Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Δύο τσιγαράδικα "ψάρεψε" το Λιμενικό ανοικτά της Κρήτης


Σημαντικό πλήγμα στη θαλάσσια διακίνηση λαθραίων τσιγάρων από το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ
Κατασχέθηκαν δύο πλοία και έξι νταλίκες με λαθραία τσιγάρα,ενώ συνελήφθησαν δεκατρεις αλλοδαποί

Χτες Σάββατο στη θαλάσσια περιοχή του νοτίου Αιγαίου δύο πλοία που μετέφεραν μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων με σκοπό την προώθησή τους στην εγχώρια αγορά,πιστεύεται πως προορισμός τους ήταν η νότια Κρήτη, βρέθηκαν στο στόχαστρο του Λιμενικού Σώματος.


Για τον εντοπισμό και την ακινητοποίησή τους οργανώθηκε κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες ευρεία επιχείρηση δυνάμεων του Λ.Σ –ΕΛ.ΑΚΤ, στην οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός εναέριων και πλωτών μέσων, καθώς και ειδικών μονάδων του Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ που οδήγησε στη σύλληψη δεκατριών (13) αλλοδαπών μελών πληρώματος και στην κατάσχεση των ανωτέρω πλοίων, έξι (06) φορτηγών οχημάτων (νταλίκες) και σημαντικές ποσότητες λαθραίων τσιγάρων.

Τα διαλαμβανόμενα πλοία με τα κατασχεθέντα είδη οδηγήθηκαν συνοδεία δυνάμεων Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ σε ασφαλείς λιμένες, και τα συλληφθέντα πρόσωπα  παραδόθηκαν ήδη στις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές για προανάκριση και σχηματισμό δικογραφίας.

Η επιχείρηση διεξήχθη το Σάββατο στην θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου στο Κρητικό Πέλαγος καθώς είχε εντοπιστεί ένα πλοίο ύποπτο για τη μεταφορά παράνομων εμπορευμάτων.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στη "ρότα" των λαθρεμπόρων βρέθηκαν δυνάμεις του λιμενικού σώματος.

Πρόκειται για το πλοίο «Ν. Κανάρης» με πλήρωμα 6 ατόμων και σημαία Κονγκό,το οποίο εγκλωβίστηκε ενώ έπλεε ανοιχτά του κρητικού πελάγους μεταφέροντας μεγάλο φορτίο λαθραίων τσιγάρων, με όλες τις εκτιμήσεις να συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι είχε προορισμό τη νότια Κρήτη.


Το πλοίο που κατελήφθη στο Μυρτώο προωθήθηκε στο λιμάνι της Μήλου, συνοδευόμενο από τα σκάφη του λιμενικού.

Ενα δεύτερο πλοίο, που επίσης μετέφερε λαθραία τσιγάρα και το οποίο έπλεε σε κοντινή απόσταση από τη Σύρο κατελήφθη επίσης από άνδρες του λιμενικού και οδηγήθηκε στο λιμάνι της Σύρου.

Εχουν συλληφθεί δεκατρείς αλλοδαποί,μέλη του πληρώματος, ενώ κατασχέθηκαν τα δύο πλοία και οι έξι νταλίκες με το παράνομο φορτίο. Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και του λιμενικού στην Κρήτη με επίκεντρο τα νότια παράλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom