Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Focus:Ύποπτη σιωπή στην Ελλάδα - Aπό την κλίκα της κυβέρνησης στη φυλακή - Η Αθήνα της πολιτικής αποτυχίας σήμερα

- Κόλαφος το γερμανικό περιοδικό Focus για οκτώ Έλληνες πολιτικούς 
- «Από την κυβερνητική κλίκα στη φυλακή» είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος του Focus online
- Παπανδρέου, Καραμανλής, Παπαγεωργόπουλος, Τσοχατζόπουλος, Ψωμιάδης, Παπακωνσταντίνου ανάμεσα στους «αποτυχημένους» του περιοδικού 
- Η Ελλάδα δε βιώνει success story αλλά ανθρωπιστική κρίση 
– Οφθαλμαπάτη η αισιοδοξία, ψέμα τα έργα στην Ολυμπία Οδό γράφει σε άλλο δημοσίευμα το περιοδικό

Όσο οι πολιτικοί έκαναν ό,τι ήθελαν και «βούλιαξαν» τη χώρα τους στη διαφθορά, στο νεποτισμό και σχεδόν την κατέστρεψαν. Οι περισσότεροι έχουν πλέον αντικατασταθεί ξεκινά το κείμενο του Focus για τους Έλληνες πολιτικούς που, όπως γράφει, απέτυχαν.

Το Focus γράφει για διεφθαρμένους πολιτικούς που βιώνουν προσωπικά τις συνέπειες όσων έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και για το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα που αλλάζει.

Στη συνέχεια, παρουσιάζει τους οκτώ Έλληνες πολιτικούς, που κατά τη γνώμη του συντάκτη του, είναι η αποτυχημένη ελίτ της Ελλάδας.

Είναι το δεύτερο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού για την Ελλάδα σε διάστημα λίγων ωρών. Στο προηγούμενο χαρακτηρίζει ψέμα και οφθαλμαπάτη την αισιοδοξία της κυβέρνησης, γράφει πως η χώρα μας βιώνει ανθρωπιστική κρίση και όχι ένα success story και χαρακτηρίζει στημένη την επανέναρξη των έργων στην Ολυμπία Οδό, έργα που εγκαινίασαν από κοινού ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Γιώργος Παπανδρέου: Το Focus αναφέρει τη «μαύρη τρύπα» των 140 εκατ. ευρώ στο ΠΑΣΟΚ και πως ορισμένοι σύντροφοί του στο ΠΑΣΟΚ τον θέλουν πια εκτός κόμματος. Ειρωνεία, γράφει το περιοδικό, ο Παπανδρέου κάνει διαλέξεις σε πανεπιστήμια του εξωτερικού με θέμα την ευρωπαϊκή κρίση.

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Ο πρώην προστατευόμενος του Παπανδρέου αντιμετωπίζει πολυετή φυλάκιση γιατί αλλοίωσε λίστα με πιθανούς φοροφυγάδες και έβγαλε από αυτή τα ονόματα των συγγενών του, γράφει το Focus.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Υπουργός από τη δεκαετία του ’80 μέχρι το 2004 και κάποτε Νο2 του ΠΑΣΟΚ, δικάζεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή. Λέγεται πως πήρε μίζες εκατομμυρίων για την αγορά υποβρυχίων από τη Γερμανία και τη Ρωσία. Έχει ήδη καταδικαστεί σε 8 χρόνια φυλακή για φοροδιαφυγή. Η Βουλή ήρε την ασυλία του και η δικαιοσύνη μετά από έρευνες χρόνων κατέληξε ότι ο Τσοχατζόπουλος δωροδοκούνταν, γράφει το Focus.

Ανδρέας Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου, Λούκα Κατσέλη: Οι τρεις πρώην υπουργοί κάποτε ήταν τα «πρωτοπαλίκαρα» του Παπανδρέου για τη λήψη μέτρων διάσωσης. Ο καθένας τους έχει τώρα το δικό του κόμμα, γράφει το περιοδικό.

Κώστας Καραμανλής: Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας τα οικονομικά της Ελλάδας βγήκαν τελείως εκτός τροχιάς. Από το 2009 ο Καραμανλής κάθεται στα πίσω έδρανα της Βουλής. Απ’ όταν εγκατέλειψε την εξουσία, δεν έχει κάνει καμία δήλωση ούτε στα ΜΜΕ ούτε στη Βουλή.

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: Ο πρώην δήμαρχος της Θεσσαλονίκης είναι μέλος της ΝΔ και στενός φίλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Τον Φεβρουάριο καταδικάστηκε σε ισόβια για υπεξαίρεση. Ήξερε ότι στενός του συνεργάτης είχε υπεξαιρέσει 18 εκατομμύρια ευρώ κατά τη διάρκεια της θητείας του, αποφάσισε το δικαστήριο, γράφει ο συντάκτης.

Παναγιώτης Ψωμιάδης: Πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία. Ήταν τρίτος στη μάχη για τη διαδοχή του Καραμανλή στην προεδρία της ΝΔ. Καθαιρέθηκε με δικαστική απόφαση γιατί είχε σβήσει πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε πρατήριο καυσίμων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom