαλιάσει τις ακτές της Κρήτης και όλη τη Μεσόγειο θα σχηματιστεί σήμερα Κυριακή του (Άπιστου) Θωμά στο λιμανάκι των Σφακίων, στο αποκορύφωμα των αντιδράσεων για το θανάσιμο πείραμα της υδρόλυσης των χημικών στη Μεσόγειο.

Στο παλιό λιμάνι των Σφακίων στις 12 το μεσημέρι θα βρεθούν χιλιάδες πολίτες, προκειμένου να βροντοφωνάξουν "όχι τα δικά τους χημικά στη δική μας θάλασσα".


Στη διαμαρτυρία θα συμμετάσχουν ιδιοκτήτες φουσκωτών, καϊκιών, ιστιοφόρων κ.ά., ενώ το επιβατηγό πλοίο της ΑΝΕΝΔΥΚ "Δασκαλογιάννης", μαζί με φουσκωτά, αλιευτικά και το γνωστό σκάφος "Άγιος Νικόλαος" της Πρωτοβουλίας "Ένα Καράβι για τη Γάζα" θα ανοιχτούν στα 3 με 5 μίλια από τα Σφακιά.



Την εν πλω διαμαρτυρία θα βιντεοσκοπήσει αεροπλάνο της Αερολέσχης Χανίων προκειμένου να διακινηθεί σε όλο τον κόσμο και θα ακολουθήσουν ομιλίες από εκπροσώπους των Συντονιστικών Επιτροπών της Κρήτης. «Είναι ένα έγκλημα που δε θα επιτρέψουμε», τόνισε η δημοσιογράφος κ. Νέλη Κατσαμά χθες, στα πλαίσια παρουσίασης της κινητοποίησης.

«Είναι άλλο ένα θανάσιμο πείραμα στην καρδιά της Μεσογείου με τεράστιο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτειακό κόστος», είπε το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Ηρακλείου κ. Ευγενία Τσατσάκη. «Θα σχηματιστεί μια νοητή γραμμή με σκάφη», σημείωσε το επίσης το μέλος Επιτροπής Αγώνα Ηρακλείου κ. Πολυάνθης Συγγελάκης. «Καθόλου τυχαία δεν είναι η Κυριακή του Θωμά, καθώς άπιστοι Θωμάδες είναι οι κυβερνώντες μας», τόνισε ο πρόεδρος του Παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου Γιάννης Δαγκωνάκης.

«Ευχαριστούμε τα ΚΤΕΛ και τον πρόεδρο του ΟΛΗ για τη συνδρομή τους», ανέφερε ο πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιάννης Χαρωνίτης. Σημειώνεται πως, για τη διευκόλυνση των διαδηλωτών που θέλουν να δώσουν το "παρών" σε στεριά και θάλασσα, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του Ηρακλείου, σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου, που στέκεται αρωγός στον κοινωνικό αυτό αγώνα, εξασφάλισε τη δωρεάν μεταφορά όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία.

Συγκεκριμένα, έχουν εξασφαλίσει πέντε λεωφορεία που θα αναχωρήσουν από την κεντρική είσοδο του λιμανιού Ηρακλείου στις 8 το πρωί της Κυριακής με προορισμό τη Χώρα Σφακίων, ενώ με τη συμβολή του ΟΛΗ, η στάθμευση θα είναι δωρεάν για όσους επιβιβαστούν σε αυτά. Για τους πολίτες των Χανίων, η αναχώρηση θα γίνει από το Δημαρχείο στις 10 το πρωί με δύο πούλμαν και με εισιτήριο στη χαμηλή τιμή των 5 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom