Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Τραγωδία στην Κω με 4 νεκρούς λαθρομετανάστες - Αγνοούνται ακόμα 6

Τα πτώματα τεσσάρων αλλοδαπών (ενός άνδρα,μιάς γυναίκας και δύο μικρών παιδιών) εντοπίστηκαν το μεσημέρι σε ακτή της Κω. Εικάζεται ότι πρόκειται για Σύρους μετανάστες, ο οποίοι επέβαιναν σε βάρκα που βυθίστηκε χθες, μεταξύ Κω και Ψερίμου.

Δυστυχώς άρχισαν σήμερα το μεσημέρι να βγαίνουν στην παραλία της Λάμπης (στον Φάρο) τα άψυχα κορμιά 4 εκ των 10 λαθομεταναστών που χάθηκαν χθες στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Τουρκία-Ψέριμο και Κω.

Τα 2 από τα 4 άτομα που βρέθηκαν νεκρά στον Φάρο είναι παιδιά ηλικίας 3-4 ετών!


Από χθες το βράδυ είχαν αρχίσει να χάνονται οι ελπίδες για τον εντοπισμό των 10 λαθρομεταναστών οι οποίοι επιχείρησαν να έρθουν από την Τουρκία στην Ελλάδα.Για κακή τους τύχη η βάρκα στην οποία επέβαιναν αναποδογύρισε και οι 10 λαθρομετανάστες μαζί με τον καπετάνιο-διακινητή τους βρέθηκαν στην θάλασσα!

Ο μοναδικός που εντοπίστηκε ζωντανός ήταν ένας λαθρομετανάστης και πατέρας των παιδιών που βρέθηκαν σήμερα νεκρά,ο οποίος είναι καλά στην υγεία του αλλά σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση!

Σε  εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση του λιμενικού σώματος για τον εντοπισμό των λαθρομεταναστών που αγνοούνται ακόμα στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην Τουρκία-την Ψέριμο και την Κω.

Οι πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί οι λαθρομετανάστες λιγοστεύουν καθώς περνούν οι ώρες.Το ελικόπτερο SUPER PUMA που συμμετείχε το πρωί στις έρευνες δεν κατάφερε να εντοπίσει κανένα σημάδι ζωής (κάτι που απογοήτευσε τους ανθρώπους του λιμενικού).

Το σκάφος το οποίο βούλιαξε γύρω στις 2 χτες τα ξημερώματα ερχόταν από την Τουρκία στην Ελλάδα και σύμφωνα με τον έναν λαθρομετανάστη που εντόπισε ψαράς τα κύματα ήταν η αιτία που αναποδογύρισε.

Ανάμεσα στους αγνοούμενος είναι και ο δουλέμπορος ενώ η σοκαριστική είδηση είναι ότι αγνοούνται 4 παιδιά ηλικίας από 3 έως 5 και μια έγκυος!
http://www.kosnews24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom