Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Πέμπτη μέρα των ερευνών Boeing της Malaysian Airlines - Το μυστήριο συνεχίζεται - Αρνείται η Μαλαισία πως εντόπισε στίγμα του


- Ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας της Μαλαισίας αρνείται τώρα πως τα ραντάρ εντόπισαν στίγμα του χαμένου αεροπλάνου
- Χθες είχε υποστηρίξει στο Reuters πως ίσως το Boeing της Malaysian Airlines να εντοπίστηκε στα Στενά της Μάλακα, 1000 μίλια από εκεί που πετούσε
- Επεκτείνεται στη θάλασσα Ανταμάν η αναζήτηση
- Αναστέλλει τις έρευνες από αέρος το Βιετνάμ - Έρευνες και στη στεριά
- Ακόμη δυο αεροπλάνα ρίχνει στη μάχη για τη λύση του μυστηρίου η Κίνα

Ερωτήματα παντού, απαντήσεις πουθενά. Το μυστήριο με την τύχη του Boeing 777 των Malaysian Airlines, που εξαφανίστηκε από προσώπου γης λίγο μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο, συνεχίζεται για πέμπτη μέρα πια.

Οι ελπίδες πως βρέθηκε το χαμένο αεροπλάνο διαλύονται από τους ίδιους ανθρώπους που τις δημιούργησαν. Ο επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας της Μαλαισίας φέρεται να είπε χθες στο Reuters πως τα στρατιωτικά ραντάρ "έπιασαν" στίγμα του Boeing στα δυτικά των Στενών της Μάλακα, 1000 ναυτικά μίλια από το σημείο όπου χάθηκε το αεροπλάνο από τα ραντάρ.

Πτήση 370 - Αγωνία χωρίς τέλος - Άφαντο το αεροπλάνο της Malaysian Airlines - Θεωρείται βέβαιο ότι άλλαξε πορεία

Άμεσα σήμανε συναγερμός. Γιατί το αεροπλάνο βρέθηκε εκεί; Τι συνέβη και ο πιλότος επιχείρησε είτε να επιστρέψει στην Κουάλα Λουμπούρ είτε να κατευθύνει αλλού το αεροπλάνο;

Καμία απάντηση. Καμία εξέλιξη από τις έρευνες. Και ξαφνικά, ο Μαλαίσιος αξιωματικός αρνήθηκε πως είπε ότι βρέθηκε στίγμα του Boeing!
Η εφημερίδα της Μαλαισίας Μπερίτα Χαριάν φιλοξένησε χθες δηλώσεις του επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας, Ροντζάλι Ντάουντ, που έλεγε ότι το αεροπλάνο των Malaysian Airlines με τους 239 επιβαίνοντες εντοπίστηκε για τελευταία φορά από στρατιωτικά ραντάρ στο βόρειο άκρο των Στενών της Μάλακα στις 02:40 τα ξημερώματα του Σαββάτου (τοπική ώρα).

«Θέλω να δηλώσω ότι δεν έκανα καμία τέτοια δήλωση» αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση σήμερα ο ίδιος. Και προσθέτει πως το μόνο που είπε είναι πως αυτό που εντόπισαν τα στρατιωτικά ραντάρ απλά οδηγούσε στο συμπέρασμα πως το αεροπλάνο γυρνούσε πίσω στη Μαλαισία!

Πέμπτη μέρα ερευνών

Οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του Boeing 777 της Malaysia Airlines μπαίνουν στην πέμπτη μέρα και επεκτάθηκαν στη θάλασσα Ανταμάν, εκατοντάδες χιλιόμετρα βορειοδυτικά της αρχικής περιοχής των ερευνών.
Τη νέα επέκταση των ερευνών ανακοίνωσε ο αρχηγός της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας Αζχαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν.


Η θάλασσα Ανταμάν συνορεύει νότια με το βόρειο άκρο του ινδονησιακού νησιού της Σουμάτρας και, ανατολικά και βόρεια με την Ταϊλάνδη και τη Μιανμάρ.

Την ίδια ώρα το Βιετνάμ ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις έρευνες από αέρος για τον εντοπισμό του μοιραίου αεροσκάφους, αναμένοντας διευκρινίσεις από τη Μαλαισία για μια ενδεχόμενη νέα κατεύθυνση των ερευνών.

"Αποφασίσαμε να αναστείλουμε προσωρινά ορισμένες ερευνητικές δραστηριότητες αναμένοντας πληροφορίες από τη Μαλαισία", διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Φαμ Κιού Τιού, προσθέτοντας ότι η θαλάσσια έρευνα συνεχίζεται αλλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα.

Παράλληλα, η πολιτική αεροπορία της Κίνας θα προσθέσει δύο αεροπλάνα στην αναζήτηση του χαμένου αεροπλάνου δήλωσε ο επικεφαλής της πολιτικής αεροπορίας της χώρας. Ο Λι Ζιαξιάνγκ πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες αναζήτησης και διάσωσης θα πρέπει να διευρυνθούν και σε χερσαίες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom