Κυριακή 27 Απριλίου 2014

«Πεδίο βολής» η Θράκη


Η δημόσια σφοδρή αντιπαράθεση των πολιτικών κομμάτων, που παρακολουθήσαμε να εξελίσσεται τις προηγούμενες μέρες με αφορμή την υπόθεση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, στην πραγματικότητα ξεπέρασε τον πυρήνα της στοιχειώδους λογικής χάριν μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, αγνοώντας το προφανές.

Οτι η ακριτική Θράκη δεν μπορεί επ' ουδενί να αποτελεί επίκεντρο της πολιτικής σύγκρουσης και μάλιστα μεταξύ κομμάτων που διεκδικούν τη διακυβέρνηση.

Ας μην παίζει ο πολιτικός κόσμος παιχνίδια με τη Θράκη, διότι πολλαπλώς απογοητεύει τους Ελληνες πολίτες. Επαρκής και υπεύθυνη πολιτική προσέγγιση απαιτείται απ' όλους ανεξαιρέτως. Η Θράκη ούτως ή άλλως συνιστά μια εθνικά ευαίσθητη περιοχή με πολλά προβλήματα, τα οποία δεν αφορούν αποκλειστικά και μόνον ζητήματα που συνδέονται με τη μειονότητα και τις σχέσεις των δύο θρησκευτικών κοινοτήτων, αλλά και με την επιβίωση των κατοίκων της. χριστιανών και μουσουλμάνων.

Δυστυχώς, το κακό θέατρο των ημερών που παίχτηκε με φόντο «τη Θράκη που διαρκώς πληγώνουμε» δεν εκπλήσσει αλλά επιβεβαιώνει στην κοινωνία τα πραγματικά μεγέθη των σημερινών πρωταγωνιστών της πολιτικής σκηνής. Μικρόνοες οι περισσότεροι πολιτικοί παλαιάς κοπής, επιπέδου τοπικών κομματαρχών, αναξιόπιστοι, ανεπαρκείς. Πολιτικοί που αντί να προτάξουν το εθνικό συμφέρον, προτίμησαν να κοιτάξουν τα κομματικά οφέλη που ανοήτως πιστεύουν ότι θα αποκομίσουν αν εξαπολύσουν βλακώδη επίθεση στον αντίπαλο για τη στάση που τήρησε -ή δεν τήρησε- στο μείζον θέμα της Θράκης και των προβλημάτων της.

Η Θράκη δεν αξίζει αυτή την απαράδεκτη αντιμετώπιση. Ας ρωτήσουν και τους Θρακιώτες. Χρειάζεται την άσκηση υπεύθυνης πολιτικής με την πλήρη συναίνεση όλου του πολιτικού κόσμου, της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, χάριν του προφανούς στόχου που δεν είναι άλλος από τη διασφάλιση της εθνικής ακεραιότητας, της ισονομίας και της ισοπολιτείας. Τα υπόλοιπα, όλα όσα δηλαδή διαβάσαμε και ακούσαμε τελευταία, δεν στέκονται στο πεδίο της πραγματικής πολιτικής αλλά αγγίζουν τα όρια του ξεκατινιάσματος τηλεοπτικού reality show.

Η Θράκη απαιτεί σοβαρότητα. Ας το κατανοήσουν αυτό άπαντες εάν όντως διαθέτουν την υπευθυνότητα που κανονικά θα πρέπει να διέπει τις πολιτικές προσωπικότητες. Αλλωστε τα εθνικά θέματα δεν αποτελούν πεδίο βολής αλλά πεδίο της εθνικής συνεννόησης, τόπο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων με στόχο τη σύνθεση των καλύτερων δυνατών λύσεων. Είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων. Κυρίως, όμως, διαχρονικό αίτημα των ακριτών της Θράκης. Ας τους ακούσει επιτέλους η Αθήνα πριν να είναι πολύ αργά.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom