Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Η αιθαλομίχλη των προμηθειών!


Οι αποκαλύψεις του Αντώνη Κάντα, έπειτα από εκείνες που οδήγησαν τον Ακη Τσοχατζόπουλο στη φυλακή, έρχονται να επιβεβαιώσουν εκ νέου -αυτή τη φορά, όμως, με πολλά στοιχεία και ονόματα- αυτό που σε γενικές γραμμές γνωρίζουν οι πολίτες της χώρας.

Πώς, δηλαδή, και με ποιους τρόπους η Διεθνής των εξοπλισμών «έσπρωχνε» διά της πλαγίας οδού τεράστια ποσά σε έναν αδίστακτο μηχανισμό από ντόπιους μεσάζοντες, συμβούλους και πολιτικά πρόσωπα, που πλούτιζαν αδιαφορώντας για την εθνική άμυνα και εις βάρος των φορολογούμενων Ελλήνων. Αυτά, κατά μία τραγική ειρωνεία, σημειώνονται την ώρα που η κοινωνία στενάζει από την άγρια λιτότητα.

Αναυδοι οι Ελληνες παρακολουθούν το ήδη παραπαίον πολιτικό σύστημα να δέχεται απανωτά χτυπήματα από πρόσωπα που μέχρι πρόσφατα το υπηρέτησαν και σε μια συγκυρία καταστάσεων που θυμίζει αρχαία τραγωδία, όταν μετά την ύβριν επέρχεται η νέμεσις. Αρκεί η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της όπως γνωρίζει και να φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο.

Τα ερωτήματα, που είναι πολλά και λογικά θα γίνουν περισσότερα στην πορεία της δικαστικής έρευνας, δεν θα πρέπει να μείνουν αναπάντητα. Πρώτα και κύρια, όμως, η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας θα πρέπει άμεσα να εξηγήσουν πόσες και ποιες ύποπτες συμβάσεις προμήθειας στρατιωτικού υλικού υπέγραψαν μετά την αποχώρηση του Αντώνη Κάντα και ποια είναι η εμπλοκή τους στην πίστωση από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων των αμαρτωλών συμβάσεων. Που σημαίνει ότι πρέπει να δώσουν ασφαλείς διαβεβαιώσεις στους Ελληνες φορολογουμένους πως το δυσώδες πάρτι με τις μίζες δεν συνεχίζεται μέχρι σήμερα στις πλάτες της χειμαζόμενης κοινωνίας.

Είναι ιστορική ευκαιρία να καθαρίσει το τοπίο. Διότι οι αποκαλύψεις του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή Εξοπλισμών είναι τόσο μεγάλες και παρέχουν τέτοια πληθώρα στοιχείων που, αν αξιοποιηθούν σωστά, τότε δίνεται μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να απαλλαγεί η χώρα από κυκλώματα και εξαρτήσεις και να χαράξει από την αρχή μια γνήσια εθνική πολιτική για την άμυνα, που θα στηρίζεται αποκλειστικά στο συμφέρον του τόπου και του λαού.

Με την υπόθεση του Αντώνη Κάντα το ποτήρι ξεχείλισε. Το δικομματικό παρασιτικό σύστημα που επί 40 χρόνια κυβερνά, με ευθύνη και των πολιτών, απόλυτα εξαρτημένο από συμφέροντα ντόπια και ξένα, δέχεται τη χαριστική βολή στην αξιοπιστία του. Διότι οι μίζες που εισέπραξαν ορισμένοι και οι συνδιαλλαγές στο ημίφως κρατικών γραφείων συνιστούν μέγα και διαρκές πολιτικό σκάνδαλο, το οποίο ξεκινά από τους εξοπλισμούς, αλλά διαπερνά οριζόντια ολόκληρο το κρατικό μόρφωμα της Μεταπολίτευσης.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Διαβάστε σχετικά:Συλλήψεις μετά τις αποκαλύψεις για τα εξοπλιστικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom