Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Αρνάκια γάλακτος οι "αντάρτες"! - Δείτε Live τη συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια


Συμφώνησαν σε αλλαγές για το γάλα για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο με τους "αντάρτες" βουλευτές.Πιο κοντά στην πρόταση Τσαυτάρη η νέα ρύθμιση.Στις 11 ξεκίνησε η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ) στις Επιτροπές Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου το πολυνομοσχέδιο. Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, ΧΑ) καταψήφισαν όπως και οι Δημοκρατικοί Ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ από την συζήτηση στις Επιτροπές αποχώρησε το ΚΚΕ.

Το πολυνομοσχέδιο εισήχθη στην Ολομέλεια προς ψήφιση στις 11 το πρωί με την διαδικασία του κατεπείγοντος, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά από δεκάωρη συζήτηση τα μεσάνυχτα.

Σε νέα ρύθμιση για το γάλα συμφώνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ύστερα από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Προηγουμένως, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής προειδοποίησε ότι δεν θα ψηφίσει το άρθρο για το γάλα, αν δεν κατατεθεί η ρύθμιση που είχε συμφωνηθεί στη σύσκεψη της Πέμπτης. Αλλαγές στις διατάξεις για το γάλα ζήτησε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, ο οποίος μάλιστα επιτέθηκε στον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, χαρακτηρίζοντάς τον «μεταρρυθμιστή αλά καρτ».

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης αποδέχθηκε αλλαγές προκειμένου να μην καταψηφίζουν ακόμη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Ανάπτυξης στην τοποθέτησή του θα φέρει βελτιωτική ρύθμιση που θα είναι κοντά στην πρόταση Τσαυτάρη ώστε να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί από τις αντιδράσεις πολλών βουλευτών.

Τα παραπάνω προέκυψαν μετά τη συνάντηση του Κωστή Χατζηδάκη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη και τους βουλευτές κ. Πρωτόπαπα, Κουκουλόπουλο και Ρήγα από το ΠΑΣΟΚ, και Τσουμάνη και Μπούρα από τη ΝΔ. Μάλιστα, οι βουλευτές έχουν πάρει στα χέρια τους το κείμενο της εν λόγω ρύθμισης την οποία θα παρουσιάσει την Κυριακή ο Χατζηδάκης στη Βουλή και συμφωνούν με τις αλλαγές.

Ως γνωστόν χτες παραιτήθηκε από την κυβέρνηση ο Μ Χαρακόπουλος κατηγορώντας τον Κ.Χατζηδάκη για υπαναχώρηση στο γάλα! Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη νέα ρύθμιση θα υπάρχει λεπτομερής περιγραφή της διαδικασίας παστερίωσης βάσει των κοινοτικών κανονισμών, ενώ θα υπάρχει όριο στις ημέρες 7 ημέρες για παστεριωμένο. Επίσης τη διάρκεια θα την καθορίζουν οι γαλακτοβιομηχανίες, αλλά μετά από ελέγχους της αρμόδιας επιτροπής.

Αυτή η ρύθμιση είναι πολύ κοντύτερα στην πρόταση Τσαυτάρη, με την οποία συμφωνούσε και ο παραιτηθείς αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Επίσης ικανοποιεί και τους "αντάρτες" Κασσή και Μωραϊτη.

Η πρώτη συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο ολοκληρώθηκε σε υψηλούς τόνους λίγο πριν τις 22:30 το βράδυ του Σαββάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom