Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα μεταλλεία χρυσού τις Σκουριές (ΦΩΤΟ και VIDEO)


Εκατοντάδες άτομα  έχουν συγκεντρωθεί στη Μεγάλη Παναγιά στις Σκουριές και συμμετέχουν στη διαμαρτυρία των κατοίκων ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, ενώ κόσμος εξακολουθεί να φθάνει από την Ιερισσό.

Οι συγκεντρωθέντες τους υποδέχονται με χειροκροτήματα.



Oι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά των μεταλλείων, της κυβέρνησης και των αστυνομικών.

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο, όταν τραγούδησαν το "Είμαστε δύο" του Μίκη Θεοδωράκη:



Στην έκδηλωση συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι επιτροπές κατοίκων Χαλκιδικής, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Βουλευτές του Τ. Κουράκης και Κ. Ιγγλέζη, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και των Ο.Π, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η πρωτοβουλία αλληλεγγύης Αττικής και το Ανοιχτό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης, η ΠΑΣΥ.

Δείτε video με δηλώσεις από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη:



Δείτε το video με τις δηλώσεις του πρόεδρου του Συντονιστικού Τόλη Παπαγεωργίου που τόνισε πως "ο αγώνας δεν είναι για τη Χαλκιδική αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα".



Αίσθηση προκάλεσαν και οι δηλώσεις του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ευ. Λαμπάκη, που τόνισε πως "Ο αγώνας ενάντια στα μεταλλεία είναι κοινός" και προσέθεσε πως ακόμη και αν οι δικαστικές αποφάσεις είναι εναντίον των κατοίκων της Αλεξανδρούπολης "κάτοικοι και αυτοδιοίκηση θα βάλουμε μπροστά στις μπουλντόζες τα σώματα μας..."



Ισχυρή είναι η παρουσία της αστυνομίας, που από το πρωί έστησε μπλόκα στα σημεία των προσυγκέντρώσεων, έκαναν ελέγχους σε αυτοκίνητα και λεωφορεία και κατέγραψε τις πινακίδες των οχημάτων.
Δύο άτομα που είχαν προσαχθεί νωρίτερα μετά από έλεγχο σε λεωφορείο, αφέθηκαν τελικά ελέυθερα.




(πηγή φωτό και video: seleo.gr www.seleo.grκαι thesstoday.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom