Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Σανίδα σωτηρίας της τρικομματικής η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ


Την ίδια μέρα που ο Κεδίκογλου ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ γράψαμε ότι ο Σαμαράς έβαλε τα χεράκια του κι έβγαλε τα ματάκια της τρικομματικής!

Μπροστά στο αδιέξοδο που διαμορφώθηκε περιμένουν τώρα το ΣτΕ να δώσει τη λύση.

Η πιο κρίσιμη ώρα λοιπόν,λέμε τώρα γιατί αυτοί είναι ικανοί να τσακωθούν και για το χρώμα της γραβάτας τους,για τη χώρα και το μέλλον της τριτοκομματικής κυβέρνησης έφτασε με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς να κάθονται από τις 19:30 στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου, με τις παρασκηνιακές ενέργειες και στα τρία κόμματα να έχουν κορυφωθεί και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών να είναι μεν ορατό,αλλά να μην τις θέλει κανένας.

Οι τρεις καμπαλέρος συσκέπτονται,κουβαλώντας ο καθένας τις κόκκινες γραμμές του και τις προτάσεις του, εν αναμονή της απόφασης του προέδρου του ΣτΕ για την ΕΡΤ,την οποία βλέπουν ως σανίδα σωτηρίας.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ συναντάται ήδη από τις 17:30 το απόγευμα με τις δύο πλευρές.
Η συνακρόαση γίνεται μεταξύ των νομικών εκπροσώπων της ΠΟΣΠΕΡΤ, του υφυπουργού στον πρωθυπουργό, Σ. Κεδίκογλου, και του υπουργού Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα, με τον πρόεδρο του ΣτΕ, Κ. Μενουδάκο, και τον σύμβουλο Επικρατείας, Κ. Κουσούλη.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει προσφύγει η ΠΟΣΠΕΡΤ, ζητώντας να ακυρωθεί και να ανασταλεί η επίμαχη απόφαση για κατάργηση της ΕΡΤ, όπως και να εκδοθεί προσωρινή διαταγή από τον πρόεδρο με την οποία προσωρινά να αναστέλλει την εν λόγω απόφαση μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί του αιτήματος αναστολής της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Η προσφυγή (αίτηση ακύρωσης) της ΠΟΣΠΕΡΤ κατατέθηκε στις 12 Ιουνίου 2013 στο ΣτΕ και προσδιορίστηκε από τον αρχαιότερο αντιπρόεδρο Σωτ.Ρίζο για να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου στις 27 Σεπτεμβρίου 2013 με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Κ. Κουσούλη.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η απόφαση "θα κόβει το καρπούζι στη μέση κι επίσης θα κάνει φιλότιμη προσπάθεια να μοιράσει ακριβοδίκαια και τα κουκούτσια",που λέγανε και παλιότερα για τους διαιτητές ποδοσφαίρου.

Θα λέει σε γενικές γραμμές να μην κλείσει η ΕΡΤ,να "παγώσει το κλείσιμο" μέχρι τη συζήτηση στην ολομέλεια αλλά θα βάζει όρο η επαναλειτουργία της να γίνει με τον αναγκαίο αριθμό εργαζομένων!!!!

Ετσι και η πίτα θα παραμείνει ακέραια και ο σκύλος θα 'ναι χορτάτος,αφού θα του "δέσει" τα χέρια η απόφαση της Δικαιοσύνης.

Βέβαια το πρόβλημα των απολύσεων που πρέπει να γίνουν θα υπάρχει κι ένας νέος μαραθώνιος θα ξεκινήσει με τη γκιλοτίνα να μεταφέρεται σε άλλες ΔΕΚΟ και ο χρόνος θα ροκανίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom