Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Εκεί που οι φράουλες βάφονται με αίμα ανθεί το σκλαβοπάζαρο στην Ελλάδα των Σαμαροβενιζελοκουβέληδων (φωτό και βίντεο από τη Μανωλάδα)

Αυτή την Ελλάδα σχεδίαζαν από το 2000 σχεδόν και σιγά σιγά το πέτυχαν!
Οχι μόνο μαύρη εργασία,αλλά και απλήρωτη τελείως.Ο εθελοντισμός που πρότειναν δούκες και πρίγκιπες.Το σκλαβοπάζαρο ανθεί και βασιλεύει και οι μόνοι που δεν το βλέπουν είναι αυτοί που υποτίθεται πως κυβερνάνε αυτό τον τόπο.Εχει το θράσος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να κάνει δηλώσεις καταδικάζοντας τα γεγονότα,που εκτρέφει η ίδια η κυβέρνηση που υπηρετεί.
Μας γύρισαν ξανά στην εποχή των τσιφλικάδων με δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω στους εργάτες οι αγύρτες.
Ζείδωρον


Αυτό που συνέβη χτες το απόγευμα  (17-04-2013) έξω από τη Βάρδα στην Ηλεία, έκανε από την πρώτη στιγμή το γύρο της Ελλάδας. Συνολικά 28 άτομα αναφέρονται ως τραυματίες από ιατρικές πηγές (20 κατά την αστυνομία), μετά από συμπλοκή σε καλλιέργειες φράουλας δίπλα στην εθνική οδό. Ο αριθμός ανέβηκε κάποια στιγμή στους 33, αλλά είτε επρόκειτο για επιπόλαιους τραυματισμούς είτε για αυτοτραυματισμούς.


Όλα συνέβησαν περίπου στις έξι το απόγευμα κοντά στην είσοδο καλλιέργειας δίπλα στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στο τμήμα ανάμεσα στη Βάρδα και τη Νέα Μανωλάδα, πίσω από βενζινάδικο. Οι αλλοδαποί εργάτες από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, ζητούσαν από μέρες τα δεδουλευμένα έξι μηνών. 
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ένας από αυτούς, το συνολικό ποσό που τους χρωστούσαν σε όλους ξεπερνούσε τις 150.000 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης των καλλιεργειών τους καθυστερούσε, λέγοντας τους πως θα πληρωθούν την προπερασμένη Δευτέρα και μετά την περασμένη Παρασκευή και τελικά το τελευταίο ραντεβού κλείστηκε χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με τη Αστυνομία περίπου 200 αλλοδαποί εργάτες συγκεντρώθηκαν κοντά στην είσοδο της καλλιέργειας και όταν οι τρεις εκπρόσωποι του ιδιοκτήτη τους είπαν πως δεν θα πληρωθούν, οι εργάτες αντέδρασαν.



Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε αλλοδαπός εργάτης, οι επιστάτες κρατούσαν όπλα και πυροβόλησαν πρώτα στον αέρα για εκφοβισμό. Στη συνέχεια όμως πυροβόλησαν αδιακρίτως προς την ομάδα των εργατών. Η Αστυνομία στην επίσημη ενημέρωσή της κάνει λόγο για ένα άνδρα που οπλοφορούσε, ο οποίος τραυμάτισε 20 άτομα.

Μόλις έγινε το μακελειό και γέμισε το σημείο με αιμόφυρτους άντρες, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, οι αλλοδαποί κάλεσαν σε βοήθεια στο διπλανό πρατήριο υγρών καυσίμων και τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, από την Ηλεία και την Αχαΐα, άρχισαν να φτάνουν το ένα μετά το άλλο στο τόπο του συμβάντος.

Αρχικά μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας και στη συνέχεια ξεκίνησαν οι διακομιδές για εκείνους που χρειάζονταν περισσότερα από την παροχή πρώτων βοηθειών για το νοσοκομείο Πύργου και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Στην Πάτρα διακομίστηκαν εννέα αλλοδαποί και 16 στον Πύργο.

Το βράδυ συνελήφθη ο ιδιοκτήτης των καλλιεργειών και μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Βάρδας, ενώ οι έρευνες για τους 3 επιστάτες που φέρονται ως οι δράστες της επίθεσης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Οι 25 τραυματισμένοι εργάτες  μεταφέρθηκαν σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία της περιοχής. Σύμφωνα με το ilialive.gr, όλοι είναι εκτός κινδύνου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom