Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Με τα πρώτα μποφόρια λαμπάδιασε η χώρα - Βίντεο από τις φωτιές σε Χανιά και Πάρο

Τέσσερα πύρινα μέτωπα είναι σε πλήρη εξέλιξη στα Χανιά και άλλο ένα στο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα σε λίγες ώρες εκδηλώθηκαν, τις τελευταίες ώρες, 12 πυρκαγιές. Όλη η πυροσβεστική δύναμη Κρήτης είναι επί ποδός και ο στρατός σε επιφυλακή για να παρέμβει αν χρειαστεί. Τις προσπάθειες κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι. 

Σύμφωνα με το Flashnews, αυτήν την ώρα, μαίνονται τέσσερα μέτωπα στα Χανιά με τα πιο επικίνδυνα να είναι στα Μεγάλα Χωράφια και το Βαμβακοπουλο, όπου έχουν καεί βιομηχανικές μονάδες και έχουν εκκενωθεί και σπίτια.

Στο Βαμβακόπουλο όπου η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα έχουν καεί ολοσχερώς τρεις βιομηχανικές μονάδες, ο Συνεταιρισμός Αλουμινάδων και μια αντιπροσωπεια με βάρκες.

Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχθεί 9 πυροσβεστικά οχήματα με 18 πυροσβέστες ενώ δεν αποκλείεται στη συνέχεια της ημέρας οι δυνάμεις πυρόσβεσης να ενισχυθούν με ελικόπτερα από την Αθήνα.

Στα Μεγάλα Χωράφια το σκηνικό είναι επίσης εφιαλτικό καθώς και εκεί η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη ενώ οι φλόγες έχουν μπει μέσα στα σπίτια χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί εκτεταμένες καταστροφές.

Σύμφωνα με το cretalive κινδύνευσαν σπίτια και περιουσίες στις Κεραμειές, ενώ στο Δήμο Πλατανιά, υπέστη σοβαρές καταστροφές βιομηχανική μονάδα

Στο Ρέθυμνο σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο Μελιδόνι του δήμου Μυλοποτάμου με τους ανέμους να αγγίζουν τα 10 μποφόρ!
Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στις Σταβλιές του Δήμου Γόρτυνας στο νομό Ηρακλείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ 









ΠΗΓΗ VIDEO: FLASHNEWS

Μεγάλη φωτιά στην Πάρο
Aργά τα μεσάνυχτα μεγάλη φωτιά ξέσπασε και στην Πάρο,στη περιοχή της Πούντας.
Η φωτιά ξεκίνησε από τον Ξηροπότμο και λόγω των θυελλωδών ανέμων πολύ γρήγορα επεκτάθηκε μέχρι την περιοχή του νέου αεροδρομίου,απειλώντας σπίτια στον Βουτάκο.
Με υπεράνθρωπες προσπάθειες της πυροσβεστικής,της αστυνομίας,του λιμενικού,βοήθειας από την Αντίπαρο,ιδιωτικών βυτιοφόρων και εθελοντών η φωτιά έσβησε περίπου στις 4 τα ξημερώματα.Κάηκαν 300 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και καλλιέργειες,αποφεύχθηκαν όμως τα χειρότερα.
http://fileleutheros.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom