Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Χιλιάδες λαού προσκύνησαν στο Μεσολόγγι για τα 187 χρόνια της Εξόδου (φωτό & βίντεο)


Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις των Εορτών για την 187η επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου.Πλήθος κόσμου και σήμερα παρακολούθησε την παρέλαση απο τον Άγιο Σπυρίδωνα προς τον κήπο των Ηρώων.
 Στον κήπο των Ηρώων κατέθεσε στεφάνι εκπρόσωπος της βουλής ο κ.Γιώργος Καλαντζής και ο οποίος έβγαλε και τον πανηγυρικό λόγο αφού φέτος δεν υπήρχε κυβερνητική εκπροσώπηση.

Με την συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων, σχεδόν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, το Μεσολόγγι απόψε τίμησε τα 187 χρόνια από τη Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων. Η μεγαλειώδης πομπή στην οποία συμμετείχαν πλήθος προσκυνητών – ίσως η μεγαλύτερη σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των τελευταίων ετών – ξεκίνησε περίπου στις 8.00 το βράδυ και ολοκληρώθηκε σχεδόν 2,5 ώρες αργότερα στον Κήπο των Ηρώων.

 Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, η ομιλία του Δημάρχου Μεσολογγίου και τέλος η αναπαράσταση της ανατίναξης του δημογέροντα Χρήστου Καψάλη, η οποία για μια ακόμη φορά ξεπέρασε τα όρια του απλά εντυπωσιακού.

Επίσης συμμετείχαν συνολικά 17 φιλαρμονικές από όλη την Ελλάδα, οι οποίες ωστόσο τελικά δεν κάλυψαν κατά μήκος την πομπή λόγω του πλήθους των τμημάτων. Η ελληνική κυβέρνηση απόψε δεν έστειλε εκπρόσωπο στις εκδηλώσεις, ενώ ιδιαίτερα θερμό χειροκρότημα κατά την κατάθεση στεφάνου, απέσπασαν οι γονείς των Κύπριων Ηρώων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού. Αύριο Κυριακή κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 187ης Επετείου της Εξόδου, με δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος και μετά πομπή επίσης προς τον Κήπο των Ηρώων.




Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από τις σημερινές και χτεσινές εκδηλώσεις στο Μεσολόγγι ΕΔΩ κι ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom