Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Πως χάθηκαν οι δραπέτες-δολοφόνοι ενώ από το Σάββατο ήταν "θέμα ωρών η σύλληψή τους";

"Οι δραπέτες ξέρουν που βρίσκεται η Αστυνομία αλλά η Αστυνομία δεν ξέρει που είναι οι δραπέτες..."

Κι ενώ από το Σάββατο διαβάζουμε πως είναι κυκλωμένοι από παντού κι είναι "θέμα ωρών η σύλληψή τους".....Ξαφνικά σα να έπεσε μαύρο. Καμία ένδειξη, καμία πληροφορία. 

Οι δραπέτες κατά πως φαίνεται, διαθέτουν καλύτερο δίκτυο κάλυψης και απόκρυψης απ' αυτό που χρησιμοποιεί η Αστυνομία για να τους ξεσκεπάσει και να τους βγάλει από τα λαγούμια τους. Ένας στρατός από αστυνομικούς πασχίζει με νυχθήμερες έρευνες και με μοναδικά όπλα το φιλότιμο και τον όρκο που έχουν δώσει για τον εντοπισμό των φονιάδων του συναδέλφου τους, όμως το μαύρο δε λέει να φύγει. Μήπως τελικά κάτι δεν γίνεται σωστά;

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr δύο φορές έχει ανιχνεύσει από αέρος ελικόπτερο του σώματος κι εξοπλισμένο με θερμικές κάμερες τη δασώδη περιοχή, δίχως κανένα αποτέλεσμα. Ούτε το αυτοκίνητο που πήραν από τους αστυνομκούς μετά το μακελειό δεν έχει βρεθεί. Στις έρευνες συμμετέχουν 80 αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής από τους οποίους αρκετοί των ΟΠΚΕ, 75 εκαμίτες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί από τις Ομάδες ειδικών Αποστολών της Κρήτης και άλλοι ακόμη που συγκροτούν ειδικά μεταβατικά αποσπάσματα, όμως είναι σα να ψάχνουν ψύλλους στ' άχυρα.

Καμία πληροφορία, κανένα αποτέλεσμα από τη διασταύρωση των τηλεφωνικών επικοινωνιών. Είναι σα ν' άνοιξε η γη και τους έχει καταπιεί. Είναι γεγονός ότι ο Μάριαν Κόλα, η ίσως πιο φονική μηχανή απ' όλους τους δραπέτες, έχει δουλέψει στην περιοχή, την ξέρει και ίσως διατηρεί ακμαίο δίκτυο προμήθειας με νερό και τρόφιμα, αλλά και απόκρυψης τους σε λαγούμια. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την αδράνεια και την έλλειψη ανάληψης της οποιαδήποτε πρωτοβουλίας από πλευράς αστυνομίας και κάθε φορά που υπάρχει κάποια εμπλοκή, είτε αποβαίνει σε βάρος της, είτε γίνεται μετά από κάποιο στιγμιαίο λάθος ή εκτίμηση των δραπετών.

Με θέατρο του παραλόγου αρχίζει πλέον να μοιάζει το σίκουελ της έρευνας για τον εντοπισμό των δραπετών- φαντασμών στην ορεινή Ναυπακτία.

Με αφορμή το παραπάνω ρεπορτάζ μας αναφορικά με την αδυναμία της Αστυνομίας να εντοπίσει ή ν' ανακαλύψει κάποιο ίχνος των δραπετών- δολοφόνων, το bloko.gr ζήτησε την άποψη και την εκτίμηση αξιωματικών του σώματος που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται στις έρευνες και η εξήγηση που μας δόθηκε ήταν η ακόλουθη.

"Ο Κόλα εργάστηκε στο παρελθόν στην περιοχή και την ξέρει πάρα πολύ καλά. Επίσης διατηρεί δίκτυο έμπιστων ανθρώπων που έχουν αναλάβει και να τους προμηθεύουν με νερό και τρόφιμα, αλλά και να τους ενημερώνουν για τις δικές μας κινήσεις και τα σημείασ στα οποία στήνονται τα μπλόκα, με αποτέλεσμα να τα αποφεύγουν".

Σύμφωνα με το συνομιλητή μας, το πόσο καλό δίκτυο κάλυψης διατηρούν, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί τόσες μέρες τώρα, ούτε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο που πήραν μετά τη θανάσιμη συμπλοκή του Διστόμου.
http://bloko.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom