Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Ο Γιώργος Κύρτσος κρέμασε στα μανταλάκια τ' "άπλυτα" της Ντόρας και του Κώστα Μπακογιάννη

Απίστευτο ρεπορτάζ από τον "θεωρητικό" του κομμουνισμού,για χρόνια διευθυντή του Ελεύθερου Τύπου και νυν εκδότη της Freesunday Γιώργο Κύρτσο.Σημειωτέον πως έχει κατέβει ανεπιτυχώς και στην πολιτική με το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη.

Στα καλά καθούμενα(;) λοιπόν ο δημοσιογράφος Γιώργος Κύρτσος γράφει ένα απίθανο κουτσομπολίστικο ρεπορτάζ σε στυλ σαπουνόπερας,που ακόμα και η Espresso θα το ζήλευε,  βγάζοντας στη φόρα με το ν και με το σ την εκτός γάμου σχέση του γιου της Ντόρας,Κώστα Μπακογιάννη,με την εγγονή του αείμνηστου Γεωργίου Ράλη,Μαίη Ζαννή.

Αφορμή υποτίθεται η δικαστική διαμάχη για την διατροφή του εξώγαμου παιδιού τους και το ενδιαφέρον του δημοσιογράφου να στηλιτεύσει τα πολιτικά τζάκια,εν αρχή κάνει και μια αγιογραφία του Σαμαρά!
Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου κι άγνωστος ο σκοπός του δημοσιεύματος.
Ζείδωρον

Τα «τζάκια» προκαλούν με τη συμπεριφορά τους

του Γιώργου Κύρτσου

Ένας από τους λόγους για τους οποίους επικράτησε εύκολα ο
Αντώνης Σαμαράς στη μάχη με την Ντόρα Μπακογιάννη για την ηγεσία της ΝΔ ήταν η κόπωση της βάσης της κεντροδεξιάς με τα «τζάκια» και τους γόνους. Η ΝΔ είχε υποστεί μια μεγάλη εκλογική ήττα εξαιτίας της αδιαφορίας με την οποία άσκησε την εξουσία ο Κώστας Καραμανλής και αντιμετώπισε τις συνέπειες της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008. Η κ. Μπακογιάννη εκπροσωπούσε το άλλο μεγάλο «τζάκι» της κεντροδεξιάς και αυτοί που στήθηκαν στην ουρά για να ψηφίσουν για την ηγεσία θέλησαν να περιορίσουν την επιρροή των «δυναστειών» της παράταξης στη διαμόρφωση των εξελίξεων.

Οι εξελίξεις τους δικαίωσαν

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι εξελίξεις τους δικαίωσαν. Ο κ. Σαμαράς δείχνει εργασιομανής σε σύγκριση με τον κ. Καραμανλή και σεμνός και μετρημένος σε σύγκριση με τους εκπροσώπους της άλλης «δυναστείας». Άλλωστε, από το μαγευτικό Καρπενήσι μας έρχονται ειδήσεις που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα περισσότερα μέλη των «τζακιών» κινούνται χωρίς να ενδιαφέρονται για τους κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς, ούτε για την ευρύτερη κοινή γνώμη, την οποία θεωρούν περίπου καταδικασμένη να στηρίζει τις προσωπικές τους στρατηγικές.

Ο Μιχάλης Λιάπης προκάλεσε με την υπόθεση των πλαστών πινακίδων του τζιπ αυτοκινήτου του και τώρα καλείται να δώσει εξηγήσεις για την αγροτουριστική επιδότηση που έλαβε η θεία του για το σπίτι της στο Μεγάλο Χωριό που σήμερα ανήκει στον ίδιο.

Οι περιπέτειες του κ. Λιάπη, ο οποίος πρέπει να πούμε ότι το 2009 έθεσε εαυτόν εκτός πολιτικής και δημόσιου βίου, δεν είναι τίποτα μπροστά στο πρόβλημα που δημιούργησε στον εαυτό του ο Κώστας Μπακογιάννης, γιος του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη και της Ντόρας Μπακογιάννη, δήμαρχος Καρπενησίου.

Ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θέλει να εγκαταλείψει το Δήμο Καρπενησίου και να διεκδικήσει στις εκλογές του Μαΐου τη θέση του περιφερειάρχη της Στερεάς Ελλάδας ως ανεξάρτητος υποψήφιος υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, απέκτησε πρόσφατα εξώγαμο παιδί με μια κυρία με τις δικές του κοινωνικές και πολιτικές προδιαγραφές. Το εξώγαμο παιδί, όπως ήταν φυσικό, έβαλε τέλος στο γάμο του κ. Μπακογιάννη με την κ. Καμπουρίδη –αδελφή του γνωστού Κύπριου επιχειρηματία Μίλτου Καμπουρίδη, με ισχυρή παρουσία στο χώρο του real estate και των μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων– παρά το γεγονός ότι το νεαρό ζευγάρι ένωναν τα δύο παιδιά τους. Η κ. Καμπουρίδη πήρε τα παιδιά και έφυγε, κρίνοντας ότι η συνέχιση του γάμου της με τον κ. Μπακογιάννη δεν είχε νόημα στις συνθήκες που δημιουργήθηκαν.

Θα έλεγε κανείς ότι ο κ. Μπακογιάννης δεν μπόρεσε να κρατήσει την ισορροπία στις σχέσεις του με δύο σημαντικές γυναίκες της ζωής του, κάτι το οποίο δεν είναι θετικό για έναν νέο, φιλόδοξο εκπρόσωπο πολιτικού «τζακιού», αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί εντελώς αρνητικά σε μια κοινωνία που βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη σε ζητήματα σχέσεων των ανθρώπων με το άλλο ή και το ίδιο φύλο.

Τα πράγματα όμως πηγαίνουν πολύ άσχημα εξαιτίας της ανελέητης σύγκρουσης του κ. Μπακογιάννη με την κυρία με την οποία απέκτησε το εξώγαμο παιδί, γύρω από το θέμα της διατροφής του παιδιού. Οι γονείς του παιδιού βρίσκονται ήδη στα δικαστήρια και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εξ αναβολής εκδίκαση της υπόθεσης στις 25 Φεβρουαρίου, εκτός εάν βρεθεί εξωδικαστική συμβιβαστική λύση.

Εγγονή του Ράλλη

Η κυρία με την οποία απέκτησε παιδί ο κ. Μπακογιάννης ονομάζεται Μαίη Ζαννή και είναι εγγονή του αείμνηστου Γεωργίου Ράλλη, ο οποίος διατέλεσε πρωθυπουργός. Θεωρείται ότι έχει οικονομική επιφάνεια, χαίρει ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής και αντιμετωπίζεται ως καλή επαγγελματίας και ικανό πολιτικό στέλεχος.

Είχε συνεργαστεί με την κ. Μπακογιάννη ως στέλεχος του γραφείου της κατά την περίοδο που είχε κυβερνητικές ευθύνες και υπήρξε υποψήφια της ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2009 και στην Α΄ Περιφέρεια Αθηνών στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Το οικογενειακό περιβάλλον του κ. Μπακογιάννη αφήνει να εννοηθεί ότι τον αιφνιδίασε και τον δέσμευσε με τη συμπεριφορά της, ενώ αυτοί που γνωρίζουν την κ. Ζαννή και τον κ. Μπακογιάννη κάνουν λόγο για μια σχέση που πηγαίνει σε βάθος χρόνου με συναινετικές επιλογές. Επισημαίνουν μάλιστα ότι ο δήμαρχος Καρπενησίου έσπευσε να αναγνωρίσει το παιδί που απέκτησε με την κ. Ζαννή.

Διαμάχη για τη διατροφή

Σύμφωνα με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου, ο κ. Μπακογιάννης έχει υποχρέωση να καταβάλει 400 ευρώ το μήνα για τη διατροφή του παιδιού του με την κ. Ζαννή. Η νομική εκπροσώπηση της κ. Ζαννή αφήνει να εννοηθεί ότι δεν είναι πάντα συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις και κυρίως αποφεύγει να επισκέπτεται το παιδί που απέκτησε μαζί της και είναι σήμερα 11 μηνών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, νονά στη βάφτισή του, που θα πραγματοποιηθεί σύντομα, θα είναι η Όλινκα Βαρβιτσιώτη, σύζυγος του Θωμά Βαρβιτσιώτη, γνωστού επιχειρηματία στο χώρο της επικοινωνίας και των παροχών συμβουλών και γιου του Γιάννη Βαρβιτσιώτη.

Η κ. Ζαννή έχει καταθέσει αγωγή, με την οποία διεκδικεί για λογαριασμό του παιδιού που απέκτησε με τον κ. Μπακογιάννη 6.000 ευρώ το μήνα. Θεωρεί ότι έχει την οικονομική επιφάνεια για να καταβάλλει αυτό το ποσό και πως η άρνησή του δεν έχει σχέση τόσο με τις οικονομικές δυνατότητές του όσο με την αρνητική διάθεση που δείχνει απέναντι στο τρίτο παιδί του.

Η πλευρά του κ. Μπακογιάννη υποστηρίζει πως ένας δήμαρχος με μηνιαίες καθαρές αποδοχές 1.400 ευρώ και οικογενειακές υποχρεώσεις που συμπεριλαμβάνουν τα δύο παιδιά από το γάμο του με την κ. Καμπουρίδη δεν μπορεί να συμβάλει περισσότερο στην κάλυψη των αναγκών του τρίτου παιδιού του. Η κ. Ζαννή θεωρεί ότι ο μισθός του δημάρχου δεν παρουσιάζει τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες του εύπορου κ. Μπακογιάννη, ο οποίος έχει συμπεριλάβει στη δήλωση πόθεν έσχες μετρητά της τάξης των 400.000 ευρώ. Θεωρεί μάλιστα ότι στην περίπτωση που ο κ. Μπακογιάννης δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις θα πρέπει να ενισχυθεί στην προσπάθειά του από τη μητέρα του Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έχει μία εντυπωσιακή δήλωση πόθεν έσχες.

Διαχείριση στα ΜΜΕ

Οι προσωπικές, οικογενειακές περιπέτειες του κ. Μπακογιάννη προκάλεσαν, όπως ήταν φυσικό, την ενεργοποίηση του συστήματος Μπακογιάννη για τον επηρεασμό των ΜΜΕ. Καταβάλλεται προσπάθεια να εξαφανιστεί η είδηση ή να εμφανιστεί με όσο το δυνατόν πιο θετικό τρόπο, ώστε να μη σταθεί η διαμάχη με την κ. Ζαννή για τη διατροφή του παιδιού εμπόδιο στον πολιτικό τους σχεδιασμό.

Έτσι, ορισμένα φιλικά προς την οικογένεια ΜΜΕ αναφέρονται σε «βελούδινο διαζύγιο» με την κ. Καμπουρίδη.

Ο ίδιος ο κ. Μπακογιάννης και η μητέρα του Ντόρα Μπακογιάννη υπενθυμίζουν σε εκπροσώπους ΜΜΕ διάφορες εκκρεμότητες του παρελθόντος –όπως, για παράδειγμα, αγωγές ή και δικαστικές αποφάσεις για δημοσιεύματα–, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορούν να ρυθμιστούν με τον καλύτερο τρόπο, αρκεί να μη δοθεί δημοσιότητα στο θέμα.

Αυτή η αίσθηση των εκπροσώπων των «τζακιών» ότι μπορούν τελικά να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, μέσα από ένα διαρκές πάρε-δώσε με τους παράγοντες της εξουσίας και τα ΜΜΕ, έχει συμβάλει στην απαξίωση της πολιτικής ζωής και στο σημερινό κατάντημα της χώρας.

Το κείμενο δημοσιεύεται στη σημερινή Free Sunday, σελίδα 16,δείτε το


2 σχόλια:

Anestis Ketsetzidis είπε...

Δημήτρη
Καλημέρα.
Όλα είναι μπίζνες,τίποτα δεν γίνεται στη τύχη.
Ο χρόνος θα δείξει...

zeidoron dtsoukas είπε...

Καλώς τον Ανέστη!
Βρε μπίζνες είναι,αλλά όχι κι έτσι...
Κοτζάμ Κύρτσος να βγάλει τ' "άπλυτα" των φίλων του στη φόρα;Κι έδωσε και τ' όνομα της εγγονής που ελάχιστοι το ήξεραν μέχρι σήμερα!
Κάτι πολύ χοντρό πρέπει να παίζει φίλε,θα δούμε...
Καλή εβδομάδα,να είσαι καλά.

Read more: Go to TOP and Bottom