Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ο Διώτης "καρφώνει" τώρα και τον Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ


- O κ. Διώτης αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τη λίστα Λαγκάρντ και αλλάζει πάλι γραμμή πλεύσης
- Διαψεύδει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλο για την ημερομηνία παραλαβής του usb
- Κατέθεσε στην Προανακριτική πως έδωσε και κάποιες εκτυπώσεις από τη λίστα στον κ. Βενιζέλο
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ
- Εσπευσμένα την Πέμπτη στην Προανακριτική ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ - Καλείται και ο Γ. Παπανδρέου

Και στη σημερινή του κατάθεση ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης άλλαξε… γραμμή πλεύσης, προσκομίζοντας νέα στοιχεία στην Προανακριτική, που δημιουργούν νέα δεδομένα στην έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Διώτης σήμερα έριξε…ρουκέτες προς την πλευρά του Ευάγγελου Βενιζέλου,

καταθέτοντας πως το στικάκι που αντέγραψε από το μητρικό usb που του είχε δώσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου, το παρέδωσε στον νέο υπουργό Οικονομικών όχι στα τέλη Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου – όπως υποστηρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος – αλλά… μάλλον στις 8 Ιουλίου, στη Βουλή, κατά τη διάρκεια σύσκεψης του τότε Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον κ. Βενιζέλο για τη φοροδιαφυγή, στη Βουλή.

Μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε πως ο ίδιος δεν μετείχε της σύσκεψης αλλά μετέβη μόνο για να παραδώσει το στικάκι, ενώ αποκάλυψε πως του έδωσε και κάποιες εκτυπωμένες σελίδες από τη λίστα Λαγκάρντ. «Μετά τη σύσκεψη που έγινε το πρωί της 8ης Ιουλίου στο Υπουργείο Οικονομικών συναντήθηκα εδώ στη Βουλή με τον κ. Βενιζέλο. Και είναι πολύ πιθανό σε αυτήν ακριβώς τη συνάντηση να του έδωσα το usb» κατέθεσε ο κ. Διώτης.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ δήλωσε ότι με τον Ευάγγελο Βενιζέλο συναντήθηκε στις 4.30 για να παραδώσει το στικάκι, ενώ με βάση την πραγματογνωμοσύνη η αντιγραφή έγινε περίπου μία ώρα νωρίτερα, στις 3 το μεσημέρι. Κατόπιν αυτού δημιουργούνται στα μέλη της Προανακριτικής ερωτηματικά και για το ποιος άνοιξε το USB τη συγκεκριμένη ημέρα, καθώς, από την πραγματογνωμοσύνη προέκυψε πως στις 8 Ιουλίου, στις 21:40, από το στικάκι ανοίχθηκαν δύο αρχεία.

Ο διάλογος με τον Πρόεδρο της Προανακριτικής είναι αποκαλυπτικός:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Τώρα, είναι πολύ πιθανό...»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΩΤΗΣ: «Δεν είναι απολύτως βέβαιο, αλλά δεν βρίσκω και άλλο λόγο για να συναντηθούμε στη Βουλή, μετά από μία σύσκεψη που είχε προηγηθεί στο υπουργείο»

ΧΡ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Στις 8 είπε πως έγινε»

Γ. ΔΙΩΤΗΣ: «Στις 8 Ιουλίου έγινε σύσκεψη, το πρωί»

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: «Στο υπουργείο Οικονομικών»

Γ. ΔΙΩΤΗΣ: «Εδώ, στη Νίκης, στο υπουργείο Οικονομικών. Το απόγευμα, 16.00' - 16.30' νομίζω, ήρθα εδώ σε κάποιο γραφείο της Βουλής, συνάντησα τον κ. Βενιζέλο...»

ΧΡ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Αν δεν κάνω λάθος, είπατε την επομένη»

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: «Το απόγευμα, είπε, μετά τις 15.00'»

Γ. ΔΙΩΤΗΣ: «Το απόγευμα είπα. Μετά τις 16.00, 16.30 ήταν, κάποια τέτοια ώρα. Είχα πάει στο γραφείο μου στο ΣΔΟΕ και ξαναγύρισα και συνάντησα τον κ. Βενιζέλο εδώ και...

Βέβαια, πρέπει να σας πω ότι στον κ. Βενιζέλο παρέδωσα και κάποιες εκτυπώσεις για να έχει μια εικόνα τι είναι αυτό το πράγμα, τι αφορά, τι μορφή έχει. Δεν είναι βέβαιο ότι τους παρέδωσα εκείνη την ημέρα. Άλλωστε, δεν είχα προλάβει να το επισκοπήσω, όπως λέω και στο υπόμνημά μου. Είχα ρίξει μία ματιά τι έχει μέσα αυτό το στικάκι. Γι' αυτό προκύπτει εδώ ότι άνοιξαν δύο αρχεία. Δεν το λέω στην τύχη».

Αλλαγή στάσης όμως από τον Γιάννη Διώτη σημειώθηκε και για την ημερομηνία που παραλαμβάνει το στικάκι από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Με βάση την κατάθεση του το παρέλαβε μέσω… αγγελιοφόρου, άτυπα δηλαδή, στις 6 Ιουλίου του 2011 (περίπου 20 ημέρες μετά τον ανασχηματισμό), όταν δηλαδή ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν υπουργός Περιβάλλοντος και όχι όσο ήταν υπουργός Οικονομικών…

«Ευθέως προκύπτει ότι πράγματι μου το έστειλε τότε που είπα. Δηλαδή, το πιο πιθανό είναι ότι το παρέλαβα στις 6 Ιουλίου. Τότε μου το έστειλε ο κ. Παπακωνσταντίνου, αφού είχε φύγει από το Υπουργείο των Οικονομικών. Θεώρησε προφανώς ότι ήταν μια εκκρεμότητα αυτό ως στοιχείο και μου το έστειλε με τον τρόπο που μου το έστειλε. Άτυπα. Ούτε κανένα διαβιβαστικό το συνόδευε ούτε τίποτα άλλο. Απλώς η πληροφορία...» κατέθεσε ο κ. Διώτης.

«Με ποιον σας το έστειλε;» ρώτησε ο Πρόεδρος της Προανακριτικής Χρήστος Μαρκογιαννάκης… «Με έναν άνθρωπο της φρουράς του. Δεν θυμάμαι να σας τον περιγράψω, σίγουρα όμως μου το έστειλε με έναν αγγελιοφόρο. Πιθανότατα αστυνομικό της φρουράς, κάτι τέτοιο. Κλητήρα του υπουργείου του; Δεν ξέρω. Ήταν σε έναν φάκελο και μου το έστειλε. Μου παρεδόθη στα χέρια μου δηλαδή» απάντησε ο πρώην Επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Τέλος, ο κ. Διώτης ισχυρίστηκε πως το usb το μετέγραψε με δική του πρωτοβουλία και εξήγησε τους λόγους… «Όταν έχεις ευαίσθητα υλικά, πάντοτε βγάζεις μία κόπια και δουλεύεις πάνω σε εκείνη για να μην καταστρέψεις από οποιοδήποτε λάθος χειρισμό ενδεχομένως ή από ιούς ή δεν ξέρω τι άλλο, το μοναδικό στοιχείο που έχεις. Άρα, αυτή είναι η εξήγηση για την αντιγραφή» κατέθεσε χαρακτηριστικά.
newsit

Διαβάστε επίσης:Βόμβες από το Διώτη στη Βουλή: Ολοι ήξεραν για τη λίστα Λαγκάρντ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom