Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Ποινική δίωξη για το μαϊμού-πτυχίο του διευθυντή της ΕΑΒ


Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη είναι πλέον ο Γενικός Διευθυντής της ΕΑΒ Θανάσης Χρονόπουλος αλλά και τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΒ από το 2008 μέχρι σήμερα μετά το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε για το πλαστό πτυχίο μεταπτυχιακών σπουδών που εμφάνιζε ο πρώτος.

Την Πέμπτη ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πλαστογραφία μετά
χρήσεως καθώς και για απιστία και απάτη σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου στο Θανάση Χρονόπουλο ο οποίος είχε προσληφθεί στη θέση του γενικού διευθυντή της ΕΑΒ χωρίς να πληροί τα τυπικά προσόντα αλλά και έχοντας παρουσιάσει ψεύτικο τίτλο σπουδών.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας άσκησε πονική δίωξη για απιστία και απάτη σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου σε όλα τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΒ από το 2008 μέχρι σήμερα.

Ειδικότερα όπως αποκαλύφθηκε από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ο Θ. Χρονόπουλος κατέθεσε τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια που τελικά ήταν πλαστός.

Μετά από συνεργασία του ΣΕΕΔ με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Ν. Υόρκη που ζήτησε την επιβεβαίωση γνησιότητας των τίτλων σπουδών από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, η απάντηση που έλαβε η ελληνική πλευρά από το Κολούμπια ήταν ότι το αντίγραφο πτυχίου που απεστάλη δεν αντιστοιχεί σε τίτλο σπουδών του ως άνω πανεπιστημίου.

Οι μηνιαίες αποδοχές του κ. Χρονόπουλου ανέρχονται περίπου σε 7.500 ευρώ.

Για το θέμα είχαν κάνει ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σταθάς, Δημήτρης Στρατούλης και Θοδωρής Δρίτσας, προς τους υπουργούς Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλαν πως το Δ.Σ. της ΕΑΒ έκανε αποδεκτό τον διορισμό του κ. Χρονόπουλου χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη θέση στο οργανόγραμμα της ΕΑΒ, πως η εν λόγω θέση ούτε προκηρύχτηκε, ούτε κατατέθηκαν υποψηφιότητες για την κάλυψή της και πως παρά τις καταγγελίες από τους εργαζόμενους σχετικές με τα τυπικά προσόντα του κ. Χρονόπουλου δε ζητήθηκαν από την διοίκηση επικυρωμένα αντίγραφα των πτυχίων του.

Newsroom Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom