Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Η κυβέρνηση μοιράζει τις... μίζες


Η διάθεση 17,7 εκατ. ευρώ,τα οποία προέρχονται από τη δήμευση ή την επιστροφή ποσών που σχετίζονται με παράνομες προμήθειες εξοπλιστικών ή άλλων προγραμμάτων,στην Υγεία και την Παιδεία αποφασίστηκε σήμερα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποφασίστηκε
ότι τα πρώτα χρήματα (17,7 εκατ. ευρώ) που συγκεντρώθηκαν σε ειδικό λογαριασμό ο οποίος τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος, θα διατεθούν για την κάλυψη χειρουργείων ανασφάλιστων ασθενών, την παροχή δωρεάν στέγης σε άπορους φοιτητές και σε διάθεση υπολογιστών με ειδικά προγράμματα «μπράιγ» για την εκπαίδευση τυφλών μαθητών.

Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη των υπουργών Υγείας και Παιδείας, Άδωνι Γεωργιάδη και Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Ωστόσο το κατά πόσο νομιμοποιείται η χρήση αυτών των χρημάτων από την κυβέρνηση είναι ένα θέμα ανοιχτό καθώς το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών έχει προέλθει από υποθέσεις οι κατηγορούμενοι των οποίων δεν έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα.

Αυτό σημαίνει ότι με την ισχύουσα νομοθεσία αν αθωωθούν οι κατηγορούμενοι για υποθέσεις διαφοράς και μιζών τα χρήματα αυτά θα πρέπει να τους επιστραφούν.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom