Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Εικόνες από το παρελθόν της πόλης μας (Ζωγράφου) & σκέψεις με αφορμή την επίθεση στη Χαλκιδική


Τα γεγονότα γνωστά. 40 – 50 άτομα με καλυμμένα πλήρως τα χαρακτηριστικά τους πυρπολούν εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός» στην Χαλκιδικής. Ως ηθικός αυτουργός συλλαμβάνεται στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΚΚΕ κάνει λόγο για προβοκατόρικη ενέργεια που αντικειμενικά στρέφεται ενάντια στο λαϊκό κίνημα,αφού τέτοιες ενέργειες ποτέ δεν ήταν προϊόν του κινήματος ακόμη και των πιο αυθόρμητων εκδηλώσεων του. Προφανώς το ΚΚΕ δε πολύ πήρε χαμπάρι τι γινόταν στην Κερατέα 11 μήνες και πως τελικά απετράπηκε, έστω και προσωρινά η εγκατάσταση της χωματερής.
Από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για πράξεις που αντικειμενικά υπονομεύουν και συκοφαντούν τους κοινωνικούς αγώνες και δεν συνάδουν με τις αξίες των ανθρώπων που αγωνίζονται για μια αξιοπρεπή ζωή.
Φυσικά δεν περιμέναμε κοινοβουλευτικά κόμματα να υποδεκοτύν μια τέτοια είδηση όπως εύστοχα το κάνει «ο πιτσιρίκος» για παράδειγμα. Αγνοούμε τους συσχετισμούς στην κοινωνία της Χαλκιδικής. Συσχετισμοί που σε τελική ανάλυση κρίνουν αν  όλα τα παραπάνω είναι σωστά ή όχι.
Τρέμουμε όμως στην ιδέα που στην περίπτωση που μπουλντόζες ερχόντουσαν να κτίσουν την Βίλα Ζωγράφου το εμπορικό κέντρο του Καζάκου ή τα υπόγεια πάρκινκ στις πλατείες, τα κόμματα τις αριστεράς κατιδίκαζαν παρόμοιες κινήσεις. Παρ’ ότι σαφώς δεν θα ήταν επιλογή τους.
Τα όσα εξελίσσονται στη Χαλκιδική μας έφεραν στο νου τα όσα εξελίχθησαν πολλά χρόνια πριν στην γειτονιά μας. Τότε που σώθηκε ένας σημαντικός πνεύμονας πρασίνου – όχι πάντα με ειρηνικούς τρόπους. 
Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι: Το κίνημα για τη διάσωση της Γ. Παπανδρέου (1983-1986)


http://zografoubloging.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom