Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Τσουπ... έσκασε μύτη κι ο Κωστάκης της Ντόρας! - Ζητάει παρέμβαση απ' αυτόν που φτωχοποίησε τους μισούς Ελληνες για το ρεύμα των φτωχών

Για να μην παρεξηγούμαστε... ό,τι διαβάσετε από δω και κάτω είναι από prassia-eyrytanias

Παρέμβαση Σαμαρά ζητά ο Μπακογιάννης για το ρεύμα των φτωχών
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή


Κόντρα στο αδιάφορο κράτος φαίνεται πως πάει για μια ακόμη φορά ο δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης προσφέροντας ένα μικρό Χριστουγεννιάτικο δώρο στους πολίτες του δήμου του.

Αντιλαμβανόμενος την οικονομική συγκυρία που πλήττει κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα, έλαβε την απόφαση να καλύψει το κόστος επανασύνδεσης του ρεύματος στους αδύναμους ώστε η ΔΕΗ να επανασυνδέσει το ρεύμα σε όσες οικίες έχει διακοπή η ηλεκτροδότηση λόγω εκκρεμών οφειλών.

Προφανής στόχος είναι να περάσουν όλοι ζεστά Χριστούγεννα και να μην παρατηρηθούν και στο Καρπενήσι φαινόμενα μαγκαλιού.

Προς αυτό το στόχο απέστειλε επιστολή μαζί με άλλους δημάρχους ,προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ζητώντας την προσωπική του παρέμβαση, προκειμένου η κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, που θα επιτρέψει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση -εφόσον οι δήμοι έχουν αποδεδειγμένα την οικονομική δυνατότητα- να τακτοποιήσει οφειλές και να καλύψει το κόστος επανασύνδεσης του ρεύματος στους αδύναμους.

Την επιστολή συνυπογράφουν οι δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης,και του Βύρωνα ο Ευρυτάνας Νίκος Χαρδαλιάς .

Αναλυτικά η επιστολή,
«Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ,
Η οικονομική κρίση μαστίζει τα νοικοκυριά. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ανθρωπίνων τραγωδιών. Η τοπική αυτοδιοίκηση, η πλησιέστερη στον άνθρωπο δομή πολιτικής οργάνωσης, οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Παρά τις συστηματικές μας προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το αδιέξοδο ανέργων συμπολιτών μας, οι οποίοι αδυνατούν στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να ζουν χωρίς ηλεκτροδότηση μέσα στον χειμώνα.

Πέρα και πάνω από ιδεολογίες, τα κόμματα και τις σκοπιμότητές τους, αισθανόμαστε την βαθύτατη ηθική υποχρέωση να παρέμβουμε για να ανακουφίσουμε εκείνους που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Το υφιστάμενο θεσμικό και νομικό πλαίσιο περιορίζει την ανεξαρτησία μας και δεν μας επιτρέπει να εκτελέσουμε το καθήκον μας.

Ζητούμε την προσωπική σας παρέμβαση ώστε να προβεί η κυβέρνηση στην απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση, που θα επιτρέψει στην τοπική αυτοδιοίκηση, εφόσον βεβαίως οι Δήμοι έχουν αποδεδειγμένα την οικονομική δυνατότητα, να τακτοποιήσουν οφειλές και να καλύψουν το κόστος της επανασύνδεσης του ρεύματος στους αδύναμους συμπολίτες μας..

Μετά τιμής,
Οι Δήμαρχοι
Διούσης Χατζηδάκης,Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου
Νίκος Χαρδαλιάς,Δήμαρχος Βύρωνα
Ανδρέας Παχατουρίδης,Δήμαρχος Περιστερίου
Κώστας Μπακογιάννης,Δήμαρχος Καρπενησίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom