Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Αθώοι οι Ανδρέας Κουρής και Ελένη Τεγοπούλου,ζητήθηκε η δίωξη της Μάνιας


Αθωώθηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο  Ανδρέας Κουρής αλλά και η Λένα Χρ. Τεγοπούλου που κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

Το δικαστήριο με το ίδιο σκεπτικό προχώρησε στην απαλλαγή τους, κρίνοντας πως και οι  δύο δεν ήταν εκτελεστικά μέλη στα Δ.Σ. των εταιρειών για να έχουν ποινική ευθύνη της πράξης που τους αποδίδεται.

Στην υπόθεση ωστόσο της Λένας Χρ. Τεγοπούλου η οποία είχε συλληφθεί το Σάββατο
για χρέη περίπου 350.000 ευρώ στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, η δικογραφία επιστράφηκε στην Εισαγγελία προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία σε βάρος της προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου της εταιρείας που εκδίδει την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» Μάνιας Τεγοπούλου.

Ο εισαγγελέας πάντως ζήτησε την ενοχή της Ελένης Τεγοπούλου λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είθισται οι ιδιοκτήτες να εμφανίζονται ως μη εκτελεστικά μέλη για να γλυτώνουν τις ποινές» ενώ χαρακτήρισε πλασματικό το ΦΕΚ όπου ορίζονται οι ρόλοι των μελών του Δ.Σ. Σύμφωνα με το δικηγόρο της Ελένης Τεγοπούλου, «τα χρέη υπάρχουν, δεν σβήνονται αλλά δεν μπορεί να είναι εκείνη υπεύθυνη για αυτά».

Ο Ανδρέας Κουρής ο οποίος βρέθηκε για δεύτερη φορά κατηγορούμενος σχετικά με τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών της Νέας Τηλεόρασης ύψους 1,4 εκατ. ευρώ,  αρνήθηκε την κατηγορία, επιμένοντας πως δεν υπήρξε ποτέ εκτελεστικό μέλος της επιχείρησης.

Άλλωστε για την υπόθεση θα δικαστεί και ο πρώην διευθύνων σύμβουλο του τηλεοπτικού σταθμού Αlter, Κώστας Γιαννίκος, ο οποίος είναι ήδη προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δύο μήνες το Αυτόφωρο  είχε επιβάλλει ποινή φυλάκισης 4 ετών, με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 11.000 ευρώ  στον Ανδρέα Γ. Κουρή για μη καταβολή επίσης ασφαλιστικών εισφορών του τηλεοπτικού σταθμού ALTER ύψους περίπου 9 εκατομμυρίων ευρώ  που αφορούσε όμως άλλη πράξη επιβολής εισφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom