Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Αύριο ο 7ος Ημιμαραθώνιος "Μιχάλης Κούσης" στο Αγρίνιο - Αφιέρωμα στον μεγαλύτερο Ελληνα Μαραθωνοδρόμο

Ο Ημιμαραθώνιος δρόμος "Μιχάλης Κούσης",αποστάσεως 21,1 χλμ ,έχει γίνει πλέον πανελλήνιος θεσμός και διεξάγεται φέτος για έβδομη χρόνια στη μνήμη του μεγαλύτερου Ελληνα Μαραθωνοδρόμου και κορυφαίου Αγρινιώτη αθλητή.
ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε το αφιέρωμα του Ζείδωρον στη ζωή και την αθλητική δράση του αείμνηστου Μιχάλη Κούση.

7ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ (21,1 ΧΛΜ.) στη μνήμη του "ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΣΗ"

ΚΥΡΙΑΚΗ  30  ΜΑΡΤΙΟΥ 2014  –  ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ σε συνεργασία με την  Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ.   ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ, και τα αθλητικά  σωματεία  Γ.Ε Αγρινίου, ΑΟ Αγρινίου,  «Κόνδωρ», ΠΑΣ Ιωνικός 80΄ και υπό την αιγίδα  του Σ.Ε.Γ.Α.Σ, προκηρύσσουν Αγώνα Δρόμου εκτός Σταδίου με την επωνυμία:
«7ος Ημιμαραθώνιος  Δρόμος (21,1 χλμ.) «Μιχάλης Κούσης»
Ο αγώνας  θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:


1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ: Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Μιχάλης Κούσης» - 21,1 χλμ.

2. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ  30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

3ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:  ΑΓΡΙΝΙΟ
Εκκίνηση: ώρα 11:00π.μ.,  χωριό Δογρή
ΤερματισμόςΠλατεία Δημοκρατίας, ΑΓΡΙΝΙΟ

Παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο "Μιχάλης Κούσης" , θα διεξαχθούν και οι παρακάτω δρόμοι :
Α-Λαϊκός Δρόμος 5km ανδρών - γυναικών και μαθητών-μαθητριών Λυκείου.
ΑΦΕΤΗΡΙΑ : Διασταύρωση Ερμίτσας Παναιτωλίου (οδός Χαρ.Τρικούπη Παναιτωλίου ). ΄Ωρα εκκίνησης:  10.30 π.μ.
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ :Πλατεία Δημοκρατίας ΑΓΡΙΝΙΟ

Β- Αγώνας Δρόμου 1 km για μαθητές –τριες δημοτικών σχολείων και γυμνασίων.
ΑΦΕΤΗΡΙΑ : Κόμβος sprider (Χαρ.Τρικούπη και Γρ.Λαμπράκη).                  
 Ώρα εκκίνησης  11.15 π.μ
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ :Πλατεία Δημοκρατίας ΑΓΡΙΝΙΟ

Διαδρομή:
Η αγωνιστική διαδρομή είναι εξ΄ ολοκλήρου ασφαλτοστρωμένη, επίπεδη, με ελάχιστη υψομετρική διαφορά και για τις τρεις κατηγορίες δρόμων.
Οι ανωτέρω δρόμοι περνούν από τις παρακάτω τοποθεσίες:
Δογρή  – Παντάνασσα – Παραβόλα – Τραγάνα – Καινούργιο – Παναιτώλιο –Διασταύρωση Παναιτωλίου / Εθνική Οδός –  Χαριλάου Τρικούπη –Τερματισμός: Πλατεία Δημοκρατίας  Αγρίνιο.

Ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος και οι άλλοι δύο αγώνες (αφετηρία, διαδρομή, τερματισμός) θα γίνουν με την υποστήριξη της Τροχαίας Αγρινίου.

4. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Α) Ο Ημιμαραθώνιος δρόμος είναι ανοιχτός λαϊκός αγώνας και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 18 ετών και πάνω, μη εγγεγραμμένων σε σωματεία του ΣΕΓΑΣ. Για αθλητές αθλήτριες εγγεγραμμένων στο ΣΕΓΑΣ  επιτρέπεται η συμμετοχή από 18 χρονών και πάνω (γεν. 1996 και μεγαλύτεροι-ες).
Β) Στο λαϊκό δρόμο των 5.000 μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες , γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας και μαθητές-μαθήτριες Λυκείου αφού προσκομίσουν κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα.
Γ)Στον αγώνα δρόμου 1.000 μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων  και Γυμνασίων, αφού προσκομίσουν κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα.

5. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ- ΕΠΑΘΛΑ
Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές,( ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες)  και οι τρεις πρώτοι,  μαθητές/τριες όλων των κατηγοριών.
-  Στους πρώτους νικητές/τριες θα απονεμηθούν κύπελλα.
- Στους πρώτους,δεύτερους και τρίτους νικητές/τριες θα απονεμηθούν  μετάλλια και διπλώματα.
-  Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο του αγώνα.
Χρηματικά έπαθλα προβλέπονται για τους έξι (6) πρώτους αθλητές, ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες, της Γενικής Κατάταξης (βλ. παρακάτω), ΜΟΝΟ του Ημιμαραθωνίου "Μιχάλης Κούσης".
Στους νικητές του Ημιμαραθωνίου "Μιχάλης Κούσης", των ακόλουθων κατηγοριών (ξεχωριστά για άνδρες και γυναίκες) θα δοθεί ειδική διάκριση. Από τις βραβεύσεις των κατηγοριών που ακολουθούν ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι τρεις πρώτοι βραβευμένοι της Γενικής Κατάταξης.

Ηλικιακές Κατηγορίες Αγώνα:
  1. 20-29 ετών  Α  &  Γ
  2. 30-39 ετών  Α  &  Γ
  3. 40-49 ετών  Α  &  Γ
  4. 50-59 ετών  Α  &  Γ
  5. 60-69 ετών  Α  &  Γ
  6. 70+ ετών     Α  &  Γ
6. ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Εγγραφές για τον Ημιμαραθώνιο γίνονται ηλεκτρονικά με email  ή με faxμέχρι τη Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014. Δυνατότητα μεμονωμένων εγγραφών υπάρχει και την ημέρα του αγώνα μία (1) ώρα πριν την εκκίνηση στην αφετηρία, αφού πρώτα υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση περί της υγείας τους και την παραδώσουν στη γραμματεία του αγώνα.
Οι Σύλλογοι μπορούν να εγγράψουν τους αθλητές τους με ομαδική εγγραφή χρησιμοποιώντας τη σχετική επισυναπτόμενη φόρμα.
Οι αθλητές και αθλήτριες των δρόμων 5 km και 1 km μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014, στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου και στις: κ.Τσακανίκα Ευσταθία και κ.Μπαλάσκα Χριστίνα, αφού πρώτα καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση τόσο οι Άνδρες και Γυναίκες του δρόμου των 5km,όσο και ο Γονέας ή ο κηδεμόνας των μαθητών/τριών που θα συμμετάσχουν στο δρόμο του 1km,περί της υγείας τους.
Πληροφορίες στα Τηλέφωνα: 2641055655  και  2641026468
Fax: 26410 27451
Δυνατότητα εγγραφών για τους δρόμους των 5 και1km, υπάρχει και την ημέρα του αγώνα μία (1)ώρα πριν την εκκίνηση  στην αφετηρία αφού πρώτα κατατεθεί η υπεύθυνη  δήλωση περί της υγείας τους στη γραμματεία.Η υπεύθυνη δήλωση των ανηλίκων θα γίνεται από τον γονέα ή τον κηδεμόνα.

7. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ
Οι διοργανωτές αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μεταφέρουν ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ, από το Αγρίνιο στο χώρο Αφετηρίας με μέσα της διοργάνωσης. Στην αφετηρία θα υπάρχει αυτοκίνητο των διοργανωτών που θα συγκεντρώνει τα σακίδια των αθλητών και αθλητριών, τα οποία με το πέρας του αγώνα θα τα παραλαμβάνουν από το χώρο του Δημοτικού Θεάτρου (Δημαρχείο)

Ώρα αναχώρησης: 09.30 π.μ.
Σημείο αναχώρησης: Παλαιός σιδηροδρομικός σταθμός – σχολικό συγκρότημα Λορέντζου Μαβίλη.
Οι αθλητές των 5km και 1km που έχουν ΗΔΗ δηλώσει  συμμετοχή, θα πρέπει να βρίσκονται  στην αφετηρία ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ 20 λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων τους. Οι αθλητές που θα εγγραφούν την ημέρα των αγώνων θα πρέπει να βρίσκονται στην αφετηρία με δική τους ευθύνη (1) ώρα πριν τον αγώνα.

8. ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ στον 7ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο «Μιχάλης Κούσης»καθώς και στους δρόμους των 5km και 1 km παρέχει πλήρη ιατρική κάλυψη. Ασθενοφόρα, ιατρικό και  νοσηλευτικό προσωπικό θα βρίσκονται στην αφετηρία, τη διαδρομή και τον τερματισμό του Ημιμαραθωνίου Δρόμου και των δρόμων των 5 km και 1km χιλιομέτρων αντίστοιχα.
Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή – τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες/ουσες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

9. ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ
Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα διατεθεί στους αθλητές του Ημιμαραθωνίου εμφιαλωμένο νερό, ισοτονικά ποτά σε 4 σταθμούς: στο 5ο, 10ο, 15ο & 18ο χλμ.
Στον τερματισμό θα διατίθεται εμφιαλωμένο νερό και ισοτονικά ποτά -αναψυκτικά για τους συμμετέχοντες όλων των δρόμων.

10. ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ / ΝΤΟΥΣ
Μετά τον τερματισμό, δίνεται η δυνατότητα για ντους και αποδυτήρια, στους αθλητές που τερματίζουν. Η μεταφορά στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγρινίου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ»,(ΓΙΑ ΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ) ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ με μέσα της διοργάνωσης.

11. ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Με πρωτοβουλία, ευθύνη και δαπάνη του Δήμου Αγρινίου, θα παρασχεθούν οι παρακάτω παροχές:
Στις 14:00μ.μ., (ημέρα διεξαγωγής του αγώνα) και λίγα μέτρα από το χώρο του τερματισμού θα παρασχεθεί ΜΟΝΟ στους αθλητές του Ημιμαραθωνίου δρόμου γεύμα (Δημαρχείο Αγρινίου ).

Για τους αθλητές και Συλλόγους  Δρομέων που θα δηλώσουν έγκαιρα ομαδική συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο, παρέχεται από τους διοργανωτές η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς με τον εξής τρόπο:
Α) Μετακίνηση με ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ από Αθήνα (το  Σάββατο 29.3.2014, ώρα αναχώρησης 14.30μ.μ., μπροστά από τα γραφεία του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. στη Λ. Συγγρού 137) μαζί με τους αθλητές-τριες που έχουν επιλεγεί και διαμένουν στην περιοχή της πρωτεύουσας. Επιστροφή την ημέρα του αγώνα Κυριακή 30/3, αναχώρηση ώρα 15.00μ.μ. (παλαιός σιδηροδρομικός σταθμός).

Β) Μετακίνηση με ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ από Πάτρα (την Κυριακή 30.3.2014, ώρα αναχώρησης 8.00 π.μ. μπροστά από τα γραφεία της ΕΑΣ ) για τους αθλητές-τριες που έχουν δηλωθεί από τα σωματεία της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου και τους δρομείς της Πάτρας.  Επιστροφή την ημέρα του αγώνα Κυριακή 30/3 αναχώρηση ώρα 15.00μ.μ. (παλαιός σιδηροδρομικός σταθμός).

Γ) Μετακίνηση με ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ από τα Ιωάννινα (την Κυριακή 30.3.2014, με ώρα αναχώρησης 07.30 π.μ.). Επιστροφή την ημέρα του αγώνα Κυριακή 30.3.2014, με ώρα αναχώρησης 15.00 μ.μ., (παλαιός σιδηροδρομικός σταθμός).

Για την διαμονή την παραμονή του αγώνα,  των αθλητών/τριών των συλλόγων Δρομέων Υγείας, θα υπάρξει κάλυψη ενός μέρους του κόστους, σε συνεννόηση με τους διοργανωτές.

Δ) Οποιαδήποτε άλλη μετακίνηση των Συλλόγων και διαμονή, για να καλυφθεί οικονομικά πρέπει από πριν να έχει συμφωνηθεί  με τους διοργανωτές.
ΣΕ  ΚΑΝΕΝΑ ΑΘΛΗΤΗ/ΤΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ  ΔΕΝ  ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ.

 Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τους όρους της  φιλοξενίας και την μετακίνηση στα Τηλ.: 2641026468 - 6944447718 κ. Κατσαρή Κων/να και κ.Κραββαρίτη Ευαγγελία στο κιν.:6947696906
Για οποιαδήποτε πληροφορία τεχνικού ενδιαφέροντος επικοινωνείτε με τον τεχνικό Σύμβουλο του Σ.Ε.Γ.Α.Σ κ .Γαλούνη Νικόλαο στο τηλέφωνο 6972031644  και τον Υπεύθυνο του αγώνα από το Δήμο Αγρινίου κ. Μπαμπαρούτση Διονύσιο στο τηλέφωνο 6977591714.

12) ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΟΝ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ "ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ"
1) Με πρωτοβουλία, ευθύνη και δαπάνη του ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, θα επιβραβεύεται η αγωνιστική προσπάθεια και επιτυχία των ΕΞΙ (6) πρώτων νικητών/τριών της κατηγορίας Α-Γ του Ημιμαραθωνίου δρόμου,  με τα παρακάτω «χρηματικά βραβεία»
ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
1ος – 1η
1.000,00
2ος – 2η
600,00
3ος – 3η
400,00
4ος – 4η
300,00
5ος – 5η
200,00
6ος – 6η
100,00
Oι πρωτεύσαντες όλων των κατηγοριών ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ από τον   Διοργανωτή, μετά τον τερματισμό τους να παραμείνουν στην γραμματεία για την άμεση πραγματοποίηση των απονομών .

13) ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ
Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται απαραιτήτως με την παράδοση των ατομικών υπεύθυνων δηλώσεων την παραμονή του αγώνα, 6-8 μ.μ στα γραφεία της Δ/νσης  Πολιτισμού και Αθλητισμού, οδός Δαγκλή.
14) Υπεύθυνοι για τη συλλογή των υπευθύνων δηλώσεων περί της υγείας των συμμετεχόντων στην αφετηρία είναι η γραμματεία και οι Κριτές των Αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom