Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για την Εθνική Νέων του Μπάσκετ


Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για την Εθνική Νέων, που σήμερα (19/7) στις 6 μ.μ. (ΑΝΤ1) αντιμετωπίζει την Ισπανία σε ματς, που θα κρίνει την είσοδο της στην τετράδα του Ευρωμπάσκετ της Εσθονίας!

Η ελληνική ομάδα πήρε το μάθημα της στον προχθεσινό (17/7) αγώνα με αντίπαλο την Τουρκία, στον οποίο γνώρισε την πρώτη ήττα της στην διοργάνωση. Ήττα, που της κόστισε την πρώτη θέση στον όμιλο της δεύτερης φάσης, ενδεχομένως, όμως, και να την προσγείωσε στην πραγματικότητα εν όψει της πιο κρίσιμης φάσης του Ευρωμπάσκετ, τις νοκ άουτ αναμετρήσεις.

Η Εθνική Νέων στο ματς κόντρα στην Τουρκία είχε μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοση της. Ξεκίνησε πολύ άσχημα και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 18-0 στο πρώτο πεντάλεπτο. Έκανε την ανατροπή και προηγήθηκε με επτά πόντους (54-47) στο 28’, αλλά χαλάρωσε και πάλι και γνώρισε την ήττα με 72-70.

Συνεπώς εκείνα, που απαιτούνται στην σημερινή συνάντηση κόντρα στην Ισπανία του πρώτου σκόρερ μέχρι τώρα στην διοργάνωση με 18.7 πόντους μέσο όρο, του φόργουορντ Ντάνιελ Ντίεζ, είναι συγκέντρωση και ενέργεια στην άμυνα από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο Κώστας Μίσσας, τεχνικός ηγέτης της ελληνικής ομάδας, χαρακτήρισε την σημερινή αντίπαλο της Εθνικής Νέων κλασική ισπανική ομάδα, που επιδιώκει το υψηλό τέμπο στην επίθεση.

Ο έλεγχος του ρυθμού, που «μεταφράζεται» σε λίγα λάθη και στην μικρότερη δυνατή απώλεια των ριμπάουντ και η καλές επιστροφές στην άμυνα θα είναι τα «κλειδιά» για την επικράτηση της ελληνικής ομάδας, που έχει δύο παίκτες στην πρώτη εικοσάδα των σκόρερ τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη (9ος με 16 πόντους μέσο όρο) και τον Γιάννη Παπαπέτρου (13ος με 15,4 πόντους μέσο όρο).

Η Εθνική Νέων σε περίπτωση πρόκρισης θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον νικητή του ζευγαρίου Λετονία – Μαυροβούνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom