Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Απόφοιτοι του 1963 από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου αναζητούν τους συμμαθητές τους

O κ.Μιχάλης Χάμψας και η παρέα του,ψάχνουν (και στην Κρήτη) να συναντήσουν τους συμμαθητές που αποχαιρέτησαν 50 χρόνια πριν για να το γιορτάσουν
Ίσως μετά τις ερωτικές αναζητήσεις, αυτή είναι από τις πιο ωραίες - εξίσου ρομαντική και περιπετειώδης - που έχετε ακούσει.

Δεν αφορά έναν παιδικό έρωτα αλλά μια παιδική τάξη. Παιδιά - γιατί όχι; - που σήμερα έχουν πατήσει τα 60, ψάχνουν να βρουν τους συμμαθητές τους που αποφοίτησαν από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου τον Ιούνιο του 1963 (φοίτησαν δηλαδή τη σχολική χρονιά '62-'63).

Την προσπάθεια αναζήτησης έχει ξεκινήσει μια μικρή ομάδα ανθρώπων σε όλη την Ελλάδα. Στην Κρήτη πιθανότατα κατοικούν τρία άτομα - δυο είναι από το Ηράκλειο και ένα από το Ρέθυμνο.

Τα στοιχεία παραχώρησε στο MadeinCreta o κ. Μιχάλης Χάμψας, «επικεφαλής» των ερευνών και ένας από τους εμπνευστές της ιδέας.

Διότι αυτή η ιδέα δεν ανήκει μόνο στον κ. Μιχάλη αλλά σε μια παρέα ρομαντικών που μένουν στη παλιά τους γειτονιά , στου Ζωγράφου, έχουν ακόμα επαφές και συναντιούνται τακτικά μεταξύ τους .

Πάνω σε μια κουβέντα έπεσε και η πρόταση της συνάντησης των αποφοίτων του δημοτικού, ακριβώς μισό αιώνα μετά κι έτσι ξεκίνησε η αναζήτηση από τα χειρόγραφα μαθητολόγια του 2ου Δημοτικού Ζωγράφου, που πλέον ως κτίριο δεν υφίσταται καθώς έχει ανεγερθεί νέο σχολείο.

Τα πρόσωπα που αναζητούνται για να συναντηθούν με τους παλιούς του συμμαθητές είναι:

- Μιχαήλ Τουτουντζάκης του Ευ. (Τόπος Γεννήσ.: Ηράκλειον)

- Εμμανουήλ Χαλκιαδάκης του Γεωργ. (Τόπος Γεννήσ.: Μαργαρίτες, Ρεθύμνης)

- Αλεξάνδρα (Αλέκα) Χατζηαγαπητού του Νικ. (Τόπος Γεννήσ.: Ηράκλειον)

Στην τελευταία τάξη του δημοτικού τη χρονιά '62-'63 φοιτούσαν συνολικά 57 άτομα.

Τρεις σειρές σχημάτιζαν τα θρανία και ο τελευταίος έβλεπε τη δασκάλα και την τάξη ... με τα κυάλια λέει, γελώντας στο MadeinCreta o κ. Μιχάλης Χάμψας.

Τον τελευταίο καιρό ψάχνουν εναγωνίως να τους βρουν όλους.

Από τα 57 άτομα έχουν βρεθεί τα 35, ζήτημα χρόνου είναι να βρεθούν και τα υπόλοιπα.

Η τάξη αυτή διασκορπίστηκε πολύ νωρίς εξαιτίας των χωριστών σχολείων που υπήρχαν τότε για αγόρια και κορίτσια. Γυμνάσια και Λύκεια Αρρένων –Θηλέων…

«Τα κορίτσια της τάξης τα περισσότερα δεν τα είδαμε ποτέ από τότε - και μερικά αγόρια. Με άλλα παιδιά κρατήσαμε επαφές και μια φορά το χρόνο κάνουμε συνάντηση αποφοίτων λυκείου. Αλλά αυτό που θέλουμε να κάνουμε τώρα είναι εντελώς διαφορετικό, θέλουμε να βρεθούμε όλοι μαζί!».

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχει οριστεί σημείο συνάντησης. Πρέπει πρώτα να βρεθούν όλοι.

Αν κάποιος γνωρίζει κάτι ή ήταν σε αυτή την τάξη, μπορεί να επικοινωνήσει με τον κ. Μιχάλη Χάμψα - Κοντογεωργάκη στο
τηλ: 210 777 3908 και στο e-mail: mike.champsas@gmail.com.

http://www.madeincreta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom