Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Πρωτογενές πλεόνασμα,Ανάκαμψη,Προεδρία της Ε.Ε. και... Αγορές ερχόμαστε! (βίντεο)

Ρε μπας και ζούνε σ' άλλη χώρα;
Είναι δυνατόν να μην βλέπουν την πείνα και τη δυστυχία;

Το μισό υπουργικό συμβούλιο μαζεύτηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου από τη μία το μεσημέρι μέχρι πριν από λίγο συσκέπτονταν υπό τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Στη σύσκεψη μετείχε όλο το Οικονομικό Επιτελείο και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.



Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ανάληψη της Ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα σε λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Δημόσιας Τηλεόρασης, οι υπουργοί ανά τομέα ευθύνης παρουσίασαν τις εκκρεμότητες και τα ανοιχτά ζητήματα ενόψει της άφιξης τη τρόικας, με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά να ζητάει επιτάχυνση.

Στουρνάρας: Πήγαμε καλύτερα του αναμενόμενου

«Πήγαμε καλύτερα του αναμενόμενου το 2013 και πιστεύω απόλυτα ότι το ίδιο θα συμβεί και το 2014» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο υπουργός σημείωσε ότι «η αρχή του χρόνου βρίσκει την Ελλάδα στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πρωτογενές πλεόνασμα και ανάκαμψη» ενώ συμπλήρωσε ότι «ένα μεγάλο στοίχημα είναι η δυνατότητα να βγούμε στις αγορές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom