Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ακόμη τούτη η Άνοιξη, ραγιάδες...


του Σταύρου Βιτάλη, 
Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.  

Είχα την μοναδική ευκαιρία, να εμπειριώσω την επαναστατική πραγματικότητα, της Ανατολικής Ουκρανίας. Από πρώτο μάλιστα χέρι.

Η αμέσως μετά επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα, ήταν κάτι σαν σκοτσέζικο ντουζ.Από τους εξεγερμένους Ορθόδοξους Ουκρανούς, με την αυτοοργάνωση, τα όπλα πολέμου στο χέρι, τις Λαϊκές Συνελεύσεις όπου θεμελιώνονται τα σχέδια για μια κοινωνία ελεύθερη και αξιοπρεπή, στην Ελλάδα των δωσιλόγων, των ελευθεριακών εθνομηδενιστών, των νεοναζί, των σταλινικών και των παλαβιάρηδων.

Ενός συρφετού ανθρωπακίων, που κάνουν τα πάντα προς αναζήτηση ψηφουλακίων, για την ανανέωση της "λαϊκής εντολής". Για το πλέον εύκολο μεροκάματο που υπάρχει στη χώρα: Του επαγγελματία πολιτικού.


Από πίσω ένα μεγάλο τμήμα του Λαού, που σέρνεται, έτοιμος και πάλι να πουλήσει την ιστορία του, το αίμα των προγόνων στο κεφάλι του, για ένα πεντακοσάρικο, για έναν ψεύτικο και πάλι διορισμό, για να μη χάσει τη θέση του στο Δημόσιο, για να τον βάλουν στο νοσοκομείο, για να του σβήσουν μια κλήση της Τροχαίας.

Από πίσω του, ένα επίσης ένα μεγάλο τμήμα του Λαού, που ελπίζει σε "μεσσίες", οι οποίοι θα του ξαναδώσουν "λεφτά" (δανεικά μάλλον), έστω και με αντίτιμο την ιστορία του, τις σάρκες του: Τη Θράκη του, τη Μακεδονία του, την Κύπρο του, ακόμη και την Κρήτη του. 

Σε μια χώρα που δεν παράγει, δεν δημιουργεί, δεν υπάρχει ως οικονομικό μέγεθος. Σε μια χώρα με ...προλεταριάτο αλλά χωρίς φουγάρα. Σε μια χώρα με ευλογημένη γη, αλλά χωρίς αγρότες να την καλλιεργούν. Σε μια χώρα με πλουτοπαραγωγικές πηγές, αλλά χωρίς επιστήμονες να τις κατευθύνουν. Σε μια χώρα που η μοναδική της ελπίδα είναι τα ενοικιαζόμενα, οι σερβιτόροι, οι μάγειρες. 

Μια "Πατρίδα Σερβιτόρα".


Από πίσω του ακόμη, ένα ακόμη τμήμα, που πιστεύει, όπως σε "αντικαρκινικά" νερά του καματερού χτες, σε δισεκατομμύρια που είναι κρυμμένα σε ομόλογα/φαντάσματα που θα τον σώσουν σήμερα. Σε χαφιέδες της ασφάλειας βγαλμένους από το πεζοδρόμιο και τη νύχτα που θα "ξεβρωμίσουν τον τόπο". Σε ζαχαριάδηδες που θα ξαναστήσουν Μελιγαλάδες προς δόξαν και τιμή του παγκοσμιοποιημένου "διεθνισμού" των προλετάριων, που κάνουν ουρές στα Lidll, στα Carfour, στα Praktiker, στα Leroy Merlin, σταIkea.

Και τέλος, μια συντριπτική μειοψηφία, που απομονωμένη, κυνηγημένη από θεούς και δαίμονες, προσπαθεί να μην παραιτηθεί, να μην εγκαταλείψει. Να κρατήσει το κερί αναμμένο.
Ανατολική Ουκρανία-Ελλάδα.

Συλλογίζομαι μετά την γνώση που χάρισε η εμπειρίωση, πως και αυτός ο Λαός θα μας προσπεράσει στα χρόνια που έρχονται. Όπως μας προσπέρασαν οι Σέρβοι που βίωσαν ολοκληρωτική καταστροφή, όπως μας προσπέρασαν οι Ισλανδοί, όπως μας προσπέρασαν οι Βενεζουελάνοι, οι Βολιβιανοί, οι Ορουγουανοί, οι Εκουαδοριανοί, οι Ούγγροι.

Και κλείνω - για τον Μάη που ξανάρχεται αλλά και για να αποδιώξω τον εφιάλτη που σκοτεινιάζει την κάμαρή μου - με τον απόηχο των λόγων του Εθνεγέρτη και Νεομάρτυρα Βελεστινλή:
Ακόμη τούτη η άνοιξη, Ραγιάδες, Ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, Μωριά και Ρούμελη. Ώσπου να'ρθει ο Μόσκοβος, ραγιάδες, ραγιάδες, να φέρει το Σεφέρι, Μωριά και Ρούμελη. 

Η ακόμη, να καρτερείς και να είσαι έτοιμος: 


Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης 
  
Γραφεία Αθηνών:
Διδυμοτείχου 15-17,
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141413, Φαξ: 2105141442
Τηλ. Προέδρου: 6980292626 
http://www.pamet.gr
pametopo@gmail.com
  
«Αλληλέγγυον»
Συνεταιριστικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης  
Κεντρικό:
Αγίας Σοφίας 50
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141443, Φαξ: 2105141442
www.allilegion.gr
allilegion@gmail.com
  
Ελληνική Τράπεζα Σπόρων
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (Όχι ΜΚΟ)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom