Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Σαν δεις καράβι στη στεριά... ναυάγιο θα ' ναι! 3 νεκροί,4 τραυματίες και 10 αγνοούμενοι στη Γένοβα


Τραγωδία στη Γένοβα,όταν εμπορικό πλοίο κατεδάφισε τον πύργο ελέγχου του λιμανιού!
Τρεις νεκροί, τέσσερις τραυματίες και δέκα αγνοούμενοι είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός δυστυχήματος που συνέβη στο λιμάνι της Γένοβα, όταν το εμπορικό πλοίο Jolly Nero προσέκρουσε στον πύργο ελέγχου του λιμανιού.


Σύμφωνα με την διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Ιl Secolo XIX, της Γένοβας, οι νεκροί είναι τρεις υπάλληλοι του πύργου ελέγχου, οι τραυματίες είναι τέσσερις και οι αγνοούμενοι φέρονται να είναι δέκα. 

Το εμπορικό πλοίο Jolly Nero, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προκάλεσε την πτώση στο κενό του ασανσέρ που μετέφερε στην κεντρική αίθουσα του πύργου ελέγχου δέκα περίπου υπαλλήλους. 

Η πρόσκρουση, όπως μεταδίδει  η ιταλική τηλεόραση Rai, φέρεται να προκλήθηκε από μηχανική βλάβη του πλοίου: δυο από τις μηχανές του, ξαφνικά, σταμάτησαν να λειτουργούν και η πρύμνη προσέκρουσε στον πύργο. 

Ο πλοιοκτήτης Στέφανο Μεσσίνα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε  ότι πρόκειται για τραγωδία, και ότι ο ίδιος είναι σοκαρισμένος".

Την στιγμή  της πρόσκρουσης, οι εργαζόμενοι στον πύργο ελέγχου άλλαζαν βάρδια : δέκα, περίπου, υπάλληλοι, βρίσκονταν μέσα στο  ασανσέρ που τους μετέφερε στα γραφεία τους.

Το  Jolly Nero , με μήκος που αγγίζει τα 239 μέτρα, είχε ως μόλις σαλπάρει με προορισμό το λιμάνι της Νάπολης. Η εισαγγελία της Γένοβας κατέσχεσε το πλοίο και προχώρησε, ήδη, σε ανάκριση του κυβερνήτη, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται, όμως, σε κατάσταση σοκ.

Ένα ελικόπτερο πετούσε συνεχώς πάνω από το μόλο του λιμανιού, φωτίζοντας  το σημείο της   θάλασσας όπου πρέπει να βρίσκονταν οι αγνοούμενοι, ώστε  να μπορέσουν να διευκολυνθούν οι συνεχείς προσπάθειες των  δυτών .  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom