Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ


Γράφει ο Αποδυτηριάκιας

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού είναι οι αντίπαλοι στον αποψινό τελικό του κυπέλλου Ελλάδος. Ποιοι ποδοσφαιριστές; Ο αγνός και ηρωικός κόσμος στην εξέδρα θα δώσει το μεγάλο αγώνα. Και πριν ακόμα σφυρίξει την έναρξη του παιχνιδιού το κοράκι.

Η ομάδα μας είναι μεγάλη, σου λένε, διότι υπάρχουμε εμείς.
Οι φανατικοί. Οι πιστοί. Και επειδή είμαστε πολλοί. Κι αυτό θα φανεί για μια άλλη φορά στο γήπεδο. Είναι η χουλιγκάνικη αντίληψη όπως διαμορφώθηκε, εδώ και 35 χρόνια, όπου στο ελληνικό ποδόσφαιρο κυκλοφορεί σαν πρωταγωνιστής ο οργανωμένος “φίλαθλος”.

Δεν είναι μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ επειδή πρωταγωνιστεί, ψευτοπρωταγωνιστεί, έχει κάποιες διακρίσεις, κάποιες αξιοσημείωτες νίκες. Όχι, βέβαια. Είναι παοκάρα διότι εμείς την νοιώθουμε σαν την πρώτη ομάδα. Επειδή χωρίς εμάς ο ΠΑΟΚ θα ήταν ορφανός. Επειδή χωρίς εμάς ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να αντισταθεί στο παρασκήνιο.

Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη κερδίσει τον τελικό. Τόσος κόσμος από Θεσσαλλονίκη στο ΟΑΚΑ θα είναι παρών. Και μαχητικός. Αυτή είναι η νίκη! Τα ίδια περίπου ισχύουν και για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, που θα ανταγωνιστεί τους παοκτσήδες σε ενθουσιασμό.

Είπαμε. Παοκτσήδες και παναθηναϊκοί έχουν το δικό τους ντέρμπυ. Και δεν θα νοιώσουν “σύμμαχοι” επειδή και οι δύο πλευρές δεν θα βρίζουν η μία την άλλη αλλά θα τα βάζουν με τον π...στη τον Ολυμπιακό.

Στον αγωνιστικό χώρο. Η εξέδρα θέλει να βγουν τα μαχαίρια ανάμεσα στον φονηά και τον γιο του σκοτωμένου. Έτσι φαντασιώνονται την αναμέτρηση του τελικού. Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο, ούτε κανονισμοί που οφείλει να εφαρμόσει ο διαιτητής. Υπάρχει το Φάτε τους και η κουφάλα ο ρέφερυ, τα κοπρόσκυλα οι μπάτσοι, τα τσουτσέκια οι δικαστές, όλοι αυτοί είναι υπηρέτες του κατεστημένου. Κι εμείς, ο κόσμος, οι αδικημένοι, οι αιώνιοι αντιαστασιακοί.

Πέναλτυ, ρε, πουλημένε!..., σφύρα, ρε!

http://www.apodytiriakias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom