Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος και η ιστορία του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας Αγρινίου


Η εορτή του Αγίου Πνεύματος,η οποία είναι κινητή. 
Είναι πάντοτε Δευτέρα, 7 εβδομάδες μετά το Πάσχα. Η ημέρα αυτή είναι επίσημη αργία για τις δημόσιες υπηρεσίες και πολλούς εργαζόμενους γραφείου.
Σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη στο χριστιανικό κόσμο,Το Άγιο Πνεύμα είναι το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας και είναι ομοούσιο με τον Πατέρα και τον Υιό.


Κατά την Ορθόδοξη εκκλησία «εκπορεύεται» από τον Πατέρα, ενώ κατά την Καθολική εκκλησία και από τον Υιό. Η διαφορά αυτή είναι γνωστή ως filioque(λατ. «και εκ του Υιού»),που προκάλεσε το σχίσμα των δύο εκκλησιών.

«Καὶ εἰς τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον, τὸ κύριον, τὸ ζωοποιόν, τὸ ἐκ τοῦ Πατρὸς ἐκπορευόμενον, τὸ σὺν Πατρὶ καὶ Υἱῷ συμπροσκυνούμενον καὶ συνδοξαζόμενον, τὸ λαλῆσαν διὰ τῶν προφητῶν».

Το όγδοο άρθρο του Συμβόλου της αγίας μας Πίστης αναφέρεται στο τρίτο πρόσωπο της Θεότητας, για να συμπληρωθεί η αλήθεια γύρω από την Αγία Τριάδα. Το τρίτο, λοιπόν, πρόσωπο της Θεότητας είναι το Πνεύμα το Άγιο.


Μεταξύ των άλλων εορτάζει και ο ναός της Αγίας Τριάδας Αγρινίου,όπου θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Αιτ/νίας κ.κ. Κοσμάς

Διαβάστε την ιστορία του ιερού ναού της Αγίας Τριάδας Αγρινίου,στην ενορία της οποίας γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε

Κι εδώ μπορείτε να διαβάσετε ένα οδοιπορικό στην Αγία Τριάδα του Μαύρικα,λίγο έξω από το Αγρίνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom