Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Μία νεκρή και δύο αγνοούμενοι από τη σφοδρή κακοκαιρία στη Ρόδο - ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ (Βίντεο)


Για μια ακόμα φορά μέσα σε διάστημα λίγων μόλις εβδομάδων η Ρόδος δοκιμάζεται σκληρά από την κακοκαιρία που εκδηλώθηκε λίγο μετα τις 3 το απόγευμα πάνω από το νησί της Ρόδου.

Μία 35χρονη γυναίκα πνίγηκε και δύο δάσκαλοι αγνοούνται,ένας τρίτος σώθηκε από θαύμα

Οι δρόμοι από το Φαληράκι μέχρι και την Κρεμαστή, μετετράπησαν σε ποτάμια, εγώ τεράστια είναι τα προβλήματα που καταγράφονται και στην πόλη της Ρόδου, καθώς ο όγκος της βροχής που πέφτει ασταμάτητα, δημιουργήσε ένα κυκλοφοριακό χάος.

Επισήμως επιβεβαιώθηκε πριν από λίγο πλέον η πληροφορία για τους δύο αγνοούμενους εκπαιδευτικούς, τους οποίος παρέσυρε το ποτάμι της Κρεμαστής, εν μέσω της ισχυρής κακοκαιρίας που έπληξε τη Ρόδο σήμερα το απόγευμα.


ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
Πνιγμένη βρέθηκε πριν απο 10 λεπτά στο ποτάμι της Παστίδας προς Κρεμαστή, μια 35χρονη γυναίκα.

Η γυναίκα αυτή δεν έχει σχέση με την δασκάλα που χάθηκε νωρίτερα.
Οι πρώτες εκτιμήσεις οδηγούν τους αξιωματικούς της αστυνομίας και της πυροσβεστικης που ασχολούνται με την υπόθεση στην εκτίμηση ότι βρέθηκε στο σημείο κοντά στο ποτάμι με τα πόδια και παρασύσθηκε από τα ορμητικά νερά της βροχής.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο επιβεβαίωσαν ήδη το θάνατό της.

Το γεγονός επιβεβαίωσε μιλώντας πριν λίγο στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο Δήμαρχος Ρόδου κ, Στάθης Κουσουρνάς ο οποίος εξέφρασε τα συλληπητήριά του.

Η κατάσταση είναι τραγική και αυτή τη στιγμή δεκάδες πυροσβέστες κι εθελοντές δίνουν μάχη στις πληγείσες περιοχές για να περισώσουν ότι μπορούν.

ΔΥΟ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ!!!
Όπως αποκάλυψε η ΡΟΔΙΑΚΗ το αυτοκίνητο με τους τρεις εκπαιδευτικούς στο δημοτικό σχολείο Παραδεισίου, ένα ασημί ΝΙΣΣΑΝ ALMERA επέστρεφε από το Παραδείσι στη Ρόδο, στις 4 και μισή το απόγευμα.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν ο 50χρονος καθηγητής αγγλικών η 30χρονη δασκάλα και ένας ακόμα δάσκαλος επίσης 30 ετών ο οποίος διεσώθη από θαύμα.

Στην κατάθεσή του στο ΑΤ Ιαλυσού πριν από λίγο, ο 30 χρονος περιέγραψε λεπτό προς λεπτό πως έγινε το κακό:

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΡΟΔΙΑΚΗΣ ο 30χρονος φανερά σοκαρισμένος, είπε ότι στις 4.30 όταν δοκίμασαν να διασχίσουν το σημείο του ποταμού, το νερό φαίνονταν να ήταν χαμηλό. Σε κάποια στιγμή το όχημα άρχισε να παρασύρεται και τότε οι εκπαιδευτικοί κατάλαβαν τι θα συνέβαινε και αμέσως βγήκαν από το αυτοκίνητο.

Ο ίδιος πρόλαβε και γαντζώθηκε σε ένα σημείο από τα πέδιλα της γέφυρας και κρατήθηκε εκεί μέχρι να έρθει το πρώτο πυροσβεστικό όχημα.

Οι άλλοι δύο συνάδελφοί του, που επίσης βγήκαν από το αυτοκίνητο, στάθηκαν για λίγο και μετά χάθηκαν… από τα μάτια του!

Όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Ο ίδιος μεταφέρθηκε σε σπίτι κατοίκου της Κρεμαστής, δίπλα από τη γέφυρα και σε ελάχιστα λεπτά στο σημείο βρέθηκε και ο διεθυντής του σχολείου που από κοινού ζητούσαν εναγωνίως να γίνουν έρευνες για την διάσωση των ανθρώπων αυτών.

Μιλώντας πριν από λίγο στη ΡΟΔΙΑΚΗ, φανερά σοκαρισμένοι δεν μπορούσαν να περιγράψουν με λόγια αυτό που έγινε.

Αυτή την ώρα ξεκινούν πάντως εξειδικευμένες έρευνες στο ποτάμι για τον εντοπισμό των δύο εκπαιδευτικών! Τέσσερις ώρες μετά την αποκάλυψη της ΡΟΔΙΑΚΗΣ την οποία δυστυχώς καμιά αρμόδια υπηρεσία δεν μπορούσε να… επιβεβαιώσει.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες θα επεκταθούν και στη θάλασσα, ενώ ετοιμάζεται και ειδική ομάδα καταδρομέων σύμφωνα με πληροφορίες της ΡΟΔΙΑΚΗΣ,η οποία θα πάρει μέρος στις έρευνες.

Σε ότι αφορά τον τρίτο αγνοούμενο στην περιοχή της Αρχαγγέλου, επιβεβαιώθηκε ότι εντοπίστηκε σώος και αβλαβής.

Καλά στην υγεία του εντοπίστηκε τέλος και ένας ακόμα αγνοούμενος ηλικιωμένος που είχε εγκλωβιστεί στο σπίτι του και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τους δικούς του.

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Σε κατάταση έκτακτης ανάγκης συμφωνήθηκε να τεθεί τμήμα του νησιού της Ρόδου (απο τη Ρόδο έως και την Κρεμαστή) το οποίο επλήγη απο την θεομηνία που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής.

Για το γεγονός αυτό, συμφώνησαν αποψε ο Δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος και ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης.

Την ώρα αυτή, εθελοντές και πεζοπόρα τμήμα διεξάγουν έρευνα παραπλεύρως του ποταμού της Κρεμαστής, προκειμένου να εντοπίσουν τους δύο εκπαιδευτικούς οι οποίοι είναι αγνοούμενοι από τις 4.30 Το απόγευμα, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν μαζί με έναν ακόμα συνάδελφό τους ο οποίος σώθηκε, παρασύρθηκε απο τα ορμητικά νερά του ποταμού στην Κρεμαστή.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες αναμένεται να επεκταθούν ακόμα περισσότερο.

ΑΓΡΙΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
Πολλές περιοχές στο νησί της Ρόδου βρίσκονται αυτή τη στιγμή χωρίς ρεύμα εξαιτίας των κεραυνών που έθεσαν εκτός λειτουργίας πολλές γραμμές, ενώ πολλά είναι επίσης και τα υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων που έχουν πλημμυρίσει.

Η πυροσβεστική απεγκλώβισε πριν απο 10 λεπτά (16:00) δύο άτομα από αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στην περιοχή του ποταμού της Κρεμαστής, ενώ νέα επιχείρηση άντλησης υδάτων από πλημμυρισμένο υπόγειο ξενοδοχείου βρίσκεται αυτή την ώρα στην πόλη της Ρόδου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ψαροπούλας και σε οικία στηνν περιοχή Σωτήρως στην Ιξιά.

Έντονη χαλαζόπτωση επίσης σάρωσε τις περιοχές Τρεις, Ιξιάς Ιαλυσού και Κρεμαστής.

Οι αρμόδιες αρχές πάντως συνιστούν εξαιρετική προσοχή σε όσουν κινούνται με τα οχήματά τους αυτή την ώρα σημειώνοντας ότι καλό θα είναι οι μετακινήσεις να περιοριστούν στις απολύτως αναγκαίες.

Πριν από λίγα λεπτά (16:50) πολίτες ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, ότι στον δρόμο από την Κρεμαστή προς Παστίδα, ένα ακόμα αυτοκίνητο είχε ακινητοποιηθεί εξαιτίας της ορμής των νερών που κατέβαζε ο δρόμος, γεγονός για το οποίο είχε ζητηθεί βοήθεια, προκειμένου να γίνει απεγκλωβισμός των τριών ατόμων που επέβαιναν σε αυτό.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι η οδός Ηρακλειδών έχει μετατραπεί σε ορμητικό ποτάμι με ύψος νερού που ίσως ξεπερνά και το μισό μέτρο. Επί της οδού αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκονται ακινητοποιημένα δεκάδες οχήματα, ενώ αρκετά απο αυτά έχουν παρασυρθεί από τη βροχή, στην οδό Ιερού Λόχου.

Τεράστιο πρόβλημα επίσης δημιουργήθηκε πριν από λίγο και στον δρόμο Τσαίρι - Αεροδρομίου όπου ένα ολόκληρο τμήμα του δρόμου κοντά στην Μελισσοκομική έγινε επικίνδυνο (17.00) για την διέλευση των οχημάτων, εξαιτίας της ισχυρής νεροποντής.

Στην οδό Σωτήρος και Κουντουριώτου το νερό έχει πλημμυρίσει πολλά υπόγεια και διαμερίσματα, ενώ ακόμα πιο δύσκολη είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Ιαλυσού προς παραλία και εντός το κεντρικού δρόμου προς Κρεμαστή.

Πριν από λίγο (17:20) διεκόπη και η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιχή Σωτήρος.

Οι πυροσβέστες που βρίσκονται απο την πρώτη στιγμή στους δρόμους, δεν προλαβαίνουν να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά που παρουσιάζονται για αντλήσεις υδάτων και για απεγκλωβισμούς πολιτών μέσα από τα ακινητοποιημένα οχήματά τους.

Τα προβλήματα, άρχισαν να εκδηλώνονται πριν λίγο (17:30) στην περιοχή της Κρεμαστής όπου πολλοί κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου.

http://www.rodiaki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom