Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Στο σκαμνί τα στελέχη της τρόικας,αφού πρώτα ξέκαναν τους λαούς της Μεσογείου


Όλα τα στελέχη της τρόικας, όχι μόνο της ελληνικής αλλά και εκείνης που έδρασε στην Κύπρο, την Πορτογαλία και την Ισπανία θα βρεθούν ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής που δημιουργείται στο Στρασβούργο για να αναζητηθούν οι ευθύνες των συγκεκριμένων υπαλλήλων για τις αστοχίες των Μνημονίων.

Η απόφαση είναι της επιτροπής Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου και στόχος είναι να εξεταστεί η δράση των αξιωματούχων που διαμόρφωσαν τα περιεχόμενα των Μνημονίων, ασκώντας πρωτοφανή εξουσία και χωρίς να έχουν οποιασδήποτε μορφής δημοκρατική εξουσιοδότηση.

Θα αξιολογηθεί, σύμφωνα με την “Ημερησία” τόσο η μεθοδολογία της τρόικας κατά τη συγκέντρωση στοιχείων, όσο και τα κριτήρια με τα οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις της. Θα εξεταστεί, επίσης, ο ρόλος ιδιωτικών συμβουλευτικών οίκων, όπως ο αμερικανικός Alvarez & Marsal, στον οποίο προσέφυγε η κυπριακή κυβέρνηση κατά τις διαπραγματεύσεις για το δάνειο από την τρόικα.

«Θα πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά πιθανές παραβιάσεις του νόμου ή περιπτώσεις κατάχρησης εξουσίας» λέει ο βουλευτής των Πρασίνων Σβεν Γκιγκολντ που τονίζει ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες πρέπει να μάθουν πως φτάσαμε σε αυτά τα αποτελέσματα με εκτίναξη της ανεργίας.

Ήδη έχει συμφωνηθεί των εργασιών να ηγηθούν ο Αυστριακός βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος, Ότμαρ Κάρας και ο Γάλλος σοσιαλδημοκράτης, Λιμ Χονγκ Νγκοκ, έχοντας τη βοήθεια του Βέλγου βουλευτή των Πρασίνων, Φιλίπ Λαμπέρτ και του Ολλανδού συντηρητικού, Ντερκ Γιαν-Έπινκ. Η έκθεση θα πρέπει να παρουσιαστεί στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο, καθώς αμέσως μετά ακολουθούν οι Ευρωεκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom