Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Σύλληψη-μυστήριο για τέσσερις Έλληνες στο Κάιρο με στολές του Αιγυπτιακού Στρατού

ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ" Ή ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ;
ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΤΕΛΙΚΑ
Τέσσερις Έλληνες συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο του Καίρου και σύμφωνα με πληροφορίες κατηγορούνται από τις Αιγυπτιακές αρχές για σύνδεση και συνεργασία τους με την «Μουσουλμανική Αδελφότητα». Η υπόθεση «μυρίζει» και προκαλεί πολλά ερωτήματα, στα οποία κάποια στιγμή, όταν «ξυπνήσει», το υπουργείο Εξωτερικών θα πρέπει να δώσει απαντήσεις.
Κατ’ αρχήν να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα όσα αναφέρονται σε ξένα μέσα ενημέρωσης και εμπλέκουν την Ελλάδα στον «εσωτερικό πόλεμο» της Αιγύπτου, με πιθανή ακόμη και την προβοκάτσια σε βάρος της χώρας μας.
Ελλάδα και Αίγυπτος, μετά την ανατροπή του Μ. Μόρσι από τον Αιγυπτιακό Στρατό, επιχειρούν να αναπτύξουν τις διμερείς τους σχέσεις και να συνεργαστούν στα ενεργειακά θέματα της Ανατολικής Μεσογείου με ανακήρυξη ΑΟΖ. Πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να «σαμποτάρουν» μια τέτοια συνεργασία.
Η περίεργη σύλληψη των Ελλήνων έγινε με την άφιξη τους στο αεροδρόμιο του Καίρου. Από έλεγχο που έγινε στις αποσκευές τους βρέθηκαν πλήρεις στολές του Αιγυπτιακού Στρατού. Αυτό σημαίνει πώς οι αστυνομικές αρχές της Αιγύπτου είχαν πληροφορίες για τους συγκεκριμένους ανθρώπους πριν τους περάσουν τις χειροπέδες.
Την υπόθεση μπλέκει ακόμη περισσότερο και η ταυτόχρονη σύλληψη ενός Ολλανδού, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε δορυφορικός εξοπλισμός.
Επρόκειτο για κάποια μυστική επιχείρηση στην Αίγυπτο, η οποία ήταν στημένη από ξένα κέντρα; Είχε κάποια πληροφόρηση επ΄αυτού το υπουργείο Εξωτερικών; Είναι ερωτήματα που χρίζουν απάντησης.
Οι Αιγυπτιακές αρχές πάντως τους κατηγορούν για συνεργασία με την «Μουσουλμανική Αδεφλότητα», την οποία ο Αιγυπτιακός Στρατός έχει αποκηρύξει και προχωρά σε συλλήψεις μελών της χαρακτηρίζοντας της επι της ουσίας τρομοκρατική οργάνωση.
Συνέλαβαν ακόμη και τέσσερις δημοσιογράφους του Al Jazeera για σχέση με τη «Μουσουλμανική Αδελφότητα».
Η υπόθεση έχει όλα τα στοιχεία θρίλερ, η οποία όμως μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στις διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom