Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Σκηνές μεσαιωνικής πολιορκίας στις Καρυές - Βίντεο ντοκουμέντο!


Αποφασισμένοι να μην δεχθούν την έξωση τους από το Κονάκι της Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές δηλώνουν οι πάνω από 20 έγκλειστοι μοναχοί και λαϊκοί υποστηρικτές τους.

Εικόνες ντροπής στις Καρυές, με επεισόδια, μολότοφ και ξύλο ανάμεσα σε άνδρες των ΜΑΤ και αστυνομικούς. Ενας μοναχός τραυματίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες από μοναχούς της παλιάς αδελφότητας, κατά τη διάρκεια της επέμβασης των ΜΑΤ στο κονάκι της Εσφιγμένου.

Ο μοναχός τραυματίστηκε όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να σπάσουν την πόρτα με ένα μικρό γερανάκι. Σύμφωνα με το πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων dogma.gr, δικαστικός επιμελητής με την συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και μια μικρή μπουλντόζα (μπομπ κατ) στην οποία είχαν τοποθετηθεί περόνες όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, επιχείρησαν να εκτελέσουν την δικαστική απόφαση της έξωσης των μοναχών.

Όταν το περονοφόρο πλησίασε την πόρτα, μοναχοί από τα παράθυρα, ως άλλοι πολιορκούμενοι, έριξαν στον «πολιορκητικό κριό» όχι λάδι όπως συνηθιζόταν στις μεσαιωνικές πολιορκίες, αλλά βόμβα μολότοφ, αναγκάζοντας τον χειριστή του μηχανήματος να οπισθοχωρήσει.

ύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η ξύλινη πόρτα του κονακίου υπέστη σημαντικές ζημιές, όμως πίσω από αυτήν υπάρχει μια άλλη, μεταλλική.

Οι έγκλειστοι δηλώνουν πως δεν πρόκειται να δεχθούν την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης, επαναλαμβάνοντας το «μολών λαβέ» που ανέφεραν στην πρώτη ανακοίνωση τους όταν εκδόθηκε η απόφαση της έξωσης τους.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ηρεμία στις Καρυές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες δεν επιβεβαιώνει η αστυνομία, υπάρχει κινητοποίηση ομάδας ΕΚΑΜ η οποία σπεύδει στο Άγιον Όρος.



Τη στιγμή της επέμβασης της μπουλντόζας που είχαν μαζί τους οι αστυνομικές δυνάμεις στο Άγιον Όρος κατά την προσπάθεια ανακατάληψης του Κονακίου της Ι.Μ. Εσφιγμένου, κατέγραψαν μέσω κινητού τηλεφώνου κάποιοι από τους μοναχούς που βρίσκονται στο εσωτερικό του κτίσματος.

Αν και σύντομο και κακής ποιότητας, το βίντεο έχει καταγράψει την προσπάθεια να σπάσει η πόρτα ώστε να εισέλθουν οι αστυνομικές δυνάμεις στον χώρο.

Νωρίτερα σε δηλώσεις του στο ΔΟΓΜΑ ο πολιτικός Διοικητης του Αγίου Όρους, ο οποίος ενημέρωσε την ηγεσία του ΥΠΕΞ δήλωσε πως θα τηρηθεί ότι προβλέπει ο νόμος. "Η υπόθεση είναι στα χέρια του εισαγγελέα" είπε με νόημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom