Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Ωρα μηδέν για την Κύπρο!- Επιμένουν στους όρους τους οι Ευρωπαίοι κι εκβιάζουν - Θέμα παραίτησής του έβαλε ο Αναστασιάδης


Η αγωνία χτυπάει κόκκινο. Οι Ευρωπαίοι πιέζουν ασφυκτικά να γίνουν δεκτοί οι όροι τους. Σε αντάλλαγμα δεν θα αφήσουν την Κύπρο να παρασυρθεί στο χάος της χρεοκοπίας. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Η κυπριακή αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον πρόεδρο της χώρας, Νίκο Αναστασίαδη, δίνει μάχη για να αποφευχθεί η άτακτη χρεοκοπία της χώρας. Στο παρασκήνιο, οι συμμαχίες...
οργιάζουν. Χαρακτηριστικό του θρίλερ που παίζεται στις Βρυξέλλες η απόφαση να ξεκινήσει η συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης με δυο ώρες καθυστέρησης. Στις 21:00 αντί για τις 19:00.

Οι διαπραγματεύσεις του Κύπριου προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη είναι σε πλήρη εξέλιξη από τη στιγμή που το αεροσκάφος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προσγειώθηκε στις Βρυξέλλες.

Λίγο πριν από τις 19:00 διακόπηκε η διευρυμένη συνάντηση του Κύπριου πρόεδρου με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, τους επικεφαλής της ευρωζώνης, Γιερούν Ντεϊσελμπλούμ, και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, αλλά και του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν.

Η διακοπή των συζητήσεων κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με τα κράτη-μέλη.

Οι Ευρωπαίοι επιμένουν στο σενάριο για συγχώνευση τράπεζας Κύπρου και Λαϊκής, αυτό που απαίτησε το ΔΝΤ και μπλόκαρε τη συμφωνία του Σαββάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή θα είναι και η πρόταση του Eurogroup.

Σύμφωνα με το δελτίο του Mega η Ελληνική τρόικα (Σαμαροβενιζελοκουβέληδες) έχει αποφασίσει, στην περίπτωση που όλα πάνε στραβά για την Κύπρο στο Eurogroup,την  κρατικοποίηση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα!

Επίσης στο ίδιο δελτίο ανέφεραν ότι ο κύπριος πρόεδρος Αναστασιάδης έθεσε στον Μπαρόζο ζήτημα παραίτησής του ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές και να αποφασίσει ο Κυπριακός λαός το μέλλον της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom