Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Σύλληψη δημοσιογράφου και εικονολήπτη του ΣΚΑΪ στη Σούδα για "παραβίαση οχυρών θέσεων" (νόμος του 1936)!!!! (βίντεο)


- Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Μάριος Διονέλης και ο εικονολήπτης του σταθμού, συνελήφθησαν ενώ έκαναν ρεπορτάζ στη Σούδα εν όψει της επέμβασης στη Συρία
- Δείτε το βίντεο...

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Μάριο Διονέλλη και τον εικονολήπτη Νίκο Σαράντο που συνελήφθησαν με αφορμή τα γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν κοντά στην αμερικανική βάση της Σούδας.Το ρεπορτάζ είχε στόχο να καταγράψει τις κοινωνικές αντιδράσεις των τοπικών φορέων και των κατοίκων των Χανίων για την ύπαρξη της ΝΑΤΟϊκής βάσης και τη διαφαινόμενη χρησιμοποίηση της στις πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία.

Μάλιστα οι συνάδελφοι του τηλεοπτικού συνεργείου αφέθηκαν ελεύθεροι  με εντολή του εισαγγελέα Χανίων.Η αρχική κατηγορία ήταν για "παραβίαση οχυρών θέσεων" (νόμος 376/1936). Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα και θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Η σύλληψη τους έγινε κατόπιν εντολής της Στρατιωτικής Μονάδας που βρίσκεται στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr για την υπόθεση έχει ενημερωθεί τόσο ο Τηλεοπτικός Σταθμός των Αθηνών όσο και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για το χειρισμό της υπόθεσης ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εξετάζεται αν το συνεργείο είχε τραβήξει τηλεοπτικό υλικό από τη Βάση, προκειμένου αυτό να παραδοθεί στις αρχές.

Να σημειωθεί ότι για το θέμα έχει ήδη γίνει παρέμβαση από τα διοικητικά συμβούλια τόσο της ΕΣΗΕΑ όσο και της ΕΣΗΕΠΗΝ.«Η κατηγορία και η σύλληψη ήταν προσχηματική και επιβεβαιώνει μια αυταρχική τάση εν όψει και της διαφαινόμενης ευθυγράμμισης της ελληνικής κυβέρνησης με τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία», τονίζει στην «Εφ.Συν.» ο προεδρεύων της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης και συμπληρώνει ότι «το μήνυμα που στάλθηκε στην ερευνητική δημοσιογραφία είναι ότι κινδυνεύει σοβαρά όταν επιχειρεί να καταγράψει την πραγματικότητα και να κάνει καλά τη δουλειά της».

«Σε μια τέτοια στιγμή όπου η παγκόσμια κοινή γνώμη αγωνιά για το τι θα γίνει στη Συρία, καθήκον των δημοσιογράφων είναι να συλλέγουν πληροφορίες και να ενημερώνουν. Αυτή είναι η αποστολή τους και πολλές φορές, σχεδόν καθημερινά, δίνουν και τη ζωή τους», επισημαίνει στην «Εφ.Συν.» ο Γ. Σαββίδης.

Δείτε τι είπε ο ίδιος ο δημοσιογράφος για την περιπέτειά του, στην πρωινή εκπομπή του σταθμού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom