Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Μεγάλη απάτη με ανεμογεννήτριες! Με χειροπέδες ο "εγκέφαλος" της σπείρας

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε, εξαπατούσαν συστηματικά πολίτες, εκμεταλλευόμενα το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας, όπως είναι η αιολική.

Τα μέλη της οργάνωσης είχαν ιδρύσει εταιρείες, μέσω των οποίων, προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματά τους και τα έπειθαν να πληρώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, έτσι ώστε -όπως ισχυρίζονταν- να καταθέτουν αιτήματά τους προς την Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) για εγκατάσταση ανεμογεννητριών.


Συνελήφθησαν για την υπόθεση αυτή στη Λιβαδειά δύο μέλη της σπείρας, Έλληνες, ηλικίας 41 και 22 ετών -εκ των οποίων και ο φερόμενος ως "εγκέφαλός" της- ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο μέλη της, επίσης Έλληνες, ηλικίας 42 και 43 ετών.

Εξιχνιάσθηκαν έξι περιπτώσεις απάτης και δύο απόπειρες, ενώ τα χρήματα που αποκόμισαν οι δράστες είναι 89.250 ευρώ!
Κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός σφραγίδων, μπλοκ επιταγών, βιβλιάριων καταθέσεων, υπεύθυνων δηλώσεων και άλλων εγγράφων που τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν για την διευκόλυνση της παράνομης δραστηριότητάς τους

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, από την έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, έκαναν τις παράνομες "δουλειές" τους τουλάχιστον από τις αρχές του 2012.

Οι δύο εταιρείες που είχαν φτιάξει, είχαν έδρα τους την Αττική και νόμιμοι εκπρόσωποί τους φέρονται να είναι ο 22χρονος και ο 42χρονος.
Μάλιστα, για να πείθουν τα θύματά τους για τη φερεγγυότη της διαδικασίας, τα μέλη της σπείρας, τους γνωστοποιούσαν ψεύτικους αριθμούς πρωτοκόλλων παραλαβής αιτημάτων από την Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και τους παρέδιδαν αντίγραφα συμβολαίων μίσθωσης για εκτάσεις στο νησί της Άνδρου και στην περιοχή της Άρτας, η γνησιότητα των οποίων ερευνάται, για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

Η σπείρα είχε απλώσει τα πλοκάμια της στις περιοχές της Λιβαδειάς Βοιωτίας, Αυλίδας Ευβοίας, Καλαμάτας Μεσσηνίας και Αττικής.
Σημειώνεται ότι σε βάρος του 41χρονου έχει σχηματισθεί και κατά το παρελθόν δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για παρόμοια αδικήματα και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, για να διευκρινιστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητάς της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς και παραπέφθηκαν για να απολογηθούν αύριο, ενώπιον του Ανακριτή Λιβαδειάς.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom