Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ποιοι κι από πότε γνώριζαν για το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο;


Σοβαρά ερωτήματα εγείρει δημοσίευμα που είδε την Τρίτη το φως της δημοσιότητας μέσω της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κάποιοι στην Κύπρο γνώριζαν εκ των προτέρων τα περί δασμολόγησης των καταθέσεων και απέσυραν έγκαιρα τα χρήματά τους. 


Μιλώντας στο Euronews, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος σχολίασε σχετικά: «Πρέπει να διεξαχθεί συγκεκριμένη έρευνα και να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όλων αυτών, επιχειρηματιών ή και άλλων πολιτικών προσώπων ή και προσώπων τα οποία βρίσκονται κοντά σε πολιτικά πρόσωπα, τα οποία τις τελευταίες ημέρες προέβησαν σε σημαντικές αναλήψεις χρημάτων από τις τράπεζες και ίσως και μεταφορά στο εξωτερικό.

Η υπόσχεση του προέδρου είναι ότι αν και εφ’ όσον θα ζητηθούν επίσημα από τη Βουλή αυτά τα στοιχεία, ο ίδιος θα δώσει οδηγίες για να ετοιμαστεί ο σχετικός κατάλογος, όχι μόνο για την τελευταία εβδομάδα, αλλά για τους τελευταίους δύο μήνες».

Διαβάστε κι αυτό:
Πόντια γιαγιά στην Πάφο περίμενε το κούρεμα και έκανε ανάληψη κάθε Παρασκευή και κατέθετε τα χρήματα ξανά τη Δευτέρα

Εδώ και ένα μήνα μία συνταξιούχος Πόντια γιαγιά με ρωσική καταγωγή πήγαινε κάθε Παρασκευή στο υποκατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας στην Πάφο και έκανε ανάληψη των 10.000 ευρώ που είχε στο λογαριασμό της και τα κατέθετε ξανά τη Δευτέρα.

Μάλιστα πριν από δύο βδομάδες, το προσωπικό του υποκαταστήματος δεν άντεξε και την ρώτησε γιατί το κάνει αυτό.

Η απάντηση της τότε, που προκάλεσε σε όλους γέλιο, στα όρια της κοροϊδίας, ήταν: «Ο γιος μου είναι οικονομολόγος στη Ρωσία και μου είπε πως αν γίνει κάτι με τις τράπεζες θα γίνει το Σαββατοκύριακο. Έτσι μου είπε κάθε Παρασκευή να παίρνω τα χρήματά μου σπίτι».

Την περασμένη Παρασκευή η γιαγιά είχε τα χρήματα της στο σπίτι.

Σχόλιο Ζείδωρον:αν το παραπάνω δημοσίευμα για τη γιαγιά αληθεύει,κι αυτό από το Φιλελεύθερο είναι,σκεφθείτε τι γνώριζαν οι άλλοι και γιατί πάρτι μιλάμε,ανεξάρτητα του τι θα γίνει τελικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom