Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Επίδομα κυνισμού - Eμπαίζουν τον κοσμάκη - Ξεπαγιάστε και μετά βλέπουμε...


Ο εμπαιγμός των φτωχών στρωμάτων δεν έχει τελειωμό. Επειτα από συζητήσεις για ενδεχόμενη μείωση του φόρου κατανάλωσης που «απογείωσε» πέρσι την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και ανάγκασε εκατοντάδες νοικοκυριά να «παγώσουν», η κυβέρνηση καταλήγει, όπως όλα δείχνουν, σε μία από τα ίδια.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ.Ε.», δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα ούτε στο ύψος του φόρου ούτε στο επίδομα θέρμανσης και τον τρόπο καταβολής του. Οι περίπου 400.000 δικαιούχοι του επιδόματος θα πρέπει, λοιπόν, να αγοράσουν πρώτα το πετρέλαιο, αν διαθέτουν φυσικά τα χρήματα, και μετά να περιμένουν 2-3 μήνες, δηλαδή καλό 2014, για να πάρουν πίσω ένα μικρό μέρος μέσω του επιδόματος.

Εννέα ημέρες πριν αρχίσει η περίοδος διάθεσης του πετρελαίου και ενώ το κρύο μάς έχει ζώσει για τα καλά, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ξέκοψαν κάθε σκέψη να δοθεί προκαταβολικά φέτος το επίδομα, όπως πρότειναν πολλοί, προκειμένου να διευκολυνθούν κάποιοι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν πετρέλαιο.

Οι δανειστές ήταν εκείνοι που λέγεται ότι έβαλαν βέτο στην εκδοχή αυτή. Και αυτό, γιατί θεωρούν πως όσοι πάρουν το επίδομα πριν αγοράσουν πετρέλαιο, θα το χρησιμοποιήσουν για κάλυψη άλλων αναγκών και επομένως τα έσοδα από τον ειδικό φόρο θα μειωθούν ακόμη περισσότερο!

Πρόκειται, πράγματι, για «σατανική» σκέψη: Πρώτον, γιατί η τρόικα αναγνωρίζει και μάλιστα με κυνικό τρόπο την απόλυτη ένδεια στην οποία έχει περιπέσει ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού πληθυσμού, το οποίο θα προτιμήσει να ικανοποιήσει άλλες, σημαντικότερες ανάγκες από το να ζεσταθεί. Και, δεύτερον, γιατί επιδεικνύει προκλητική αδιαφορία για την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων που βρίσκονται σε απόλυτη ένδεια.

Ο φετινός χειμώνας θα είναι ο πιο βαρύς των τελευταίων δεκαετιών. Οι επιπτώσεις της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης είναι ήδη οξείες. Οι άνεργοι, που ξεπερνούν κατά πολύ το 1.500.000, είναι βέβαιο ότι θα ξεπαγιάσουν. Οι δικαιούχοι του επιδόματος είναι κατά πολύ λιγότεροι και οι μικρές αλλαγές στα κριτήρια δεν σώζουν την κατάσταση.

Αλλά και ο μηχανισμός του υπουργείου δεν είναι έτοιμος να αντεπεξέλθει στη διαχείριση των στοιχείων που θα πρέπει να υποβάλουν οι δικαιούχοι. Και όλα αυτά, παρά τις φωνές πολλών και μέσα στη Ν.Δ. ότι ο φόρος είναι αναποτελεσματικός, αφού δεν αύξησε τα έσοδα. Το έγκλημα αλλά και η τιμωρία του ελληνικού λαού, δυστυχώς, συνεχίζονται.
http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom