Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Αυτός είναι ο πασοκτζής δικηγόρος που μήνυσε τον Πάγκαλο

Κάποτε ήταν "σύντροφοι" στο ίδιο κόμμα. Αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε τον δικηγόρο να καταθέσει μήνυση εναντίον του πρώην Υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου για το θέμα των υποκλοπών. "Δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί του αλλά δεν μπορεί να εκθέτει τη χώρα" λέει  o κύριος Αγαμέμνων Τάτσης.

Οι δηλώσεις του Θόδωρου Πάγκαλου πως η ελληνική κυβέρνηση επί των ημερών του στο υπουργείο Εξωτερικών υπέκλεπτε τις συνομιλίες του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα αλλά και του αμερικανού πρέσβη στην Άγκυρα προκάλεσαν σάλο και σήμερα κάνουν το γύρο του κόσμου.

Χθες βράδυ, ο δικηγόρος Αγης Τάτσης κατέθεσε μήνυση στο ΑΤ Παπάγου εναντίον του πρώην Υπουργού Εξωτερικών για τις περιβόητες δηλώσεις του που εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τη χώρα. 

Η μήνυση περιλαμβάνει δυο κακουργήματα κι ένα πλημμέλημα και βασίζεται στο ότι οι δηλώσεις είναι αντίθετες με τα άρθρα 140 και 141 καθώς και με την Παράγραφο 1 του άρθρου 146 του Συντάγματος. Μάλιστα, για τα δυο κακουργήματα ο κ. Πάγκαλος μπορεί να τιμωρηθεί και με στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Ο κ. Τάτσης ζητά την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του κ. Πάγκαλου και ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη και να συλληφθεί καθώς πλέον δεν καλύπτεται από ασυλία.

Κάποτε ο κύριος Τάτσης και ο κύριος Πάγκαλος ήταν "σύντροφοι"

Οπως γράφει ο ίδιος ο κύριος Αγαμέμνων Τάτσης στο βιογραφικό του,  έχει γεννηθεί στις 10/2/1970 κι έχει σπουδάσει στη Νομική και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι παντρεμένος με την Δέσποινα Μπακάλη κι έχει δύο παιδιά.Η καταγωγή του είναι από τα Γιάννενα, ενώ φαίνεται να είναι και ένθερμος υποστηρικτής της Αριστερής Πρωτοβουλίας του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, αλλά και του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.

Μάλιστα όπως αναφέρει είχε αρκετές θέσεις στα συνδικαλιστικά όργανα της ΠΑΣΠ, αλλά και στο ίδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου».

Συγκεκριμένα ο κ. Τάτσης έχει διατελέσει:

- Νομικός σύμβουλος του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου (άμισθος)
- Γραμματέας ΠΑΣΠ Οικονομικού Νομικής
- Γραμματέας Τ.Ο Ν. ΠΑΣΟΚ Χολαργού – Παπάγου
- Μέλος Γραφείου Σπουδάζουσας ΑΕΙ Αθήνας.
- Μέλος Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
- Μέλος Εκτελεστικού Γραφείου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
- Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
Είναι ο μόνος μη κυβερνητικός Έλληνας, που έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε Γ.Σ του Ο.Η.Ε.

"Γιατί μήνυσα τον κύριο Πάγκαλο"



Οπως δήλωσε στο Newsit o δικηγόρος Άγης Τάτσης "οι αποκαλύψεις του κυρίου Πάγκαλου αφενος μεν είναι παράνομες πράξεις αφού παραβιάζει και αποκαλύπτει απόρρητα της πολιτείας, αφετέρου θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της χώρας και εκθέτει σε κίνδυνο υπαλλήλους της χώρας που είναι εντεταλμένοι να την εκπροσωπούν καταρχάς σε διπλωματικό επίπεδο. 

Ο κύριος Τάτσης την εποχή που ακόμη ήταν ενεργό μέλος της νεολαίας ΠΑΣΟΚ
Ο κύριος Τάτσης την εποχή που ακόμη ήταν ενεργό μέλος της νεολαίας ΠΑΣΟΚ

Είναι πρωτοφανές στα χρονικά να βγαίνει πρώην Υπουργός Εξωτερικών για μία όχι μακρινή ιστορικά περίοδο και να εκθέτει τη χώρα του, λέγοντας οτι εμείς παρακολουθούσαμε τον πρέσβη των ΗΠΑ. Οι δηλώσεις αυτές έχουν προκάλεσει πρόβλημα στη χώρα μας αφού ήδη είναι πρωτοσέλιδο σε όλα τα διεθνή μέσα και πρωτοσέλιδο στην Τουρκία. 

Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον κύριο Πάγκαλο, πέρα από μια κοινή διαδρομή που είχαμε στο ΠΑΣΟΚ, αλλα οπως βλέπετε εγώ καταμηνύω πράξεις και όχι πρόσωπο. Η προσωποποίηση των πράξεων είναι θέμα άλλων αρχών" είπε τέλος ο κύριος Τάτσης. 

Ακούστε τη δήλωσή του στο NewsIt...

Η μήνυση εναντίον του κυρίου Πάγκαλου διαβιβάστηκε ήδη στην Εισαγγελία και αναμένεται να ακολουθήσουν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom