Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν εξαγριωμένοι εκπαιδευτικοί... (φωτό & βίντεο)

... στο Μεξικό,όχι στην Ελλάδα!

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν εξαγριωμένοι εκπαιδευτικοί στην πολιτεία Γκερέρο του Μεξικού, όταν έσπασαν παράθυρα και έβαλαν φωτιά σε κτίριο, διαμαρτυρόμενοι για τις μεταρρυθμίσεις στις Παιδεία.


Δεκάδες άτομα βγήκαν στους δρόμους την Τετάρτη και επιτέθηκαν σε γραφεία πολιτικών κομμάτων.

Οι καθηγητές διαδήλωσαν στην πόλη Τσιλπασίνγκο, κατά του προέδρου Ενρίκε Πένια Νιέτο και των νέων μεταρρυθμίσεων στον εκπαιδευτικό τομέα.


Εισέβαλλαν σε εγκαταστάσεις του Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI) και των μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι αστυνομικές αρχές δεν έφτασαν ποτέ στα σημεία των διαδηλώσεων.

Τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν μασκοφόρους διαδηλωτές να πετούν καρέκλες, έγγραφα και φυτά από τους ορόφους των γραφείων του PRI στην Τσιλπασίνγκο, ενώ άλλοι κατέστρεφαν φωτογραφίες του Νιέτο και έγραφαν εναντίον του συνθήματα με σπρέι στους τοίχους.

Οι καθηγητές στο Γκερέρο, αντιτίθενται μιας νομοθεσίας που έχει ως στόχο την αναδιοργάνωση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας, με την επιβολή αυστηρότερης εποπτείας στα πρότυπα διδασκαλίας.

Στα πλάνα που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα, φαίνονται διαδηλωτές να έχουν βάλει φωτιά σε ένα κτίριο δίπλα στα γραφεία του PRI, αν και δεν έγινε σαφές αν αυτό ανήκε στο κόμμα.

Οι διαδηλώσεις στο Τσιλπασίνγκο ξέσπασαν μετά το συνέδριο του κογκρέσου του Γκερέρο, όπου απορρίφθηκαν τα αιτήματα των εκπαιδευτικών για τροποποίηση του νομοσχεδίου, που περιλαμβάνει συνταγματικές αλλαγές οι οποίες απαιτείται να εγκριθούν από το νομοθετικό σώμα του Μεξικού.

Ο Νιέτο υπέγραψε το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο τον Φεβρουάριο, ωστόσο οι νομοθέτες πρέπει να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή νομοθεσία για την εφαρμογή του.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS
newsit 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom