Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Κόλαση φωτιάς σε Ρόδο,Κρήτη και Σέριφο

- Στις φλόγες η Ίστριος της Ρόδου, χωριά της Μεσαράς Ηρακλείου, αλλά και οικισμοί της Σερίφου
- Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Νότια Ρόδος και η Λίνδος
- Σε ύφεση η φωτιά στη Σέριφο, υπό μερικό έλεγχο στη Φαιστό

Πιο σοβαρη θεωρείται η πυρκαγιά της Ρόδου. Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη από τις 17.00 το απόγευμα του Σαββάτου στην Ίστριο, στη Νότια Ρόδο. Η φωτιά έφτασε στο χωριό Βάτι και οι τοπικοί φορείς ζήτησαν από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς το Μύλο ώστε να μην διατρέξουν κίνδυνο.
Σύμφωνα με την rodiaki.gr, η πυρκαγιά έκαψε ένα σπίτι στα περίχωρα του χωριού Ίστριος, ο ιδιοκτήτης του οποίου ευτυχώς απουσίαζε. Οι πύρινες γλώσσες τύλιξαν και δύο αποθήκες στο ίδιο χωριό, τις οποίες κατάφεραν με συντονισμένες προσπάθειες να σώσουν οι κάτοικοι. 


ΦΩΤΟ από rodiaki.gr
ΦΩΤΟ από rodiaki.gr

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης από εδάφους, ενώ η φωτιά καίει έκταση με πεύκα και επεκτείνεται γρήγορα. Στη μάχη με τις φλόγες έχουν πέσει 35 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 3 βυτιοφόρα, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα. Εξι καναντέρ και δύο ελικόπτερα ρίχνονται στη μάχη της κατάσβεσης.

Η Πυροσβεστική ενισχύει τις δυνάμεις

Η πυροσβεστική δημιουργεί αντιπυρικές ζώνες γύρω από το χωριό και η νύχτα αναμένεται δύσκολη. Όπως έγινε γνωστό, λίγο πριν τις 21.00 αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη ένα C-130 με 65 άνδρες των ΕΜΑΚ και από την Αθήνα, 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα που ταξιδεύουν με πλοίο.

Υπο μερικό έλεγχο η φωτιά στην Μεσαρά Ηρακλείου
Εφιαλτικές ώρες ζουν απο το μεσημέρι του Σαββάτου οι κάτοικοι στη Μεσαρά Ηρακλείου, εξαιτίας μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε κοντά στο χωριό Πόμπια (κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού που δεν απειλείται) και η οποία τέθηκε υπο μερικό έλεγχο. 

ΦΩΤΟ από flashnews.gr
ΦΩΤΟ από flashnews.gr

ΦΩΤΟ από flashnews.gr
ΦΩΤΟ από flashnews.gr

ΦΩΤΟ από flashnews.gr
ΦΩΤΟ από flashnews.gr


ΦΩΤΟ από flashnews.gr
ΦΩΤΟ από flashnews.gr


ΦΩΤΟ από flashnews.gr
ΦΩΤΟ από flashnews.gr

Στις φλόγες από το απόγευμα της Παρασκευής η Σέριφος
Δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν για την κατάσβεση φωτιάς που μαίνεται πολύ κοντά σε κατοικίες του οικισμού Μεγάλο Λιβάδι στη Σέριφο, στην περιοχή Αγία Μαρίνα. Η φωτιά κατακαίει χαμηλή βλάστηση, ενώ δεν απειλούνται ανθρώπινες ζωές.

Ωστόσο το μέτωπο κινείται προς την κατοικημένη περιοχή του Κουταλά. Οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε προληπτική εκκένωση των οικισμών Κουταλάς και Μεγάλο Λιβάδι υπάρχουν πολλά ταυτόχρονα μέτωπα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καεί δύο σπίτια. Επί τόπου επιχειρούν ένα όχημα της πυροσβεστικής, ένα όχημα των ΟΤΑ, ένα ιδιωτικό βυτιοφόρο και 9μελές πεζοπόρο τμήμα...
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom