Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΠΑΜ: Θεμελιώνουμε την πρωτογενή παραγωγή

Μακριά και πέρα από τις φανφάρες των αριστεροδέξιων πολιτικών απατεώνων, μακριά και πέρα από τα κηρύγματα μίσους ακροδεξιών-ακροαριστερών, μακριά και πέρα από την πελατειακή αντίληψη των κομμάτων, το Πατριωτικό Μέτωπο, με παρρησία, με σύνεση και αποφασιστικότητα, προχωρά στην επαναθεμελίωση της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας.
Με το κλείσιμο της καλλιεργητικής περιόδου 2012/2013, αλλά και από το Φθινόπωρο που μας έρχεται, όλα δείχνουν πως στο βασικότερο είδος διατροφής, το ψωμί, η επιλογή του Κινήματος να αναζητήσει, να εισάγει και να διαθέσει σε τιμές κόστους, πιστοποιημένους σπόρους Δημητριακών, ήταν καταλυτική για την πρωτογενή, αγροτική παραγωγή.
Μετά από τρία χρόνια σταθερών, επίμονων και επίπονων προσπαθειών, καταφέραμε:
1. Να καταδείξουμε το τεράστιο πρόβλημα των κάκιστης έως δηλητηριώδους ποιότητας σιτηρών (κυρίως από το Καζακστάν), που χρησιμοποιούν οι μεγάλες ειδικά, ελληνικές αλευροβιομηχανίες.
2. Να αναδείξουμε τα πιστοποιημένα στάρια, τα οποία παράγουν άριστης ποιότητας άλευρα.
3. Να ρίξουμε τις τιμές από τα 10 ευρώ, στο 1.5 ευρώ το κιλό, στους πιστοποιημένους (καθαρούς) διεθνώς σπόρους Δημητριακών.
4. Να φωτίσουμε το θολό τοπίο των πιστοποιημένων αλεύρων, όπου «έπαιζαν» διάφοροι κερδοσκόποι, παρουσιάζοντας το επίσης πιστοποιημένο αλλά σκληρό Δίκκοκο στάρι Emmer, ήFarro, ή Macaroni, ως κατάλληλο για ψωμί. (Και το χειρότερο, ενώ γνώριζαν πως είναι κατάλληλο μόνο για ζυμαρικά, όπως τα μακαρονοειδή).
Σήμερα, ένας πια διαρκώς αυξανόμενος αριθμός φούρνων σε όλη τη χώρα, ψήνει ποιοτικό ψωμί από διάφορες υποκατηγορίες του Spelta. Το οποίο, όλες οι επιστημονικές ενδείξεις «φωτογραφίζουν» ως την αρχαία Ζειά του Ομήρου. Μια που πρόκειται για μαλακό Δημητριακό, όχι στάρι (aestivum), από το οποίο παρασκευάζεται άριστης ποιότητας ψωμί, είναι φυσικά αρωματισμένο και γεμάτο αντιοξειδωτικά αμινοξέα όπως η Λυσίνη, η οποία είναι ο «φυσικός εχθρός» των ελεύθερων ριζών (καρκίνου).
Φυσικά, ακόμη το ψωμί από Σπέλτ/Ζειά, πωλείται ακριβά. Ωστόσο η τιμή του έχει πέσει κατά πολύ με τον προγραμματισμό της περσινής σιτοπαραγωγής, την οποία οργανώσαμε. Υπολογίζουμε πως με την εισαγωγή/διάθεση εκατοντάδων πια τόνων πιστοποιημένων Δημητριακών, για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο, η τιμή του ψωμιού, θα πέσει ακόμη περισσότερο.
5. Να δείξουμε τον δρόμο προς τα «φυσικά» προϊόντα και όχι τα δήθεν βιολογικά. Μια που οι πολυεθνικές, κατάφεραν να παρουσιάζουν τα μεταλλαγμένα (γενετικά τροποποιημένα) αγροτικά προϊόντα ως βιολογικά, επειδή και μόνο δεν χρησιμοποιούνται σε αυτά – αν είναι δυνατόν – φυτοφάρμακα.
6. Να καταδείξουμε την ύπαρξη τεράστιου κινήτρου, στη παραγωγή πιστοποιημένων σπόρων για τους Έλληνες αγρότες, όχι μόνο στην Εθνική, αλλά στη Διεθνή αγορά. Μια που σήμερα, ένα πελώριο κύμα αλλαγής των διατροφικών συνηθειών των Λαών όλου του κόσμου παρασύρει τη παγκόσμια κοινωνία των ανθρώπων. Μια ευκαιρία δηλαδή για τη Μάνα Ελληνική Γη, να ξαναγίνει πρωταγωνίστρια στις εξαγωγές, τόσο στην ποιότητα, όσο και στις τιμές.
Σήμερα, με την εισαγωγή εκατοντάδων πια τόνων πιστοποιημένων σιτηρών αλλά και άλλων πιστοποιημένων σπόρων (άλλων δημητριακών, καλαμποκιού, καρπουζιού, πεπονιού, ντομάτας, πιπεριάς κλπ λαχανικών και φρούτων) που προγραμματίζουμε για το ερχόμενο Φθινόπωρο, όλα δείχνουν πως το Πατριωτικό Μέτωπο, με τις μικρές του δυνάμεις, απέδειξε πως αρκεί ένα κεράκι της μισής δραχμής, για να ξαναπάρουν φωτιά οι καρδιές των Ελλήνων. Να ξαναστηθεί στα πόδια της η ελπίδα αλλά και η αυτοπεποίθηση πως, «μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Σήμερα επίσης, ο Πρόεδρός μας, ο ακούραστος 58χρονος πατριώτης/μαχητής της Δημοκρατίας, της Αυτοδιάθεσης των Λαών, της πραγματικής Αλληλεγγύης (και όχι των ουρών της ζητιανιάς), της Αξιοπρέπειας, ο Έλληνας που προτίμησε να πάρει τον δρόμο των φυλακών υπερασπιζόμενος το ψωμί των Λαϊκών Στρωμάτων, ο Σταύρος Βιτάλης, σε μια ακόμη του έκκληση στο φιλότιμο των Ελλήνων, καλεί:
«Όλους τους νέους Γεωπόνους, ιδιαίτερα αυτούς που δεν έχουν σχέση με τις πολυεθνικές, τα φυτοφάρμακα και τα μεταλλαγμένα τους, να στελεχώσουν τη νεοσυσταθείσα Ελληνική Τράπεζα Σπόρων. Έτσι ώστε, με τη μαζική εισαγωγή σπόρων που θα αρχίσει από τον Σεπτέμβριο, να υπάρχει μια ομάδα επιστημόνων, η οποία θα ενημερώνει τους Έλληνες καλλιεργητές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, για τις ιδιαιτερότητες των πιστοποιημένων, μη γενετικά τροποποιημένων σπόρων και φυτών, για τους τρόπους καλλιέργειάς τους, για τη μεταποίησή τους, ακόμη για τις δυνατότητες εξαγωγών τους».
Χωρίς να ζητάμε τίποτε ως αντάλλαγμα, ούτε καν την ψήφο του Λαού, σας καλούμε, να μας δώσετε απλά τη δύναμη να τους τραβήξουμε το χαλί που λέγεται διατροφή και το οποίο ελέγχουν απόλυτα, κάτω από τους χοντρούς τους πισινούς.
Σας καλούμε δηλαδή απλά και μόνο, να μας δώσετε τη δύναμη, για να σας παραδώσουμε τις εξουσίες:
Ανακλητότητα όλων των μορφών αιρετών αντιπροσώπων, Ακυρωτικότητα όλων των τύπων Νόμων, Νομοπαρασκευαστική/Νομοθετική Αρμοδιότητα στον ίδιο το Λαό, Ορκωτά-Λαϊκά Δικαστήρια και Αιρετή Δικαιοσύνη, Ασφάλεια και Άμυνα στα χέρια του Λαού.
Γιατί; Γιατί πολύ απλά, το χρωστάμε στους νεκρούς μας και στα αγέννητα.
ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ.
Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης 
Γραφεία Αθηνών:
Διδυμοτείχου 15-17,
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141413, Φαξ: 2105141442
Τηλ. Προέδρου: 6980292626 

http://www.pamet.gr pametopo@gmail.com
«Αλληλέγγυον»
Συνεταιριστικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κεντρικό:
Αγίας Σοφίας 50
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141443, Φαξ: 2105141442

www.allilegion.gr 
allilegion@gmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom