Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Χάρης Τομπούλογλου:Καθαιρέθηκε από το Αγλαϊα Κυριακού, απολύθηκε από την Εθνική Τράπεζα και πήρε προθεσμία να απολογηθεί


- Η απόλυση Τομπούλογλου έγινε με εντολή του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΕ Αλέξανδρου Τουρκολιά
- Γεωργιάδης: Δωρεά σε νοσοκομείο μέσα σε καφετέρια δεν υπάρχει!
- Κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και παθητική δωροδοκία για την μίζα των 25.000 ευρώ

Προθεσμία να απολογηθεί, ζήτησε και πήρε για αύριο στις 18.00 από την ανακρίτρια ο πρώην Πρόεδρος του Αγλαϊα Κυριακού και πρώην υπάλληλος της ΕΤΕ, Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος συνελήφθη επ' αυτοφόρω να παίρνει μίζα 25.000 ευρώ το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων σε καφετέρια από άνδρες του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Η επιχείρηση έγινε, μετά από καταγγελία Προέδρου διαφημιστικής εταιρείας. Βγαίνοντας από το γραφείο της ανακρίτριας δήλωσε: "Η δικαιοσύνη θα λάμψει".


Σήμερα, γράφτηκε ο επίλογος για την σταδιοδρομία του Χάρη Τομπούλογλου στο Αγλαϊα Κυριακού αλλά και στην Εθνική Τράπεζα της οποίας ήταν χαμηλόβαθμος υπάλληλος

Με εντολή του διευθυνοντος συμβούλου της ΕΤΕ, Αλέξανδρου Τουρκολιά αποφασίστηκε η άμεση απομάκρυνση του Χάρη Τομπούλογλου από την Εθνική Τράπεζα. Επίσης παύθηκε από Πρόεδρος του Αγλαϊα Κυριακού.

Η απόλυση του κ. Τομπούλογλου έγινε με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να περάσει από το πειθαρχικό, αφού ο κατηγορούμενος για υπόθεση δωροληψία 25.000 ευρώ, πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”, ήταν χαμηλόβαθμος υπάλληλος της τράπεζας και ασχολείτο κυρίως με το συνδικαλισμό.

Ο Χ. Τομπούλογλου εκτός από πρόεδρος στο νοσοκομείο Παίδων ήταν και ισόβιο μέλος του Δ.Σ. Έτσι σήμερα το μεσημέρι παύθηκε μετά την συνάντηση του υπουργού Υγείας Α. Γεωργιάδης με το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου.

Ο ίδιος έχει υποστηρίξει ότι πρόκειται για πλεκτάνη σε βάρος του, παραδέχθηκε ότι πήρε τα 25.000 ευρώ, όμως υποστήριξε ότι τα χρήματα δεν θα τα κρατούσε για τον εαυτό του, αλλά τα προόριζε για δωρεά στο νοσοκομείο.

Όπως αποκαλύφθηκε ο κ. Τομπούλογλου έκανε παζάρια για τη μίζα που θα έπαιρνε. Την περασμένη Τρίτη συναντήθηκε με εκπρόσωπο της διαφημιστικής ο οποίος είχε όμως πάνω του μικρόφωνο σε συνεννόηση με την αστυνομία και έτσι μετά την ανταλλαγή των χρημάτων ο πρόεδρος του νοσοκομείου βρέθηκε με χειροπέδες στα χέρια.

Αδωνις Γεωργιάδης: Δεν πρέπει το θλιβερό περιστατικό να χρεωθεί στο νοσοκομείο

Όπως δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Χάρης Τομπούλογλου αποτελεί παρελθόν για το νοσοκομείο, το οποίο χαρακτήρισε μάλιστα ως ένα από τα «διαμάντια» του ΕΣΥ.

Σήμερα, το δ.σ. του νοσοκομείου αποφάσισε να αφαιρεθεί από τον Χάρη Τομπούλογλου και η ιδιότητα του μόνιμου μέλους του συμβουλίου, όπως προβλέπει το ειδικό καθεστώς για τα ιδρύματα, και ζήτησε από τον υπουργό να επισπεύσει τη διαδικασία για την αντικατάστασή του.

Για τα περί δωρεάς που ισχυρίζεται ο Τομπούλογλου, τόσο ο υπουργός όσο και η αντιπρόεδρος του δ.σ., που θα αναλάβει χρέη προέδρου μέχρι να τοποθετηθεί νέος, είπαν ότι "Δεν μπορεί ο πρόεδρος του δ.σ. ή ένας διοικητής να εισπράξει χρήματα από δωρεά. Η δωρεά για να γίνει πρέπει να έχει προηγηθεί αποδοχή της από το δ.σ. και να γνωρίζουν όλοι ποιος δίνει τα χρήματα, γιατί τα δίνει και σε ποιο σκοπό πάνε. Δωρεά προφορική σε καφετέρια δεν υπάρχει".

Μακρή: Ατυχής επιλογή η τοποθέτηση Τομπούλογλου

Σε δηλώσεις της το πρωί στο Mega, η κ. Μακρή υπογράμμισε ότι, η διαδικασία στο «Αγλαΐα Κυριακού» δεν απαιτεί, δεν επιτρέπει απευθείας διορισμό από την κυβέρνηση. "Νομίζω ότι αυτό το οποίο προέχει είναι να καταδικάσουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά μία τέτοια συμπεριφορά και μετά να αναδείξουμε ποιος έχει την ευθύνη της επιλογής", υποστήριξε η υπουργός.

Και συνέχισε: "Όλοι μας είτε ως πολίτες, όταν επιλέγουμε πολιτικά πρόσωπα για οποιοδήποτε αξίωμα είτε ως πολιτικοί, όταν έχουμε τη δυνατότητα να επιλέγουμε συνεργάτες, καλό είναι να είμαστε πιο προσεκτικοί, πιο αυστηροί, να μην συγχωρούμε και να ψάχνουμε πολύ πιο ουσιαστική συμπεριφορά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom