Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Αρχίζει το ματς! - Εσπευσμένα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο-μαμούθ (Μνημόνιο Νο... χάσαμε τη μπάλα)

122 σελίδες γεμάτες νούμερα και τεχνικές αρλούμπες,που οδηγούν στην ανεργία και την πλήρη φτωχοποίηση των Ελλήνων.
Πρόταση:Καθένας που θα ψηφίζει να δηλώνει εν γνώσει των συνεπειών του νόμου ότι τις έχει διαβάσει!!!!!
Κατατέθηκε μετά τις 20:00 χτες το βράδυ στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που αποτελείται από 109 άρθρα και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, διατάξεις για να καλυφθεί η «τρύπα» στον ΕΟΠΥΥ, κ.ά. Συνεχείς επαφές Σαμαρά-Βενιζέλου καθώς κρίνονται οι δυνάμεις της «νέας» δικομματικής συγκυβέρνησης εν μέσω απεργιών και την ερχόμενη εβδομάδα.
Το πολυνομοσχέδιο-μαμούθ, θα πρέπει να συζητηθεί και να ψηφιστεί
έως τις 19 Ιουλίου προκειμένου να εκταμιευτεί η πρώτη από τις δόσεις που ενέκρινε χθες το Eurogroup ύψους 3 δισ. ευρώ (επί συνόλου 6,8 δισ. Ευρώ εως τον Οκτώβριο).
Προβλέπει στους δήμους να καταργηθεί συνολικά η ειδικότητα των σχολικών φυλάκων (2.200) και οι υπάλληλοι τίθενται σε διαθεσιμότητα,ενώ προβλέπεται και η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας (3.500 άτομα).
Επιπλέον, το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει την απελευθέρωση στο πλαφόν αποζήμιωσης δημοσίων υπαλλήλων, «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά τους απολυμένους της ΕΡΤ.
Έως τις 19 Ιουλίου θα πρέπει να έχουν περάσει όλες οι εφαρμοστικές διατάξεις και οι υπουργικές αποφάσεις που σχετίζονται με τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση.
Δείτε στα σχετικά αρχεία πολυνομοσχέδιο και αιτιολογική έκθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom