Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Οταν η λογική πάει περίπατο "ξεφυτρώνουν" περίπτερα στου Ζωγράφου

καταμεσής του πεζοδρομίου στην πλατεία Μάχη της Κρήτης

Από τα μέσα Φεβρουαρίου στήθηκε το περίπτερο που βλέπετε ακριβώς στη μέση του πεζοδρομίου,στην πλατεία Μάχη της Κρήτης στου Ζωγράφου.Τότε βγάλαμε τις φωτογραφίες και σκεφτήκαμε τα παρακάτω,αφού ακούσαμε και τις διαμαρτυρίες  περιοίκων και διερχόμενων από την περιοχή.

Προσωπικά δεν μας ενδιαφέρει,ούτε σε ποιον ανήκει,ούτε γιατί ανοίγει (ένα μήνα μετά είναι ακόμα κλειστό) σ' ένα σημείο που 100 μέτρα πιο πάνω και 150 πιο πίσω,επί της Γρηγορίου Κουσίδη,υπάρχουν ήδη περίπτερα,ούτε γιατί εγκρίθηκε και στήθηκε προεκλογικά.


Μας ενοχλεί που κάποιοι ανεγκέφαλοι στο δήμο του Ζωγράφου αποφάσισαν να το στήσουν ακριβώς στο πιο φαρδύ σημείο των πεζοδρομίων αριστερά και δεξιά απ' όλο το μήκος της Κουσίδη,αλλά το κυριότερο επέλεξαν να το στήσουν στο κέντρο του πεζοδρομίου,ώστε να προστεθεί ένα ακόμα τεράστιο εμπόδιο στα κυριολεκτικά αδιάβατα πεζοδρόμια.

Αν υπήρχε μια κουταλιά μυαλό και συνυπολόγιζαν τα ψυγεία και τους πάγκους,που θα βάλει ο περιπτεράς,θα το πήγαιναν τουλάχιστον στην άκρη ή προς την πλατεία ή προς το δρόμο.
Αλήθεια αυτοί που αποφασίζουν δεν περπατάνε στα ίδια πεζοδρόμια με μας;

Αυτά σκεφτήκαμε.... αλλά δεν τα γράψαμε και τα ξαναθυμηθήκαμε όταν είδαμε το παρακάτω άρθρο στο http://zo2.gr/

Η συρρίκνωση μιας πλατείας…


peripter1
Έντονη διαμαρτυρία εκφράζουν οι περίοικοι της πλατείας Μάχης της Κρήτης στο Παλιό Ζωγράφου, για τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση και υποβάθμιση της πλατείας τους, καθώς δεσμεύεται ο ελεύθερος χώρος που έχει απομείνει και από νέα εμπορική δραστηριότητα.

Σαν να μην έφτανε η ψησταριά που χρησιμοποιεί κατά βούληση το κάτω μέρος της πλατείας, απλώνοντας και μαζεύοντας τραπεζοκαθίσματα ανάλογα τη μέρα και την κίνηση, ήρθε να προστεθεί άλλο ένα εμπόδιο, που κυριολεκτικά φράζει τη δίοδο και τη χρήση στο μπροστινό μέρος, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, που οι ίδιοι οι κάτοικοι τράβηξαν και έφεραν στο ZO2.gr.

peript2Ψάχνοντας το θέμα, πληροφορηθήκαμε ότι το «υπό αναμονή» περίπτερο προέρχεται από την Ελευθερίου Βενιζέλου 27, όπου έδρευε αρχικά. Ο ιδιοκτήτης του έκανε αίτηση μεταφοράς στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, και με ασυνήθιστη σπουδή -κυριολεκτικά με διαδικασία εξπρές- έλαβε την άγουσα προς έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο. Εν τω μεταξύ, βέβαια, έχει τύχει των εγκρίσεων της Πυροσβεστικής και της ΔΕΗ.

Παρ’ όλα αυτά στην επικοινωνία που είχαμε με την αντιδήμαρχο, Μαρία Βαρσαμιδάκη, η οποία έχει τώρα και την ευθύνη των καταστημάτων, μας τονίστηκε ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να τηρηθεί το αποτύπωμα της Τεχνικής Υπηρεσίας, ενώ η ίδια δεσμεύεται ότι αν υποβληθεί αίτημα με υπογραφές των κατοίκων, θα επανεξεταστεί από την αρχή η όλη υπόθεση.

Να πούμε κλείνοντας αυτό που μας μετέφερε ένας περίοικος, ότι αν είναι να ανοίξει το περίπτερο, ας ανοίξει τουλάχιστον μετά τις εκλογές.
Οι λόγοι ευνόητοι…

Update:Αποφάσισαν μετακίνηση του περιπτέρου

Τελικά στις 7 Απριλίου το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου αποφάσισε την μετατόπιση του περιπτέρου στην άκρη του πεζοδρομίου,προς την πλευρά του δρόμου.
Ειλικρινά δεν ξέραμε ότι για κάτι το αυτονόητο έπρεπε να συσκεφθούν 41 άνθρωποι!
Το θέμα βέβαια είναι να υλοποιηθεί και η απόφαση,διότι αρκετές μέρες μετά το περίπτερο παραμένει στην αρχική του θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom