Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Αρχηγική εμφάνιση & μανιφέστο Παπανδρέου με αιχμές κατά Βενιζέλου και Σαμαρά! - Τον υποδέχτηκε ο τσολιάς της Ελληνοφρένειας (βίντεο)

Ανάθεμα κι αν άκουσε κανένας για το βιβλίο της Μαριλένας Κοππά!!!
Διαβάστε στο τέλος:«Το αύριο αργεί πολύ... για τη Σοσιαλδημοκρατία και την έξοδο από την κρίση»

Με μια σακκούλα ελιές και μια ανθοδέσμη στα χέρια ο τσολιάς της Ελληνοφρένειας περίμενε τον Γιώργο Παπανδρέου να φτάσει στον Ιανό για την παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά παρουσία του Φώτη Κουβέλη.



Αρχηγική εμφάνιση Παπανδρέου στον Ιανό

- Ηγετική εμφάνιση από τον Γιώργο Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά
- «Παπανδρέου, Παπανδρέου» ακούστηκε καθώς έμπαινε στο βιβλιοπωλείο Ιανός
- «Δεν περίμενα ότι μια παρουσίαση βιβλίου θα θεωρηθεί αντισυμβατική απόφαση», είπε
- Αιχμή κατά Βενιζέλου: Δεν πρέπει να τα βλέπουμε όλα υπό το πρίσμα της μικροπολιτικής
- Καρφί και κατά Σαμαρά: Αν όσοι πήγαιναν στα Ζάππεια και πρότειναν ισοδύναμα είχαν την ίδια στάση με σήμερα, οι Έλληνες θα είχαν γλιτώσει πολλές θυσίες



Από την περασμένη εβδομάδα όταν αποδέχτηκε την πρόσκληση της πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και νυν υποψηφίας με τη ΔΗΜΑΡ, Μαριλένας Κοππά, να μιλήσει στην παρουσίαση του βιβλίου της, ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε το επίκεντρο του εσωκομματικού «εμφυλίου» του ΠΑΣΟΚ.

Κατηγορήθηκε πως θέλει να υπονομεύσει την προσπάθεια της Ελιάς, ακόμη και πως ήθελε να «ξαναπάρει» το κόμμα από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Και σήμερα, μέσα από τα όσα είπε παρουσιάζοντας το βιβλίο της πρώην συνεργάτιδάς του, έκανε ηγετική εμφάνιση και ούτε λίγο ούτε πολύ προσπάθησε να... βγει κι από πάνω!

Χάρης Παμπούκης, Άννα Νταλάρα, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Κατερίνα Διαμαντοπούλου (μέλος ΚΕ ΠΑΣΟΚ και υποψήφια στην Α’ Αθηνών) από το ΠΑΣΟΚ και οι Θοδωρής Μαργαρίτης, Ανδρέας Παπαδόπουλος από τη ΔΗΜΑΡ ήταν παρόντες στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά.

Δεν κάθησε δίπλα στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, φρόντισε να τους... χωρίσει η συγγραφέας. Αλλά στην εισαγωγική του τοποθέτηση είχε έναν «καλό» λόγο για όλους. Κυρίως για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Σαμαρά.

«Έχω πάρει αντισυμβατικές αποφάσεις στη ζωή μου πολλές, ποτέ δεν περίμενα ότι μια παρουσίαση βιβλίου θα θεωρηθεί αντισυμβατική απόφαση και θα προκαλέσει τόση ανησυχία και τόση προσμονή σε κάποιους κύκλους. Ο φόβος είναι κακός σύμβουλος, περιορίζει την ελευθερία σκέψης για όσους αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί. Δεν πρέπει να τα βλέπουμε όλα υπό το πρίσμα της μικροπολιτικής», είπε αρχικά ο Γιώργος Παπανδρέου «απαντώντας» στους «κύκλους» του ΠΑΣΟΚ που τον κατηγόρησαν ως υπονομευτή.

Υποδοχή ηγέτη για τον Παπανδρέου στον Ιανό: «Παπανδρέου, Παπανδρέου» ήταν το σύνθημα που ακούστηκε μόλις ο πρώην πρωθυπουργός μπήκε στο βιβλιοπωλείο Και στη συνέχεια εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, χωρίς όμως να τον κατονομάζει.

«Όσοι έσκιζαν μνημόνια ή πήγαιναν στα Ζάππεια και πρότειναν ισοδύναμα μέτρα ύψους 18 δισ. ευρώ, εάν είχαν το 2010 την ίδια στάση που έχουν υιοθετήσει τώρα, τότε οι Έλληνες θα είχαν γλιτώσει πολλές θυσίες, πολύ πόνο και πολύ αίμα.

Όσοι έχτισαν τον πολιτικό τους λόγο πάνω στον διαχωρισμό μνημόνιο ή αντιμνημόνιο, τώρα που τελειώνει το μνημόνιο θα αναρωτιούνται τι θα κάνουν χωρίς βαρβάρους.

Όσοι σκοπίμως παραποίησαν την αποστροφή "λεφτά υπάρχουν", είναι αυτοί που σκοπίμως σκεπάζουν και τις πραγματικές αιτίες που μας οδήγησαν στο μνημόνιο και από εκεί και πέρα και αρνούνται την αναντίρρητη ανάγκη της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που πρέπει να γίνει στη χώρα».

 Ο Γιώργος Παπανδρέου αφού αποθέωσε το ΠΑΣΟΚ που «στάθηκε περήφανο απέναντι στην αντιμετώπιση της κρίσης το 2009. Μόνο του κατάφερε το 90% της όλης προσπάθειας, όπως είπε και ο Βαγγέλης Βενιζέλος» ζήτησε «να ξεφύγουμε από αυτές τις μυθοπλασίες και να πάμε μπροστά. Όλες οι προοδευτικές, αριστερές δυνάμεις πρέπει να συνεργαστούμε και να συνεννοηθούμε πάνω σε πραγματικά διακυβεύματα, μακριά από ηγεμονισμούς και εκλογικές σκοπιμότητες».

Αναφερόμενος στο ρόλο που πρέπει να έχει το κόμμα, είπε πως ναι μεν πρέπει να συμμετέχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας αλλά να μη γίνεται «ουρά» κανενός! «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι πάντα μπροστά και να συνενώνει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Να συμμετέχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας με ξεκάθαρο όμως προοδευτικό πρόσημο. Δε μπορεί να γίνεται παρακολούθημα καμίας δεξιάς και αριστερής συντήρησης».

Κι όμως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που τον αποθεώνουν και του φιλάνε το χέρι




Το αύριο αργεί πολύ...

Κι επειδή κανένας δεν έδωσε σημασία στο βιβλίο,ας αναφερθούμε για την ιστορία και μόνο.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Φώτης Κουβέλης, αλλά και ο πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Γρηγόρης Τσάλτας μίλησαν για τη σοσιαλδημοκρατία, θέμα το οποίο πραγματεύεται το βιβλίο της Μαριλένας Κοππά, με τίτλο «Το αύριο αργεί πολύ... για τη Σοσιαλδημοκρατία και την έξοδο από την κρίση».


Στον πρόλογο του βιβλίου η ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια με τη ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία, Μαριλένα Κοππά, αναφέρει:

«Σήμερα το στοίχημα της Σοσιαλδημοκρατίας σε όλη την Ευρώπη είναι να σπάσει την ιδεολογική κυριαρχία της συντήρησης, προτείνοντας μια συνολική εναλλακτική, που δε θα περιορίζεται σε εμβαλωματικές κινήσεις αλλά θα προσφέρει όραμα, σχέδιο και προοπτική σε ένα δοκιμαζόμενο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Γιατί είναι σαφές, πλέον, ότι η Ευρώπη θα σωθεί αν σωθούν οι λαοί της. Και αυτό είναι ιστορική ευθύνη της Σοσιαλδημοκρατίας να το πράξει».

«Αφελή σενάρια συνωμοσίας»

Πάντως, σημειώνεται ότι η ίδια η συγγραφέας, με αφορμή τα όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες, διέψευσε πως υπάρχει κάποιος «συνειρμός» πίσω από τις προσκλήσεις για την παρουσίαση του βιβλίου της και, μάλιστα, έκανε λόγο για «αφελή σενάρια συνωμοσίας». «Δεν υπάρχει κανένας συνειρμός ούτε κάτι άλλο, υπονοούμενο, κάτω από τις προσκλήσεις αυτές. Όταν μιλάμε για πολιτική, είναι και οι δύο (σ.σ. Παπανδρέου-Κουβέλης) δύο άνθρωποι που έχουν αγωνία για το μέλλον του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας και ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για ένα βιβλίο που έχει σχέση με το χώρο αυτό. Αλλά από εκεί και πέρα, να υφαίνονται σενάρια συνωμοσίας ή στήριξης, νομίζω ότι είναι αφελές για την περίοδο που περνάμε», είχε επισημάνει σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom