Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΟΡΔΑΤΟ

B΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  
ΔΙΑΛΕΤΗ 7 – 30100 ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΗΛ: 26410 24175 E-MAIL: belmeait@gmail.com ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: belmeait.blogspot.com
ΑΓΡΙΝΙΟ 27-3-2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ: 24

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΚΩΣΤΑ ΚΟΡΔΑΤΟ
Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίαςεκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την 11/χρονη υπηρεσιακή περιπέτεια που βιώνει ο συνάδελφοςΚώστας Κορδάτος, καθηγητής του ΕΠΑΛ Καινουργίου Αγρινίου και Πρόεδρος της ΠΕΤΕΕΜ και απαιτεί την άμεση αναστολή της «αυτοδίκαιης αργίας», που άδικα έχει τεθεί από τις 19-12-2012 και, μάλιστα, πριν την εφαρμογή του νόμου 4093/2012 (ΦΕΚ 222/12-11-2012), που κατάργησε το τεκμήριο της αθωότητας.
Δυστυχώς, αυτή την ταραγμένη εποχή των ολοκληρωτικών αντιλήψεων και των εκδικητικών διώξεων εναντίον οποιουδήποτε δε συμφωνεί με όσα γίνονται σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των καθηγητών, προστέθηκε (από τον πρ. υπουργό Μανιτάκη) και η κατάργηση του τεκμηρίου της αθωότητας, με συνέπεια να παραδίδεται στην κοινωνική χλεύη κάθε υπάλληλος που διώκεται (δικαίως ή αδίκως), πριν την τελεσιδικία της υπόθεσής του.

Ζητάμε από την ΟΛΜΕ καθώς και την ΑΔΕΔΥ να προβούν σε ανάλογο διάβημα προς τα Υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, απαιτώντας την άρση της αργίας του συναδέλφου, η οποία ξεπερνά κατά ένα χρόνο την εξάμηνη ποινή που του επιβλήθηκε για διοικητικές παραλήψεις και θα κριθεί από τα διοικητικά δικαστήρια!

Τονίζουμε ότι ο συνάδελφος χρειάζεται ακόμα περισσότερο τη συνδικαλιστική και ανθρώπινη αλληλεγγύη μας, αφού είναι αναγκασμένος να ζει την πολύτεκνη οικογένειά του με «μισθό» των 50 ευρώ το 15/μερο, βιώνοντας ταυτόχρονα ο ίδιος έναν ατελείωτο διοικητικό και δικαστικό μαραθώνιο ο οποίος έχει φτάσει στον Άρειο Πάγο καθώς στις 19 Απριλίου εκδικάζεται το αίτημα του.

Γι’ αυτό το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας κάνει έκκληση προς την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να βοηθήσουν οικονομικά, καλύπτοντας ένα μέρος από τα έξοδα παράστασης του δικηγόρου στον Άρειο πάγο που ανέρχονται σε 3000 ευρώ.   
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ  
                      
  Ο Πρόεδρος                Ο Γεν. Γραμματέας  
  
Γιώργος Καραμητσόπουλος                            Γιώργος Μπέστιας   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΠΕΤΕΕΜ: ΨΗΦΙΣΜΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΑΡΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ-Δείτε ανακοινώσεις ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom