Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Γιάννης Στουρνάρας, σοβιετικού τύπου - Θα τον "καταπιούν" οι πισίνες;


Κοινό τοις πάσι: οι Ελληνες δοκιμάζονται από τη φτώχεια, την ανεργία, την εθνική κατάθλιψη, την ξενοκρατία, τη φοροεπιδρομή και το κρύο! Για -τουλάχιστον- τα δύο τελευταία βασικός υπαίτιος είναι ο προκλητικός και αδιάφορος για τις ανάγκες του λαού υπουργός Οικονομικών. 

Οι επιδόσεις του κ. Στουρνάρα στην οικονομία δεν χρειάζονται ανάλυση.
Ούτε επεξήγηση. Είναι ολοφάνερα σοβιετικού τύπου και αυταπόδεικτες. Κάθε πολίτης μπορεί να κοιτάξει το δικό του επίπεδο διαβίωσης, τα δικά του εισοδήματα και τις δικές του επαγγελματικές προοπτικές (αν του έχει απομείνει εργασία) για να καταλάβει πόσο... αναντικατάστατος είναι ο φίλος του κ. Σημίτη στο υπουργείο Οικονομικών.

Ομως, αυτό που χρήζει επανάληψης και ανάλυσης είναι η σοσιαλιστική εμμονή του πρώτου τη τάξει υπουργού με την εξίσωση του ειδικού τέλους του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης. Ενώ είναι γνωστές σε όλους οι περιπτώσεις οικογενειών που ξεπαγιάζουν επειδή δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν το -πανάκριβο πλέον- πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο χρειάζονται, αλλά και τα περιστατικά όπου χάνονται ζωές λόγω της χρήσης μαγκαλιών, ο κ. Στουρνάρας είναι αμετακίνητος.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με θέμα την αιθαλομίχλη που προκαλούν τα αναρίθμητα αναμμένα τζάκια, είπε: «Η μείωση τιμής σημαίνει ότι ανοίγουμε πάλι παράθυρα σε λαθρεμπόριο και επίσης σημαίνει ότι επιδοτούμε τους πάντες, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Δηλαδή και αυτούς που θέλουν να θερμάνουν πισίνες, για να πω ένα ακραίο παράδειγμα».

Αν και ο νους του όφειλε να φτάσει μέχρι τις εξώθυρες των ανθρώπων που παγώνουν από το κρύο, ο υπουργός σκέφτηκε την πιο γνώριμη σε αυτόν εικόνα: εκείνη με τους πλούσιους που επιδιώκουν να θερμάνουν τις πισίνες τους. Είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικό -και ταυτόχρονα αποκαρδιωτικό- που ένας υπηρέτης του κοινού συμφέροντος κάνει τέτοιου είδους συνειρμούς και επικαλείται τόσο αστεία επιχειρήματα.

Ισχυρίζεται δηλαδή ότι αφήνει τους μη έχοντες στο έλεος του χειμώνα, ούτως ώστε να μην ωφεληθούν οι ευκατάστατοι με τις πισίνες. Κι όλοι εμείς καθόμαστε και τον ακούμε...
http://www.dimokratianews.gr/

Θα τον ξεφορτωθούν με κλοτσιά προς τα πάνω
Είναι γεγονός ότι από καιρό βρίσκεται στο στόχαστρο των νεοδημοκρατών βουλευτών,οι οποίοι όμως την ανάγκη στήριξης της κυβέρνησης φιλοτιμία ποιούμενοι,ψηφίζουν με κλειστά μάτια ό,τι φέρνει ο ανάλγητος εντολοδόχος των δανειστών μας στη Βουλή και μετά κάνουν "αντάρτικο" για τα μάτια των ψηφοφόρων τους.Πρόσφατο παράδειγμα η ερώτηση των 41 για τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο.

Χριστουγεννιάτικα κυκλοφόρησε η φήμη πως θα τον "ξεπετάξουν"... αναβαθμίζοντάς τον και πως τη θέση του πάρει ο Χρύσανθος Λαζαρίδης,κάτι που διέψευσαν και οι δύο.
Πάντως καπνός χωρίς φωτιά δεν βγαίνει...

Λαζαρίδης: Κάποιοι θέλουν να "φάνε" τον Στουρνάρα

«Σίγουρα όπως φαίνεται κάποιοι πάνε να φάνε τον Γιάννη Στουρνάρα, αλλά εγώ δεν μπορώ να τους βοηθήσω» φέρεται να είπε σύμφωνα με τον “Βηματοδότη” ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης, αναφορικά με την πληροφορία που έχει διαρρεύσει ότι το υπουργείο Οικονομικών «σπάει» στα δύο και ότι ο κ. Στουρνάρας αναλαμβάνει πλέον μόνο τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. «Δε γνωρίζω ποιος διαρρέει τέτοια πράγματα. Εμείς δε διαρρεύσαμε κάτι τέτοιο» είπε ο κ. Λαζαρίδης.

«Δεν πρέπει να φύγει ο Στουρνάρας από υπουργός Οικονομικών» φέρεται επίσης να είπε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι είναι κάθετα αντίθετος στο να «σπάσει» στα δύο το υπουργείο Οικονομικών.

Και ξεροκέφαλος και... μπουμπούνας!
«Γιάννη, μην πεις για τις πισίνες, θα εκτεθούμε»

Αυτή ήταν η συμβουλή που έδωσαν στον Γιάννη Στουρνάρα οι Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Μανιάτης αλλά ο υπουργός Οικονομικών δεν τους άκουσε και τη... μπουμπούνισε τη δήλωση με τις πισίνες!

Στη σύσκεψη ανήμερα των Χριστουγέννων για το πως θα αντιμετωπιστεί η αιθαλομίχλη, ο Γιάννης Στουρνάρας, ανέφερε (σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη) τουλάχιστον 2-3 φορές το παράδειγμα με τους πλούσιους και τις θερμαινόμενες πισίνες.

«Ελπίζω όταν θα κάνεις έξω δηλώσεις να μην αναφέρεις τέτοιο παράδειγμα. Μην πεις για πισίνες, θα εκτεθούμε», τον συμβούλευσε ο υπουργός Υγείας αλλά και ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Όμως ο κ. Στουρνάρας δεν τους... άκουσε και το είπε με αποτέλεσμα να γίνει... χαμός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom