Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Ενας Αγρινιώτης νεκρός και δύο τραυματίες σε εργατικό ατύχημα στο Φράγμα Αχυρών

Νέες δυσάρεστες ειδήσεις για την αγρινιώτικη κοινωνία

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε πριν λίγες ώρες κατά τη διάρκεια εργασιών στην περιοχή του φράγματος Αχυρών με απολογισμό το θάνατο ενός 44χρονου αγρινιώτη και τον ελαφρύ τραυματισμό άλλων δύο ατόμων, ενός 43χρονου από το Αγρίνιο και ενός 43χρονου εργάτη αλβανικής καταγωγής.

Όπως είναι φυσικό οι πρώτες πληροφορίες είναι συγκεχυμένες ωστόσο σύμφωνα με αυτές το ατύχημα έγινε όταν κατέρρευσε πλάκα τεχνικού έργου την ώρα που σε αυτό ριχνόταν μπετόν, και καταπλάκωσε τα τρία άτομα.

Σήμανε συναγερμός και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, πυροσβεστικές από Αμφιλοχία και Αγρίνιο με ειδικό διασωστικό και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Ο 44χρονος ανασύρθηκε νεκρός ενώ οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Αγρινίου όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Πρόβλημα στα μάτια αντιμετωπίζει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ένας εκ των δύο τραυματιών, ενώ ο δεύτερος έχει τραυματιστεί στο πόδι.

Το Αστυνομικό Τμήμα Κατούνας ενεργεί τη σχετική προανάκριση.
http://www.agrinionews.gr/

Τι είναι το ΦΡΑΓΜΑ ΑΧΥΡΩΝ στην Αιτ/νία;
ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ από το 1996
Το έργο ξεκίνησε με μία πρώτη δημοπράτηση το 1996(!!) αλλά οι εργασίες διακόπηκαν το 2000 λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στις απαλλοτριώσεις.

Το έργο επαναδημοπρατήθηκε το 2005 και η σύμβαση υπογράφηκε στις 3 Μαΐου 2007 με την εταιρεία ΕΛΤΕΡ ΑΤΕ. Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 50εκ.ευρώ και σύμφωνα με την έκπτωση που δόθηκε το ποσό της σύμβασης ήταν 21.312.814,50 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ) με συμβατική προθεσμία περαίωσης τις 3 Μαΐου 2011.

Με απόφαση του 2011 εγκρίθηκε η πρώτη παράταση του έργου κατά 18 μήνες, δηλαδή στις 3 Νοεμβρίου 2012 και με αναθεώρηση τιμών. Επιπλέον δόθηκε συμπληρωματική πίστωση 5.056.431.29 ευρώ. Με την νέα προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου για τον Δεκέμβριο του 2013 θα υπάρξει και νέα αναθεώρηση τιμών.

Τα εκτελούμενα έργα περιλαμβάνουν χωμάτινο ανάχωμα με τα συναφή έργα ασφάλειας υπερχειλιστή και εκκένωσης, ταμιευτήρα συνολικής ωφέλιμης χωρητικότητας 41.700.000 κυβικών νερού, έργα υδροληψίας που περιλαμβάνουν σήραγγα μήκους 2.100 μέτρων με τα σύνοδα της έργα, αρδευτικά έργα στον κεντρικό Ξηρόμερο και οδούς προσπέλασης συνολικού μήκους 14χλμ και βελτίωσης υφιστάμενων οδών μήκους 35χλμ.

Η πρόοδος του έργου σήμερα αγγίζει το 85%. Με την ολοκλήρωση των έργων θα αρδευτούν περί τα 26.000 στρέμματα της περιοχής του Ξηρόμερου.

Δείτε τεχνικές λεπτομέρειες ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom