Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Η λίστα με τις 43 παθήσεις που δεν χρειάζονται επαναξιολόγηση

Επιτέλους και κάτι σωστό!
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι διάφοροι χαρτογιακάδες των υπηρεσιών δεν θα αρχίσουν τα γνωστά τερτίπια των διαφορετικών ερμηνειών (φέρε μου κι αυτό το χαρτί και την άλλη διάγνωση και...).
Ολοι έχουμε υπ' όψιν μας περιστατικά ολικής αναπηρίας,που όμως έπρεπε κάθε τόσο να αποδεικνύουν ότι δεν έχουν χέρι,πόδι κλπ!
Ζείδωρον

Με υπουργική απόφαση καθορίζονται οι 43 μόνιμες και μη αναστρέψιμες παθήσεις που δεν χρειάζονται επαναξιολόγηση απο τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας.

Λίστα με 43 μόνιμες και μη αναστρέψιμες αναπηρίες έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας, γεγονός που σημαίνει ότι χιλιάδες άνθρωποι δεν θα χρειάζεται πλέον να ταλαιπωρούνται για επαναξιολόγηση στις Επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση ο καθορισμός της λίστας έγινε από Ειδική Επιστημονική Επιτροπή στην οποία συμμετείχαν ειδικοί επιστήμονες, γιατροί και εκπρόσωποι των ατόμων με αναπηρία .

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης “με απόφαση που υπογράψαμε σήμερα, δίνεται οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που εδώ και χρόνια ταλαιπωρούσε άδικα πολλούς συμπολίτες μας.

Η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή κατήρτισε, για πρώτη φορά στη χώρα μας, έναν κατάλογο με 43 παθήσεις για τις οποίες η διάρκεια της αναπηρίας καθορίζεται επ’ αόριστον και, συνεπώς, δεν θα υπόκειται σε επαναξιολόγηση από τα ΚΕΠΑ”.

Δείτε εδώ τη λίστα με τις 43 παθήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom